Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijfseconomisch medewerker Gemeente Den Haag

 • Vestiging: Manpower
 • Regio:
  • Zuid Holland
 • Opleidingsniveau:
  • HBO
Vacature kenmerken
 • Vestiging: Manpower
 • Regio:
  • Zuid Holland
Vacature kenmerken

Over de functie

Met jouw goede cijfermatige inzicht ben je in staat om tot praktische en soms creatieve oplossing te komen. Bovendien bezit je goede communicatieve vaardigheden en kun je omgaan een grote diversiteit aan klanten. Je bent creatief, oplossingsgericht en stressbestendig.Heb jij daarbij kennis van het gemeentelijk beleid op het terrein van ondernemerschap en kennis van de door de dienst en afdeling gebruikte systemen? Lees dan snel verder!

Voor de gemeente Den Haag zijn wij op zoek naar een bedrijfseconomisch medewerker. Het betreft een parttime functie van minimaal 24 uur in de week. Wat ga jij doen?
Als bedrijfseconomisch medewerker ben jij werkzaam bij het Werkgeversservicepunt van de gemeente. Je voert gesprekken met zowel startende als gevestigde ondernemers. In deze gesprekken inventariseer je de kansen voor de ondernemer, bekijk je of het starten van een eigen bedrijf daadwerkelijk een reële optie is of beoordeel je of een doorstart op basis van de historische informatie van het bedrijf/ondernemer levensvatbaar is. Uitgangspunten zijn zowel de vaardigheden van de klant en de levensvatbaarheid van het starters- of ondernemersplan. Zo nodig schakel je een externe deskundige in die je ondersteunt in de besluitvorming.

Praktisch en oplossingsgericht help je ondernemers naar de volgende stap in hun carrière. Je hebt kennis van en ervaring met het BBZ 2004, de IOAZ en overige regelingen en voorzieningen voor zelfstandigen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
- De startende of gevestigde ondernemer reik je de nodige handvatten aan, bijvoorbeeld een training of financiële ondersteuning door de inzet van een periodieke uitkering voor een bepaalde periode of door een bedrijfskrediet te verstrekken.
- De stappen binnen deze processen leg je vast in de verschillende systemen zoals Socrates, Digidos/klantkaart, Office Word, Excel en Ms Access.
- Je schrijft rapporten en stelt onder meer brieven, beschikkingen, schuldbekentenissen, hypothecaire zekerheden en pandrechten op.

Wanneer je in deze functie start worden de voorstellen die je maakt beoordeeld door een toetser/auditor. Nadat je de benodigde mandaten hebt behaald ben je zelf geheel verantwoordelijk.
 

Over het bedrijf

Uitzendbureau Manpower biedt jou deze functie aan bij een onderdeel van de Gemeente Den Haag, namelijk het onderdeel Zelfstandigen van het Werkgeversservicepunt. 

Zelfstandigen is als onderdeel van het Werkgeversservicepunt belast met de uitvoering van het Bijstandsbesluit Zelfstandigen 2004 (BBZ 2004) en de Wet inkomensvoorziening arbeidsongeschikte en oudere zelfstandigen (IOAZ). Voor mensen die kunnen werken is er ook de mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten. Zij kunnen een beroep doen op het BBZ 2004 voor een aanvullende uitkering gedurende de startfase en als het noodzakelijk is kunnen zij een bedrijfskrediet aanvragen voor de noodzakelijke investeringen. Soms is het nodig dat de potentiële starter de competenties vergroot of het ondernemersplan nog verder uitwerkt. In die situatie kan er een training ingezet worden om de ondernemersvaardigheden te vergroten en het plan verder uit te werken. Voor bestaande ondernemers is de BBZ 2004 veelal een laatste mogelijkheid om het bedrijf te laten voortbestaan of de bedrijfsactiviteiten op een verantwoorde wijze te beëindigen. Als er overlevingskansen zijn kan er tijdelijk een uitkering of een krediet worden ingezet. De arbeidsmarkt is aan veranderingen onderhevig, waarbij de nadruk steeds vaker op een flexibele invulling ligt. Ondernemerschap of werken als zzp’er is hierbij een van de mogelijkheden. Zelfstandigen zal dan ook de komende tijd een andere rol binnen het Werkgeversservicepunt gaan vervullen.

Het team bestaat momenteel voor een groot deel uit geroutineerde medewerkers. Wij zijn nu op zoek naar een enthousiaste collega met nieuwe frisse ideeën op dit terrein die graag wil meedenken in deze ontwikkelingen.
De werktijden zijn tijdens kantooruren.

Wat maakt deze functie nóg leuker?
- Een salaris van 2.625 tot 2.839 euro bruto per maand (obv 36 uur)
- Een parttime functie van minimaal 24 uur per week
- Een reiskostenvergoeding van 9 cent per km, met een max van 5,40 euro per dag

Functie eisen

Voor deze functie is het belangrijk dat jij:
- beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau
- bij voorkeur beschikt over een afgeronde heao opleiding MER
- minimaal 3 jaar ervaring hebt in een relevante functie
- kennis van, en ervaring hebt met BBZ 2004, de IOAZ en overige regelingen en voorzieningen voor zelfstandigen, zowel op lokaal, regionaal als landelijk niveau
- kennis hebt van het gemeentelijk beleid op het terrein van ondernemerschap
- kennis hebt van de door de dienst en afdeling gebruikte systemen, zoals Socrates, Digidos/klantkaart en Office (waaronder Word, Excel en Ms Access)
- beschikt over goed cijfermatig inzicht
- in staat bent om tot praktische en soms creatieve oplossingen te komen
- beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt omgaan met een grote diversiteit aan klanten
- stressbestendig bent
- woonachtig bent binnen een straal van 30 km van Den Haag (bijvoorbeeld Delft, Zoetermeer of Leiden)

Competenties:
Aanpassingsvermogen, Besluitvaardigheid, Klantgerichtheid, Oordeelsvorming, Plannen en Organiseren, Probleemanalyse, Resultaatgerichtheid, Samenwerken.

Interesse? Wacht dan niet langer en solliciteer meteen via de "solliciteer direct" button!
Je kunt in deze functie per direct beginnen!

Sollicitatieprocedure
- Online solliciteren via de oranje knop ''solliciteer direct''
- Maken van een online vragenlijst
- Maak deze vragenlijst zo snel mogelijk na het solliciteren, zonder de antwoorden op de vragen kunnen wij jouw sollicitatie niet verder in behandeling nemen
- Beoordeling van jouw sollicitatie op basis van jouw CV en aanvullende informatie
- Telefonisch interview
- Sollicitatiegesprek bij Manpower vestiging

Bedrijfseconomisch medewerker Gemeente Den Haag