Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

De beste vacaturetekst schrijven: Hoe doe je dat?

6-7-2020 12:40:00 Tekst Algemeen 2 reacties

Met het aantrekken van de arbeidsmarkt wordt ook het gevecht om geschikte talenten weer groter. Daarom is het schrijven van een goede en aansprekende vacaturetekst heel belangrijk. Want hoe zorg je ervoor dat iemand zich tot jou richt, wanneer er zoveel te kiezen valt? Zoals een restaurant in een straat vol hongerige klanten probeert op te vallen met een aantrekkelijk uithangbord, is een goedgeschreven vacaturetekst het eerste lokmiddel om kandidaten naar jouw open positie te leiden. Want wanneer de klanten je organisatie niet kennen, hoe ontdekken ze dan jouw overheerlijke menu? Denk hierbij aan de visie en waarden van het bedrijf, bijzondere arbeidsvoorwaarden en de bedrijfscultuur. Hoe zorg je ervoor dat jouw uithangbord eruit springt? Kortom, hoe schrijf je de beste vacaturetekst?

Doelgroep voor jouw openstaande vacature

Allereerst moet je weten voor wie je schrijft. Verdiep je in je doelgroep. Vacatureteksten voor minder complexe functies bevatten doorgaans korte zinnen en concrete informatie over werktijden en arbeidsvoorwaarden. Vacatureteksten voor meer complexe functieprofielen omschrijven uitgebreid de functie-inhoud en leggen de nadruk op doorgroeimogelijkheden. Schrijf je een tekst voor een profiel waar minimaal vijf jaar werkervaring voor gevraagd wordt? Pas je toon hier dan op aan. Gebruik dan geen ‘coole’ woorden in de poging studenten of starters aan te spreken, maar houd het serieus. Voor vrijwel iedere specifieke functie gelden andere belangrijke ‘keywords’ voor de juiste vacaturetekst.

Digitale vindbaarheid van de vacature

Op de bonnefooi bij een uitzendbureau binnenlopen op zoek naar een baan, ligt zo goed als achter ons. Werkzoekenden bevinden zich tegenwoordig veelal online. Om ervoor te zorgen dat jouw vacature voor bijvoorbeeld administratief medewerker hoger in de zoekresultaten eindigt dan die van soortgelijke functies is het belangrijk om je vacature tekst SEO-proof te maken. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Wanneer je de basisprincipes van SEO doorhebt, kun je een vacaturetekst zó schrijven dat een zoekmachine deze het beste ‘indexeert’. Tijdens het lezen wordt de waarde van de inhoud bepaald, waarop vervolgens gebaseerd wordt hoe hoog de vacature in de zoekresultaten van Google, Bing, Yahoo en dergelijke tevoorschijn komt. Maar denk ook aan (social) advertising om betere resultaten te behalen.

Een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf

De vacaturetekst voor je te vervullen positie begint vorm te krijgen. Je spreekt de juiste doelgroep aan en de functie is vindbaar op het web. Om je vacature eruit te laten springen, is het nu belangrijk dat je jouw vacaturetekst uniek maakt. Schrijf je vacaturetekst op zo’n manier dat de kandidaat zichzelf bij wijze van spreken al op de werkvloer ziet staan. Maak de werkzaamheden beeldend in de vacature, maar blijf concreet. Benoem waar mogelijk ook het belang van de werkzaamheden. In deze tijden willen mensen nóg liever een steentje bijdragen, waar dit het hardst nodig is. Wanneer je de lezer kunt overtuigen waarom zijn of haar toekomstige baan belangrijk is, voegt dit waarde toe aan de vacature. Bovendien is het duidelijk benoemen van de missie en visie van jouw bedrijf een andere goede manier om je te onderscheiden. En voeg relevante bedrijfsinformatie toe, zoals de sfeer op de werkvloer. Vergeet hierbij niet eventuele extraatjes in de vacature te vermelden, zoals extra vakantiedagen, gratis vers fruit, sportfaciliteiten, ontspanningsmogelijkheden of uitjes. Employer branding is de manier waarop jouw merk zich profileert en onderscheidend is. Lees hier meer over in onze blog over employer branding!

Don'ts, wat moet je vermijden in de vacaturetekst

Behalve tips voor de perfecte vacaturetekst is het ook waardevol om te benoemen wat er absoluut níét in mag. Clichés of dooddoeners zijn valkuilen waar menig recruiter. Termen als ‘duizendpoot’, ‘hands-on mentaliteit’ of ‘spin in het web’ zijn uitgekauwd, subjectief en bovendien erg vaag. Want wanneer ben je precies een dynamische bruggenbouwer of innovatieve teamplayer? Allemaal termen waarmee het lastig is om je te onderscheiden en toch komen we ze nog regelmatig tegen. En komen kandidaten te werken in een ‘gezellig’ team, met een ‘marktconform’ salaris bij een ‘informeel’ bedrijf? Je wilt natuurlijk geen afgezaagde vacaturetekst die niets zegt over de functie zelf.

De afsluiter: een goede trigger om op jouw vacature te solliciteren

Is je tekst uitnodigend en bevat het alle informatie die een kandidaat nodig heeft? Dan rest je alleen nog een goede afsluiting (misschien wel het lastigste deel). De kandidaat heeft de tekst helemaal gelezen en is dus niet afgehaakt. Positief! Nu is het tijd om de lezer zover te krijgen om daadwerkelijk te solliciteren. Haal de kandidaat over om snel te reageren voor deze felbegeerde vacature. Bijvoorbeeld: “Zie jij jezelf helemaal in deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik snel op de knop en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op! Voor je het weet is deze vacature weer weg.”

Een goede call-to-action (CTA) is hiervoor ook heel belangrijk. Voeg ook urgentie toe aan deze afsluiter. Jouw goed geschreven vacature zal natuurlijk niet lang open staan. Termen als “Solliciteer nu!”, “Reageer direct” of “Snel solliciteren!” verhogen de klikratio.

Laat je het schrijven van jouw vacature liever over aan professionals?

Het schrijven van een vacaturetekst is een vak apart. In zo'n vijfhonderd woorden moet je een kandidaat zien te informeren, enthousiasmeren en overtuigen. Jouw tekst moet zichzelf onderscheiden van al die andere vacatures. En deze moet zo geschreven zijn dat het zich door de digitale chaos een weg vindt naar het scherm van de juiste doelgroep. Bovendien moet je ervoor waken dat je niet wegzinkt in een zee van clichés. Binnen Manpower werkt een speciaal team dat zich hierin volledig heeft gespecialiseerd: de Recruitment Content Marketeers. – Het resultaat? Voor iedere vacature geschreven door Manpower het perfecte uithangbord voor de juiste kandidaten.

Hulp nodig bij het schrijven en plaatsen van een vacaturetekst?

Meld direct je functie aan

Anderen lezen ook:

mei 20
Algemeen

Arbeidscontractvormen voor het MKB: welke zijn er?

vrijdag 1 mei 2020 Jouw bedrijf groeit, dat is positief! Dat betekent dat je nieuw personeel welkom kan heten. Het blijft natuurlijk altijd een uitdaging om nieuw personeel te vinden. Het is een investering waar veel
mei 20
Algemeen

Bijbaan: wat mag wel en wat mag niet?

zaterdag 2 mei 2020 Je kunt het je vast nog wel herinneren, je eerste bijbaantje. Met het salaris dat je verdiende na schooltijd en in het weekend kocht je vaak iets leuks voor jezelf. Maar hoe oud was je toen? Mocht j
jun 20
Algemeen

Dit zijn de beste studentondernemers van Nederland

maandag 15 juni 2020 Dit artikel is officieel verschenen op jongondernemen.nl
Welke Student Company is dit jaar de beste van Nederland? Deze vraag stond vandaag tijdens de online finale van Student Company van het

Log in