Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

20-3-2020 13:49:00 Tekst Algemeen 2 reacties

Manpower lanceert vandaag Werken voor NL, een vacaturesite voor bedrijven in vitale sectoren. Zo wil Manpower vacatures van bedrijven die de samenleving draaiend houden snel invullen en mensen die thuis zitten aan het werk helpen. Daar waar de werkgelegenheid in vele sectoren inzakt, is het voor andere sectoren en bedrijven nu alle hens aan dek. Bij het UWV, in de logistiek en in andere belangrijke sectoren zoals de zorg zijn dringend mensen nodig. Alleen al voor de vacatures die bij Manpower uitstaan, is per direct vraag naar minimaal 1000 sollicitanten.

Ook distributiecentra van bijvoorbeeld medische bedrijven en bezorgbedrijven zijn met spoed op zoek naar magazijnmedewerkers en pakketbezorgers. Bij al deze organisaties neemt de vraag naar mensen momenteel juist enorm toe.

Janine Bos, directeur Manpower Nederland: “Naast het werven van nieuwe medewerkers voor onze opdrachtgevers, zijn we ook druk bezig om mensen die plotseling geen werk meer hebben direct te herplaatsen. Manpower brengt hen onder bij andere organisaties en branches die nu juist extra mankracht nodig hebben. Zo kunnen mensen die normaal gesproken in de luchtvaart werkzaam zijn nu bijvoorbeeld aan de slag als logistiek medewerker om supermarkten te bevoorraden.”

Solliciteren via website

Op Werken voor NL staan alle vacatures waarvoor nu dringend behoefte is aan personeel om deze in te vullen. Sollicitanten kunnen via de website direct op vacatures reageren. Janine Bos: “In deze hectische en onzekere tijden hebben wij elkaar hard nodig. Het is goed om te weten dat er ook nog veel werk is en daar zetten we ons voor in. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we Nederland waar mogelijk in beweging houden. Daarom nemen we in het weekend ook sollicitaties in behandeling.”

Op de website is ook informatie te vinden over veilig werken in deze periode. Uiteraard volgen alle bedrijven de richtlijnen van het RIVM, net als Manpower.

Anderen lezen ook:

mei 20
Algemeen

Arbeidscontractvormen voor het MKB: welke zijn er?

vrijdag 1 mei 2020 Jouw bedrijf groeit, dat is positief! Dat betekent dat je nieuw personeel welkom kan heten. Het blijft natuurlijk altijd een uitdaging om nieuw personeel te vinden. Het is een investering waar veel
mei 20
Algemeen

Bijbaan: wat mag wel en wat mag niet?

zaterdag 2 mei 2020 Je kunt het je vast nog wel herinneren, je eerste bijbaantje. Met het salaris dat je verdiende na schooltijd en in het weekend kocht je vaak iets leuks voor jezelf. Maar hoe oud was je toen? Mocht j
jun 20
Algemeen

Dit zijn de beste studentondernemers van Nederland

maandag 15 juni 2020 Dit artikel is officieel verschenen op jongondernemen.nl
Welke Student Company is dit jaar de beste van Nederland? Deze vraag stond vandaag tijdens de online finale van Student Company van het

Log in