Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Online leren in coronatijd: hoe gaat dat bij Manpower?

22-4-2020 07:57:00 Tekst Tips & Tricks 2 reacties

Dit artikel is officieel verschenen op studytube.nl

Ook bij Manpower heeft Covid19 voor flink wat opschudding gezorgd. Door deze plots ontstane crisis zit een groot deel van de uitzendkrachten thuis. Tegelijkertijd zijn er ook veel opdrachtgevers die juist extra mensen nodig hebben. Manpower heeft daarvoor een speciale website ingericht om de cruciale banen in kaart te brengen.

“We proberen voor zoveel mogelijk uitzendkrachten een nieuwe baan te vinden. En missen ze nog kennis voor een nieuwe baan? Dan helpen we hen middels een opleiding”, vertelt manager Learning & Development Geesje Leijenaar.  “Er zijn nu  allerlei cruciale banen nodig. Denk bijvoorbeeld aan klantcontact medewerkers bij het UWV, bezorgers en heftruckchauffeurs.” Speciaal daarvoor is voor de 45 meest voorkomende functies een online leerlijn ingericht. Iedereen die start in een nieuwe functie maar nog geen ervaring heeft krijgt deze toegewezen. “Zo krijgen flexmedewerkers snel de juiste skills voor hun nieuwe opdracht.”

Leren op de bank

Er zijn flexmedewerkers die thuis werken, maar ook flexmedewerkers die thuis op de bank zitten. “We zien daar een toename van 35% in het gebruik van ons online leerplatform. Daar zie je dat trainingen als “vitaal blijven tijdens thuiswerken” het goed doen, maar ook trainingen als: Hoe bereid ik me voor op een sollicitatie? Hoe maak ik een sollicitatiebrief?” De training werkgeluk is ook populair. “Kennelijk is het ook een moment voor mensen om na te denken: waar word ik nou echt blij van?”. Daarnaast zijn veel onboardingtrajecten digitaal. “We zijn blij dat we daar al vroeg in hebben geïnvesteerd, dat is in deze situatie ideaal!”

Hoe gaat dat met het eigen personeel van Manpower? “Alle medewerkers hebben ook toegang tot de Learn Together Academy gekregen en daar wordt super enthousiast op gereageerd!” Bij hen zijn vooral ICT-vaardigheden populair, zoals trainingen Microsoft Teams en OneNote. “We hebben een enquête gehouden en hieruit bleek duidelijk dat er behoefte is aan tips op het gebied van werk-privébalans en digitaal vergaderen”. Voor hen zijn speciale microlearnings opgezet, waaronder tips voor de organisatie van je eigen vrijdagmiddagborrel.

Positieve effecten

De situatie heeft ook een positief effect gehad op hoe digitaal werken wordt ervaren. “Eerder werd digitaal vergaderen bijvoorbeeld niet door iedereen omarmd. Nu moeten we wel en vindt niemand het raar als ik buiten zit tijdens een call of als mijn dochter de vergadering in loopt”. Voorafgaand aan de crisis merkte Geesje dat een groot deel van de (flex)medewerkers het liefst klassikaal wilde leren. “Nu komen ze erachter hoe leuk en laagdrempelig online leren is. Ik weet zeker dat we na deze crisis een aantal van de voordelen van online leren en digitaal vergaderen zullen behouden!”

Anderen lezen ook:

mei 20
Tips & Tricks

Behoud en bevorder het teamgevoel bij thuiswerken

zondag 3 mei 2020 Saamhorigheid binnen het team bevorderen is nu lastiger, maar wel heel erg belangrijk. Hoe zorg je dat iedereen betrokken blijft? En hoe doe je dat op afstand? Hier volgen enkele tips.
mei 20
Tips & Tricks

Moedig innovatie aan tijdens een crisis

maandag 4 mei 2020 Leiders die naar voren stappen tijdens de crisis van vandaag lossen de problemen van morgen op door te innoveren.
jun 20
Tips & Tricks

Hoe Weten Wij Wanneer Wij Kunnen Doorstarten?

maandag 8 juni 2020 Landen over de hele wereld versoepelen hun lockdown-maatregelen, heffen beperkingen op en maken plannen om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’. We kunnen kijken naar manieren waarop we onze econ

Log in