Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Nederlandse werkgevers verwachten weer meer personeel aan te nemen

10-3-2020 14:03:00 Tekst Archief 2 reacties

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het tweede kwartaal van 2020 licht gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +12%. Dit cijfer illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Dit kwartaal is de analyse en weging van data aangepast en geactualiseerd.

Opvallende stijging zichtbaar bij werkgevers in de groot- en detailhandel

Er is een opvallende stijging zichtbaar bij zowel hotels & restaurants als in de groothandel & detailhandel. De bouwsector blijft het meest optimistisch van alle sectoren. De sector financiële-& zakelijke dienstverlening is de enige sector waar een daling zichtbaar is ten opzichte van vorig kwartaal.

Meer weten over de Nederlandse verwachtingen?

Bekijk de infographic

Anderen lezen ook:

jan 18
Archief

Tekort aan logistiek personeel vraagt om creatieve invulling van werving en selectie

donderdag 25 januari 2018 Nederland en logistiek gaan al eeuwenlang hand in hand. Onze (lucht)havens zijn internationaal beroemd en onze logistieke dienstverlening staat wereldwijd goed op de kaart. Tel daarbij op de toeneme
dec 17
Archief

5 handige tips waarmee flexwerkers zo snel mogelijk onderdeel worden van een stabiel team

woensdag 20 december 2017 In een krappe arbeidsmarkt en met een business die 24/7 doorgaat, zijn tijdelijke medewerkers geen uitzondering in menig personeelsbestand. Maar met een snelle wisseling van arbeidskrachten in het t
dec 17
Archief

Hoe u ervoor zorgt dat inclusiviteit al bij het sollicitatiegesprek begint

woensdag 13 december 2017 Waarschijnlijk kan iedereen het erover eens zijn dat de stereotypische ‘macho man’ niet bijdraagt aan een inclusieve werksfeer. Toch komen ze maar al te vaak voor op de werkvloer.
(Voor-)oordele

Log in