Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Tijd voor nieuw talent? Kijk naar eerder opgedane vaardigheden

6-7-2020 15:58:00 Tekst Tips & Tricks 2 reacties

De economie verandert in een rap tempo. Sommige sectoren raken medewerkers kwijt en anderen kunnen juist niet genoeg talent aantrekken om aan de vraag te voldoen. Zit je in deze positie? Beoordeel talent dan niet alleen op de kennis die staat op het cv, maar juist op de vaardigheden die de kandidaat eerder heeft opgedaan.

Kritisch denken

Bedrijven passen zich snel aan om in te spelen op veranderingen in de wereldwijde arbeidsmarkt. Werknemers kunnen de vaardigheden die zij in eerdere banen hebben opgedaan toepassen om nieuwe kansen voor zichzelf te creëren. Als er geen begane paden zijn, is het essentieel én gunstig om snel te kunnen schakelen en om kritisch te kijken naar de lange termijn gevolgen van beslissingen.

Coördineren en samenwerken

Projectmanagement vaardigheden zullen altijd in trek blijven, net als het vermogen om te schakelen en samen te werken met verschillende mensen, kwaliteiten en teams. Verder is het in iedere werkomgeving van belang dat de medewerker zich met verschillende projecten tegelijkertijd bezig kan houden over een langere tijdsperiode. Als werkgever zul je altijd mensen nodig hebben die doelen kunnen stellen, regelmatig de voortgang van projecten controleren, openstaan voor feedback en de bronnen om zich heen optimaal in kunnen zetten.

Timemanagement

Elke werkplek heeft evenveel van dit schaarse goed: tijd. Mensen die tijd en werklast efficiënt op elkaar afstemmen worden overal gewaardeerd. Het effectief reguleren van de werklast betekent dat een medewerker niet alleen z’n eigen capaciteiten en de tijdlijn goed begrijpt, maar ook die van collega’s. Een medewerker die effectief omgaat met tijd, verstuurt bijvoorbeeld een agenda voor aanvang van een vergadering, bepaalt tijdlijnen voor projecten, overlegt regelmatig over de tijdlijn en stelt deze bij waar nodig.

Actief luisteren en communiceren

Meer dan de helft (56%) van werkgevers zegt dat zij communicatieve vaardigheden, zowel geschreven als gesproken, het meest waarderen als het aankomt op individuele krachten. Deze vaardigheid wordt op de voet gevolgd door samenwerkingsvaardigheden en probleemoplossend vermogen, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup. Daarom is het in elke werkomgeving nuttig om deze vaardigheden te ontwikkelen, want ze worden alleen maar belangrijker in tijden van verandering. 

Tenslotte is iemands wil en vermogen om constant te blijven leren en groeien tijdens zijn of haar loopbaan, essentieel om zich op de lange termijn te kunnen blijven aanpassen aan een veranderende economie. Deze vaardigheid ligt ten grondslag aan alle eerder opgedane vaardigheden en zorgt ervoor dat jouw medewerkers inzetbaar blijven in de toekomst!

Anderen lezen ook:

mei 20
Tips & Tricks

Behoud en bevorder het teamgevoel bij thuiswerken

zondag 3 mei 2020 Saamhorigheid binnen het team bevorderen is nu lastiger, maar wel heel erg belangrijk. Hoe zorg je dat iedereen betrokken blijft? En hoe doe je dat op afstand? Hier volgen enkele tips.
mei 20
Tips & Tricks

Moedig innovatie aan tijdens een crisis

maandag 4 mei 2020 Leiders die naar voren stappen tijdens de crisis van vandaag lossen de problemen van morgen op door te innoveren.
jun 20
Tips & Tricks

Hoe Weten Wij Wanneer Wij Kunnen Doorstarten?

maandag 8 juni 2020 Landen over de hele wereld versoepelen hun lockdown-maatregelen, heffen beperkingen op en maken plannen om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’. We kunnen kijken naar manieren waarop we onze econ

Log in