Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Personeel via een uitzendbureau

3-8-2020 10:10:00 Tekst Algemeen 2 reacties

Het werven en aannemen van personeel kan een uitdagenden tijdrovende klus zijn. Heb je er wel eens aan gedacht om personeel aan te nemen via een uitzendbureau? Een uitzendbureau is gespecialiseerd in het werven van flexibel en vaak ook vast personeel. Wat kan dit voor jouw organisatie betekenen? Whebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.  

Wat doet een uitzendbureau?  

Uitzendbureaus bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Dit kunnen zij doen voor een tijdelijke functie, fulltime- of parttime baan, stage of vakantiewerk. Er bestaan grote, maar ook kleine uitzendbureaus die zich specifiek richten op een bepaalde sector of branche. Je kunt als ondernemer aankloppen bij een uitzendbureau. Zij gaan dan voor jou op zoek naar een geschikte kandidaat. 

Uitzendbureau als werkgever 

Heb je een uitzendkracht in dienst? Dan ben jij niet de werkgever, het uitzendbureau vervult deze rolHet goede nieuwis dat de uitbetaling van loon, de salarisadministratie en de regeling van ziekteverzuim door het uitzendbureau worden geregeld. Het uitzendbureau is het aanspreekpunt voor de uitzendkracht en dat betekent dat jij jouw kostbare tijd kunt gebruiken voor andere zaken.  

Flexibel personeel  

Uitzendpersoneel kan op ieder gewenst moment worden ingezetHeb je flexibel personeel nodig? Dan kun je een uitzendbureau inzetten om voor jou op zoek te gaan naar geschikte kandidaten. Voor jou als ondernemer is het fijn om te weten dat flexibel personeel ondersteuning kan bieden tijdens piekmomentenZolang er personeel nodig is, kan er inzet worden geregeld.  

Tijdelijk personeel  

Tijdelijke projecten, vakantieperiodes of piekperiodes: allemaal momenten waarbij je de hulp van een uitzendbureau kunt inschakelen. Heb je een medewerker voor maar één of twee weken nodig? Dat kan een uitzendbureau prima regelen! Ook wanneer je net bent begonnen met je bedrijf kun je tijdelijk personeel inzetten. Het is een minder grote stap, want het personeel is niet bij jou, maar bij het uitzendbureau in dienst. 

Uitzendbureaus nemen veel werk uit handen 

Nieuw personeel vinden en in dienst nemen, kan een tijdrovende en uitdagende klus zijn! Eén van de grootste voordelen van het aantrekken van personeel via een uitzendbureau is dat het tijdbesparend is. Je hoeft geen vacatureteksten te schrijven, geen sollicitatiebrieven door te lezen, gesprekken te houden of contact op te nemen met referenties. 

Opleidingsmogelijkheden 

Veel uitzendbureaus bieden opleidingsmogelijkheden, zo ook Manpower. Binnen Manpower krijgen uitzendkrachten alle kansen en mogelijkheden om hun talenten en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Dit gebeurt via de gratis online trainingen of via de Manpower Academy. De arbeidsmarkt is constant in beweging en verandert snel. Door opleidingsmogelijkheden aan te bieden zorgt Manpower ervoor dat flexmedewerkers kunnen doorleren en relevant blijven op de arbeidsmarkt. Wil je weten hoe wij helpen bij opleiden? Wmaakten er een video over.  

Groot personeelsbestand 

Nog een groot voordeel van uitzendbureaus is dat zij actief zijn op de arbeidsmarkt en een groot netwerk en database met geschikte kandidaten hebben. Dat betekent dat zij beter en sneller in staat zijn om de juiste werkzoekenden te vinden voor jouw bedrijf.  

Ook voor hoogopgeleide, gespecialiseerde medewerkers 

Wie denkt dat het uitzendbureau alleen maar bemiddelt voor simpel werk, heeft het mis. Je hebt hele grote, maar ook hele kleine uitzendbureaus die zich specifiek richten op een bepaalde sector of branche. Dat betekent dat je via een uitzendbureau ook hoogopgeleide en gespecialiseerde krachten kunt vinden. 

Manpower biedt een breed scala aan personeelsoplossingen. We hebben een uitgebreid netwerk en zorgen ervoor dat de juiste kandidaten aan jouw bedrijf worden gekoppeld. Heb je begeleiding nodig in het proces om personeel te binden aan jouw organisatie, of heb je een andere vraagWe helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Anderen lezen ook:

mei 20
Algemeen

Arbeidscontractvormen voor het MKB: welke zijn er?

vrijdag 1 mei 2020 Jouw bedrijf groeit, dat is positief! Dat betekent dat je nieuw personeel welkom kan heten. Het blijft natuurlijk altijd een uitdaging om nieuw personeel te vinden. Het is een investering waar veel
mei 20
Algemeen

Bijbaan: wat mag wel en wat mag niet?

zaterdag 2 mei 2020 Je kunt het je vast nog wel herinneren, je eerste bijbaantje. Met het salaris dat je verdiende na schooltijd en in het weekend kocht je vaak iets leuks voor jezelf. Maar hoe oud was je toen? Mocht j
jun 20
Algemeen

Dit zijn de beste studentondernemers van Nederland

maandag 15 juni 2020 Dit artikel is officieel verschenen op jongondernemen.nl
Welke Student Company is dit jaar de beste van Nederland? Deze vraag stond vandaag tijdens de online finale van Student Company van het

Log in