Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Adviseur inkoop en contractmanagement Gemeente Den Haag

 • Vestiging: Manpower
 • Regio:
  • Zuid Holland
 • Opleidingsniveau:
  • HBO
Vacature kenmerken
 • Vestiging: Manpower
 • Regio:
  • Zuid Holland
Vacature kenmerken

Over de functie

Je vindt het leuk om op verschillende niveaus te opereren en de verbindende schakel tussen de leveranciers en de dienst te zijn en je denkt oplossingsgericht. Vanzelfsprekend schrik je er niet voor terug om leveranciers en collega’s aan te spreken op niet-nagekomen afspraken. Weet jij daarbij wat het is om in een politiek gevoelige omgeving te werken? Dan wil jij werken voor de Gemeente Den Haag als adviseur inkoop & contractmanagement!


Jij als adviseur
Door jouw verfijnde organisatiesensitiviteit en goede communicatieve vaardigheden, kun jij op alle niveaus binnen de organisatie opereren. Je bent de verbindende schakel tussen de leveranciers en de dienst en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen en de overeenkomst zo optimaal mogelijk wordt genut.

Je hebt een coördinerende rol bij het inkopen van voorzieningen voor de Hagenaars. Je adviseert het lijnmanagement over de te volgen inkoopprocedure en begeleidt deze volgens een vastgelegd inkoopproces. Wanneer nodig werk je hierbij samen met het Intern Dienstencentrum en de afdeling Beleid. Het feit dat de dienst SZW een contract met een leverancier heeft afgesloten voor de levering van diensten wil niet zeggen dat ze achterover kunnen leunen en dat alles vanzelf goedkomt. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het behalen van doelstellingen en resultaten van een aantal contracten. Je adviseert, rapporteert en informeert de lijnmanager of portefeuillehouder over de uitvoering van de betreffende contracten en over te nemen beslissingen.

Werkzaamheden
- Om je adviesrol goed uit te kunnen voeren onderhoud je intensief contact met de leveranciers, zowel periodiek (permanent) als ad hoc, op operationeel en strategisch niveau.
- Je lost problemen op en beantwoordt vragen vanuit de leveranciers, beleid, juridisch control, planning & control, de financiële administratie en de uitvoering.
- In het overleg met de leverancier heb je de leiding.
- Je bereidt het overleg voor en stelt de agenda op.
- Je ziet erop toe dat gemaakte afspraken worden vastgelegd én nagekomen, niet alleen door de leverancier maar ook door onze uitvoering.
- Je houdt daarbij zowel de belangen van de gemeente als van de leverancier in het oog.
 

Over het bedrijf

Uitzendbureau Manpower biedt jou de functie van adviseur aan bij een onderdeel van de Gemeente Den Haag, namelijk de dienst SZW. 

SZW - Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Binnen dit onderdeel van de gemeente ben jij werkzaam op de afdeling Proces- en Contractmanagement.
Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) In het kader van onder andere de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning biedt de dienst SZW een breed pakket aan voorzieningen om Hagenaars betrokken te houden bij de samenleving en ze in staat te stellen hun zelfstandigheid te behouden. Het gaat daarbij om ondersteuning bij het zoeken naar werk, bestrijding van armoede en bevordering van participatie en gezondheid en welzijn. Een groot deel van deze voorzieningen wordt ingekocht bij externe leveranciers. Nadat het contract voor de levering is gesloten krijgt een contractmanager de taak om de doelstelling en beoogde resultaten te bewaken.

Afdeling Proces- en Contractmanagement (PCM)
Alle contractmanagers werken binnen een nieuwe centrale afdeling: Proces- en Contractmanagement. Deze afdeling is per 1 november 2014 gevormd om lijnmanagers te ondersteunen in hun verantwoordelijkheid om het primaire proces goed te laten verlopen. De producten en diensten van PCM zijn verdeeld in drie vak domeinen: procesmanagement, analyse en inkoop- en contractmanagement. De afdeling wordt geleid door de manager PCM en drie coördinatoren. De coördinatoren sturen ieder een team aan, dat bestaat uit adviseurs processen, adviseurs analyse, adviseurs inkoop- en contractmanagement en medewerkers processen. De afdeling telt circa 35 medewerkers.

De werktijden zijn nader te bepalen.

Wat maakt deze functie nog interessanter?
- Een salaris van 2.715 tot 4.105 euro bruto per maand (op basis van 36 uur)
- Een reiskostenvergoeding van 9 cent per km, met een max van 5,40 euro per dag
- Een fulltime functie van 32 tot 36 uur per week
- Een tijdelijke functie tot juni 2017, met kans op verlenging
 

Functie eisen

Voor deze functie is het belangrijk dat jij:
- beschikt over een diploma op minimaal HBO niveau
- minimaal 2 jaar ervaring hebt met inkoop- en contractmanagement, bijvooorbeeld als nevi professional of in een vergelijkbare functie
- een verfijnde organisatiesensitiviteit hebt en begrijpt wat het betekent om in een politiek gevoelige omgeving te werken
- beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord- en geschrift
- het leuk vindt om op verschillende niveaus te opereren en de verbindende schakel tussen de leveranciers en de dienst te zijn
- oplossingsgericht denkt
- er niet voor terug schrikt om leveranciers en collega’s aan te spreken op niet-nagekomen afspraken
- beschikt over goed ontwikkelde adviesvaardigheden
- woonachtig bent binnen een straal van 25km vanaf Den Haag, bijvoorbeeld Zoetermeer, Leiden of Delft

Competenties
Klantgerichtheid, Organisatiesensitiviteit, Persoonlijke presentatie, Plannen en Organiseren, Probleemanalyse, Resultaatgerichtheid, Samenwerken, Zelfstandigheid

Startdatum
Zo snel mogelijk!

Interesse? Wacht dan niet langer en solliciteer meteen via de "solliciteer direct button!

Zo kom jij het snelst in aanmerking voor de functie:
- Solliciteer online via www.manpower.nl
- Beantwoord direct de online selectievragenlijst
- Wees (telefonisch) bereikbaar voor een interview met een consultant van Manpower
- Ga op gesprek bij de opdrachtgever

Staat deze vacature op www.manpower.nl? Dan is deze vacature nog vacant!

Adviseur inkoop en contractmanagement Gemeente Den Haag