Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Wat is de visie van de millennial op werk?

31-1-2019 14:46:00 Tekst Archief 2 reacties

Recent onderzoek onder millennials over hun visie op werk zorgt voor interessante inzichten.

In 2020 bestaat meer dan een derde van de wereldwijde beroepsbevolking uit millennials. Dat betekent dat deze generatie voor jou als werkgever steeds belangrijker wordt. Maar wie zijn nu die millennials en wat is hun visie op werk? Wat zoeken ze bijvoorbeeld in een baan en welke ontwikkelmogelijkheden vinden ze belangrijk? Voor een antwoord op deze vragen deden we onderzoek onder 1.119 millennials.

Download e-book

Uit de meest recente resultaten van ons onderzoek naar millennials blijkt dat 4 op de 10 verwachten op hun 70ste nog aan het werk te zijn. Het zijn voornamelijk de mannen die deze verwachting hebben. Alleen in het zuiden van het land zijn de vrouwen iets pessimistischer dan de mannen over de duur van hun carrière.

Mill5-300x300De meerderheid van millennials zegt zeer tevreden te zijn met hun huidige baan. Wel is te zien dat mannen het iets meer het naar hun zin hebben. De millennials met een praktijkopleiding zijn het meest tevreden met hun huidige functie. Er wordt niet meer gedacht aan een baan voor het leven. De millennial verwacht verschillende loopbaanpaden te volgen. Met name de hogeropgeleiden zijn bereid tijd en geld te steken in hun eigen ontwikkeling, om zo stappen te kunnen blijven maken in hun carrière.

Collega’s zijn een belangrijke factor

Salaris en fijne collega’s staan bovenaan als het gaat om de belangrijkste voorwaarden bij de keuze voor een baan. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Wel letten de vrouwen bij de baankeuze er ook op of het een mooie/inspirerende werkomgeving is. Mannen slaan eerder aan op het mogelijke toekomstperspectief.

Collega’s zijn van groot belang om bij een werkgever te blijven. Wil je millennials behouden? Dan zijn een goed salaris, fijne collega’s en een goed toekomstperspectief het belangrijkst voor deze generatie. Vooral de mannelijke millennials hechten de meeste waarde aan salaris, terwijl de vrouwelijke millennials fijne collega’s belangrijker vinden.

Benieuwd naar alle resultaten?

Bekijk de infographic voor meer informatie over de kijk van millennials op werk en wat zij de belangrijkste factoren vinden bij de keuze voor een baan.

 

Anderen lezen ook:

jan 18
Archief

Tekort aan logistiek personeel vraagt om creatieve invulling van werving en selectie

donderdag 25 januari 2018 Nederland en logistiek gaan al eeuwenlang hand in hand. Onze (lucht)havens zijn internationaal beroemd en onze logistieke dienstverlening staat wereldwijd goed op de kaart. Tel daarbij op de toeneme
dec 17
Archief

5 handige tips waarmee flexwerkers zo snel mogelijk onderdeel worden van een stabiel team

woensdag 20 december 2017 In een krappe arbeidsmarkt en met een business die 24/7 doorgaat, zijn tijdelijke medewerkers geen uitzondering in menig personeelsbestand. Maar met een snelle wisseling van arbeidskrachten in het t
dec 17
Archief

Hoe u ervoor zorgt dat inclusiviteit al bij het sollicitatiegesprek begint

woensdag 13 december 2017 Waarschijnlijk kan iedereen het erover eens zijn dat de stereotypische ‘macho man’ niet bijdraagt aan een inclusieve werksfeer. Toch komen ze maar al te vaak voor op de werkvloer.
(Voor-)oordele

Log in