Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Medewerker klantenservice afdeling SZW Gemeente Den Haag

Klant: Gemeente Den Haag
Opleidingsniveau: MBO
Publicatiedatum: 10 augustus 2018
Uren per week: 36
Salarisindicatie: Loon per maand
€ 1791,00 per maand € 11,48 per uur
Vacaturenummer: V-0011819

Over de functie

Sta jij graag klanten te woord en help jij met jouw klantvriendelijke instelling mensen aan de juiste informatie over producten, projecten en diensten van de Gemeente Den Haag? Beschik jij over minimaal 1 jaar ervaring in een callcenter- of een andere telefonische klantcontact omgeving? Lees dan verder, want Manpower heeft een interessante vacature voor jou!

Manpower is namelijk continue op zoek naar klantgerichte klantenservice medewerkers voor contactcenters van Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) bij de Gemeente Den Haag.

Wat houdt deze functie in?
Als medewerker klantenservice bij de Gemeente Den Haag zorg jij voor een zo optimaal mogelijke eerstelijns informatievoorziening aan inwoners van Den Haag en aan instellingen, over de verschillende producten en diensten. Jij zorgt ervoor dat de afdeling altijd goed te bereiken is en dat klanten efficiënt, klantvriendelijk en positief te woord worden gestaan. Tijdens de gesprekken ga jij afspraken maken met klanten, doorverwijzen of doorverbinden naar specialisten. Hierbij ga je veel multitasken: je blijft goed luisteren en analyseren tijdens het gesprek, kijkt in verschillende systemen om de klantvraag te achterhalen, zoekt de juiste informatie op in de kennisbank én registreert elk gesprek.
 
De verschillende wet- en regelgevingen veranderen continue, wat betekent dat jij je vooral bezighoudt met het opzoeken van informatie in de verschillende systemen. Je hoeft de regels en wetten dus niet uit het hoofd te kennen, maar het is wel belangrijk dat jij weet waar je de informatie kunt vinden. 

Welke werkzaamheden ga jij uitvoeren?

 • Registreren van vragen in een klantinformatiesysteem
 • Raadplegen van internet- en intranetsites en applicaties
 • Vragen doorzetten naar de juiste afdeling
 • Aanleveren van informatie aan verschillende partijen, zowel via telefoon, email als webcare-kanalen
 • Signaleren van knelpunten of verbetermogelijkheden in de informatievoorziening

Deze functie is voor 25 tot 32 uur per week: parttime dus. Je werkt van 8.15 tot 17.00 uur, behalve als je halve dagen werkt. Wij vragen dat jij je hierin flexibel opstelt door fulltime beschikbaar te zijn. Je werkt aan de hand van een rooster dat 4 weken van tevoren wordt opgesteld, waardoor jij precies weet waar jij aan toe bent. Mocht jij niet kunnen werken, dan kun jij jouw dienst ruilen met een collega.
 
Gedurende de eerste 6 weken krijgt jij een dagelijkse training van 9.00 tot 16.00 uur. Deze training bereid jou voor op het werk met de verschillende systemen van de Gemeente Den Haag. Jij gaat ook meeluisteren met ervaren collega’s, zodat jij na de training zelfstandig kunt gaan werken. Tijdens deze trainingen en jouw inwerkperiode (totaalduur van 3 maanden) kun jij geen verlof krijgen. Naarmate je langer in dienst bent bij de Gemeente Den Haag ontvang je ook opfristrainingen om je kennis op peil te houden.

Wat kun jij in deze functie verwachten?
 • Parttime baan van 25 tot 32 uur per week
 • Bruto maandsalaris van 1.791 euro (o.b.v. 36 uur)
 • Reiskostenvergoeding van 0,09 euro per km (max. 5,40 euro bruto per dag)
 • Betaalde training van ca. 7 weken
 • Een baan waarin jij iets kunt betekenen voor de inwoners van de stad Den Haag
 • Vacature voor de lange termijn (je kunt tot circa twee jaar werken binnen het klantcontact centrum)
 • Doorgroeimogelijkheden in de functie (bijv. doorgroeien naar webcare), maar ook binnen de Gemeente Den Haag

Over het bedrijf

Sociale Zaken & Werkgelegenheidsprojecten
Sinds maart 2009 beschikt de Gemeente Den Haag over de afdeling Klantenservice SZW; het loket voor onder andere financiële dienstverlening, sociaal juridische dienstverlening, voorzieningen voor gehandicapten, huishoudelijke verzorging, armoedevoorzieningen en uiteraard vragen van uitkeringsgerechtigden.  De Klantenservice SZW is een uniek concept in Nederland en is een bundeling van voorzieningen die voorheen apart werden aangeboden binnen de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Met behulp van een brede intake wordt er gekeken wat de Hagenaar nodig heeft  om mee te doen aan de Haagse samenleving.  Zo wordt bij een klant die zich aanmeldt om in te burgeren ook gekeken of hij/zij schulden heeft, gebruik kan maken van minimaregelingen of andere voorzieningen.

Klantenservice SZW maakt onderdeel uit van de frontoffice dienstverlening van de dienst SZW. Wanneer een klant telefonisch contact zoekt met de Klantenservice SZW is dit de ingang voor informatie, advies aanvragen of contact met zijn/haar contactpersoon.

Werktijden
De werktijden zijn over het algemeen binnen kantoortijden, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.15 en 17.00 uur. Tijdens de komende schoolvakanties kun jij helaas geen verlof opnemen; buiten de vakantieperiode kan dat wel.

Functie eisen

Als kandidaat voor deze functie bij SZW voldoe jij aan de volgende eisen:

 • Jij hebt binnen de afgelopen 2 jaar minimaal 1 jaar in een callcenter of telefonische klantenservice omgeving gewerkt (dit is een harde eis!) Hiermee bedoelen we dus minimaal 4 tot 6 uur m.b.v. een headset aaneengesloten inkomende telefoon hebt beantwoord, tijdens het telefoneren gebruik hebt gemaakt van een kennissysteem en het gesprek in een verslag hebt gelogd
 • Jij bent gemotiveerd, hebt een klantgerichte instelling en pakt graag lastige zaken op
 • Jij hebt ervaring met weerstandgesprekken op sociaal en maatschappelijk vlak (harde eis!) 
 • Jij hebt minimaal een diploma op minimaal MBO niveau 4 op zak
 • Jij bent 40 uur per week beschikbaar (je gaat 25 tot 32 uur per week werken)
 • Jij kunt goed omgaan met computersystemen en internet
 • Jij wil deze functie minimaal 1 jaar uitvoeren
 • Jij wilt graag deel uit maken van een hecht team
 • Jij beschikt bij voorkeur over eigen vervoer
 • Jij woont binnen een straal van 30 km van Den Haag, bijvoorbeeld in Zoetermeer, Leiden of Delft
 
Manpower en de Gemeente Den Haag zijn op zoek naar een sociale en behulpzame kandidaat die een flexibele werkhouding heeft , goed kan luisteren en stevig in zijn of haar schoenen staat. In deze functie kun je best heftige gesprekken voeren, dus het is belangrijk dat jij je werk aan het einde van de dag niet mee naar huis neemt. Ben jij ook nog eens omgevingsbewust en beschik jij over een gezonde dosis analytisch vermogen? Wacht dan niet te lang met solliciteren en reageer vandaag nog op deze functie!


Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
 • Solliciteer online op www.manpower.nl, door op de "solliciteer direct" te klikken.
 • Beantwoord direct een aantal vragen over jezelf, na het toevoegen van jouw CV en motivatie
  In de vragenlijst vragen wij ook of jij de gegevens van een referent wilt achterlaten
 • Vervolgens zal een online recruiter jouw CV bekijken of jij op basis van jouw werkervaring lijkt aan te sluiten op deze functie
 • Maak het online assessment, hier krijg je per e-mail een uitnodiging voor. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:
  - Engelse motivatie
  - Telefonisch voorstellen in het Engels
  - Taaltoets op MBO4 niveau
  - Computervaardigheden
  - Gedragsprofiel
 • Een (telefonische) intake met een consultant van Manpower Den Haag
 • Rollenspellen met een consultant van Manpower Den Haag
 • Een informatiebijeenkomst en gesprek bij de Gemeente Den Haag

Startdatum
Op de klantenservice afdeling van SZW kunnen wij regelmatig kandidaten plaatsen, vandaar dat wij continue werven. Heb jij gesolliciteerd en ben je door de selectie heen? Dan nemen wij contact met jou op zodra er een concrete vacature vrij komt bij de gemeente. Wij kunnen jou dus nog geen concrete startdatum geven.
 
Wil jij graag werken bij de gemeente Den Haag, maar in een andere functie? Bekijk hier de klantpagina en alle openstaande vacatures van de gemeente!
 

Doorsturen
 
Uitzendwerk