Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Marianne bij UWV

20-2-2020 16:35:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

We spraken de afgelopen weken mensen die tijdens deze coronacrisis bij het UWV hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. We sluiten de UWV-reeks af met Marianne startte als uitkeringsdeskundige.

Wie ben jij? Stel jezelf even voor!

Ik ben Marianne en ik kom uit Eelde, dat ligt net onder Groningen. Hier woon ik alleen met mijn zoon, want mijn dochter is inmiddels al uit huis. Ik ben 49 jaar wat dus een beetje een lastige leeftijd is bij het solliciteren. Dit ervaarde ik toen ik er over nadacht om aan de slag te gaan bij een woongroep begeleiding. Ik merkte bij bepaalde afwijzingen toch wel dat mijn leeftijd een rol speelde. Dan werd er bijvoorbeeld gevraagd of ik wel zeker wist of ik dit vak wilde betreden.

Maar dat maakt niks uit, want ik ben vrolijk en een doorpakker. Ik houd namelijk van uitdagingen. Daarom vind ik afwisselingen in het werk ook fijn, zodat het uitdagend blijft en ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Dat vind ik wel echt belangrijk.

Welke POWER-baan heb je via Manpower gevonden?

Ik werk als uitkeringsdeskundige bij UWV. Ik was op zoek naar werk en zag de vacature op de website van Manpower. Dit triggerde mij direct, omdat er ‘vitaal beroep’ bij stond. Dat is in deze tijd zeer belangrijk en daarom las ik gelijk verder.

De vacature sprak me aan op meerdere punten. Het bedrijf leek mij leuk, omdat ik erg goed begreep dat de druk hier nu op toeneemt. Tegelijkertijd vind ik de functie heel erg leuk. Het is breed en je kunt er alle kanten mee op.

Waarom past deze baan zo goed bij jou en je talent?

Ik ben net gestart, maar nu al onder de indruk van hoe we zijn begonnen. Alles keurig op anderhalve meter afstand en ik kan niet wachten om straks zelfstandig aan de slag te gaan. Wat ik er zo leuk aan vind, is de afwisseling, maar ook de verdieping omdat je met wetgeving werkt. Nu is het nog veel studie en oefenen, ik heb er erg veel zin in!

Wat was je situatie voor je op deze baan solliciteerde?

Vorig jaar augustus werd ik geopereerd. Sindsdien zat ik thuis. Mijn contract werd niet verlengd en ik was toe aan wat anders. Dit kwam toen op mijn pad. Ik vind het heel erg leuk om deze diepgang in mijn functie te hebben. In het verleden volgde ik namelijk een studie richting schuldhulpverlening bewindvoerder.

Wat beteken jij in deze rol voor Nederland?

Naast de zorg loopt de druk bij het UWV ook erg op. Dat is logisch en ik hoop daarom dat ik met mijn bijdrage de uitkeringsaanvragen vlot en correct kan controleren. Want buiten de zorg is dit de ideale kans om toch in deze tijden bij te dragen waar dat het ‘t meest nodig is.

Hoe draag jij dat extra beetje bij met jouw nieuwe baan?

Ik denk dat, als ik straks zelfstandig functioneer, ik kan bijdragen aan een kortere doorlooptijd van de aanvragen en mensen daarom sneller help aan een antwoord.

Wat geeft jou power?

Het geeft mij power als ik word uitgedaagd in mijn werk en ergens mijn tanden in kan zetten. Als ik ergens tegenaan loop, wil ik er altijd alles van weten en ga ik door tot ik tevreden ben.

  • uwv
  • power portraits

Anderen lezen ook:

apr 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

maandag 20 april 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.
mrt 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Laila bij UWV

vrijdag 20 maart 2020 In deze reeks neemt Manpower een kijkje in het leven van mensen die gedurende de uitbraak van het coronavirus een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Om Nederland draaiende te houden hebben w
jan 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

maandag 20 januari 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.

Log in