Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Thuiswerken voor uitzenders

12-6-2020 08:33:00 Tekst Tips & Tricks 2 reacties

Dit artikel is officieel verschenen op doorzaam.nl.

De coronamaatregelen duren nu al weken en hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Van de ene op de andere dag werk je in plaats van op kantoor vanuit huis.

De een vanaf de zolderkamer, de andere gewoon aan de keukentafel. Wij vroegen een aantal uitzenders hoe hun thuiswerkplek eruit ziet en hoe zij dit thuiswerken ervaren.

Dit keer aan het woord: Geesje Leijenaar
Manager Learning & Development bij ManpowerGroup

Hoe ziet jouw (tijdelijke) werkplek er nu uit?

Ik heb een prachtig bureau op zolder. Maar vaak verhuis ik naar de keukenbar waar ik wat meer gezelligheid om mij heen heb én staand kan werken. Dan kan ik ook wat makkelijker naar buiten lopen tijdens een telefoongesprek. Even de benen strekken en wat zonlicht geeft mij weer nieuwe energie. Ik heb van ons kantoor een beeldscherm, muis en toetsenbord meegenomen. Dat vind ik wel een must, want voorlopig werken we nog wel vanuit huis.

Hoe houd je jouw team betrokken of word je betrokken bij het dagelijkse werk?

We hebben meerdere keren per week een online meeting. We zetten allemaal onze video aan om het zo persoonlijk mogelijk te maken. En inmiddels hebben we zo allemaal elkaars kinderen en huisdieren ontmoet en dat maakt het contact juist heel bijzonder.

Wat doen jullie voor uitzendkrachten die nu zonder werk zijn gekomen door de coronacrisis?

Uiteraard proberen we zo snel mogelijk een nieuwe opdracht voor de flexmedewerkers zonder baan te vinden. We zijn heel dankbaar dat DOORZAAM hiervoor de Werk Naar Werk Vouchers beschikbaar stelt. Verder is persoonlijk contact met onze flexmedewerkers nóg belangrijker dan normaal en dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een kaartje te sturen, een videoboodschap op te nemen of een leuk presentje te geven. En uiteraard wordt er veel gebeld. Ook stimuleren onze consultants de flexmedewerker bij het investeren in hun ontwikkeling. Online leren is populairder dan ooit met een stijging van maarliefst 48%. Wij zijn blij dat we voor de Corona crisis al veel online trainingen hebben ontwikkeld, dat werpt nu zijn vruchten af. Verder krijgen al onze flexmedewerkers de mogelijkheid om zich aan te melden voor het “Alles in 1 traject” van DOORZAAM. Wanneer een flexmedewerker geen werk heeft, is het extra belangrijk dat zij investeren in hun duurzame inzetbaarheid, dus bij hen brengen we het nog eens extra onder de aandacht.  Ik vind het fantastisch dat we dit kunnen bieden aan veel van onze flexmedewerkers, want het heeft een enorm positieve invloed op hun leven.

Wat vind je het mooiste initiatief die je gehoord hebt/ aangegaan bent voor je uitzendkrachten?

Ik ben enorm onder de indruk van hetgeen dat onze consultants doen om flexmedewerkers te helpen door deze tijd, zoals mijn collega Cecile die een bureaustoel van onze vestiging naar een flexmedewerker thuis heeft gebracht. Of Marjanne en Eveline die een nieuwe opdracht vonden voor een groep flexmedewerkers die hun baan hadden verloren. Aangezien die nieuwe opdracht wel een stuk verder weg was, hebben mijn collega's ook gezorgd voor dagelijks vervoer!

Anderen lezen ook:

mei 20
Tips & Tricks

Behoud en bevorder het teamgevoel bij thuiswerken

zondag 3 mei 2020 Saamhorigheid binnen het team bevorderen is nu lastiger, maar wel heel erg belangrijk. Hoe zorg je dat iedereen betrokken blijft? En hoe doe je dat op afstand? Hier volgen enkele tips.
mei 20
Tips & Tricks

Moedig innovatie aan tijdens een crisis

maandag 4 mei 2020 Leiders die naar voren stappen tijdens de crisis van vandaag lossen de problemen van morgen op door te innoveren.
jun 20
Tips & Tricks

Hoe Weten Wij Wanneer Wij Kunnen Doorstarten?

maandag 8 juni 2020 Landen over de hele wereld versoepelen hun lockdown-maatregelen, heffen beperkingen op en maken plannen om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’. We kunnen kijken naar manieren waarop we onze econ

Log in