Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Onzekerheid over de gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt

14-7-2020 10:55:00 Tekst Tips & Tricks 2 reacties

Wat zijn de gevolgen van deze crisis? In veel gesprekken met opdrachtgevers valt het woord onzekerheid. Onzekerheid over de toekomst van het bedrijf of over de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Vragen als: hoe zorg ik dat ik mijn klanten behoud? Wat als ik moet stoppen met bepaalde activiteiten? Hoe kan ik snel inspelen op veranderende omstandigheden?

De onzekerheid over werk is groot. Toen ik dit met een aantal collega’s van ManpowerGroup besprak, ontstond het idee om opdrachtgevers hiermee te helpen. Hoewel we de onzekerheid niet weg kunnen nemen, zetten we de mogelijkheden hoe je hierop kunt reageren op een rij.

Ontwikkeling creëert succes

Het sleutelwoord is ontwikkelen! Met het ontwikkelen van vaardigheden van medewerkers help je jouw organisatie verder. Winnende bedrijven hebben succesvolle medewerkers, daar zijn wij van overtuigd.

Nu investeren is nodig om bij te dragen aan de wendbaarheid en weerbaarheid van iedereen. Wist je dat voor veel van die investeringen subsidies beschikbaar zijn? Investeren in ontwikkeling kent zowel op sociaal als op economisch vlak voordelen:

  • Je organisatie kan sneller inspelen op veranderingen.
  • Medewerkers zijn meer tevreden en loyaler.
  • Het heeft een positief effect op het imago van je organisatie.
  • Je bespaart kosten (denk aan transitievergoeding of kosten aan juridische geschillen).

Welke mogelijkheden zijn er?

  • Het aanbieden van e-learnings, bijvoorbeeld over het omgaan met veranderingen op de arbeidsmarkt.
  • Gebruikmaken van een online portal (Right Everywhere) die medewerkers helpt bij het zetten van een volgende stap in hun loopbaan.
  • Inzet van assessments waarmee jouw medewerker onderzoekt wat er voor mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.
  • Ondersteuning kijgen in een outplacement-traject, wij begeleiden jouw medewerker naar een nieuwe baan.

Winnen in tijden van corona: wees wendbaar

En er is nog meer! Denk bijvoorbeeld ook aan onze trainingen voor het vergroten van IT-skills. Met onze maatwerkoplossingen helpen we je bij het bouwen aan talent. Dit helpt jouw organisatie wendbaarder te maken. Ik merk dat het vaak lastig is voor opdrachtgevers om te bepalen wie een goed antwoord heeft op de onzekerheid die nu op de arbeidsmarkt heerst. Ik kan vol trots zeggen; “dat is ManpowerGroup”!

Meer lezen? 

Ontdek hoe ManpowerGroup helpt jou medewerkers te ontwikkelen.

Interesse?

We gaan graag met je in gesprek.

Stuur ons een mail!

Anderen lezen ook:

mei 20
Tips & Tricks

Behoud en bevorder het teamgevoel bij thuiswerken

zondag 3 mei 2020 Saamhorigheid binnen het team bevorderen is nu lastiger, maar wel heel erg belangrijk. Hoe zorg je dat iedereen betrokken blijft? En hoe doe je dat op afstand? Hier volgen enkele tips.
mei 20
Tips & Tricks

Moedig innovatie aan tijdens een crisis

maandag 4 mei 2020 Leiders die naar voren stappen tijdens de crisis van vandaag lossen de problemen van morgen op door te innoveren.
jun 20
Tips & Tricks

Hoe Weten Wij Wanneer Wij Kunnen Doorstarten?

maandag 8 juni 2020 Landen over de hele wereld versoepelen hun lockdown-maatregelen, heffen beperkingen op en maken plannen om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’. We kunnen kijken naar manieren waarop we onze econ

Log in