Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Moedig innovatie aan tijdens een crisis

4-5-2020 09:18:00 Tekst Tips & Tricks 2 reacties

In onzekere tijden is leiderschap belangrijker dan ooit. De directie zet de toon voor de manier waarop een organisatie op onrust reageert. Bedrijven moeten koelbloedig en met een vaste hand worden geleid, maar ook wendbaar zijn en snel van koers veranderen als dat nodig is. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen en collectiviteit zijn een aantal kenmerken van een innovatieve werkcultuur. Deze eigenschappen zijn essentieel om grote problemen het hoofd te bieden. Nu bedrijven te maken hebben met een wereldwijde crisis, volgen hieronder een aantal manieren waarop leiders het voortouw kunnen nemen en een innovatieve werkcultuur kunnen aanmoedigen. Juist nu we deze hardnodig hebben.

Leergierigheid is een must 

Het vermogen om snel te leren en aan te passen is belangrijker dan ooit in tijden van grote verandering. Leiders moeten niet alleen over een hoog IQ en EQ beschikken, een hoog Leergierigheid Quotiënt, oftewel LQ, is net zo belangrijk. De problemen van vandaag zijn zo ingewikkeld en veelzijdig dat aanpassingsvermogen essentieel is wanneer situaties zich verder (blijven) ontwikkelen. Leiders kunnen zich als rolmodellen gedragen door verschillende ervaringen en ongebruikelijke invalshoeken op te zoeken. Ook is het belangrijk dat ze open staan voor frisse ideeën van onderaf. Hierdoor bevorderen zij een leercultuur in hun organisaties.

Experimenteren en communiceren

Wanneer we ons op onbekend terrein bevinden, moeten leiders ook de technische vaardigheden begrijpen die het mogelijk maken om hun bedrijven in tijden van verandering te transformeren. Denk hierbij aan plotseling op grote schaal vanuit huis gaan werken. Hiervoor kunnen zij experts om zich heen verzamelen en ervoor zorgen dat zij zelf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, uitdagingen en mogelijkheden die hun organisatie te wachten staat. Ook is het belangrijk dat zij bewust nadenken over hoe zij deze ontwikkelingen naar hun collega's communiceren en zorgen voor betrokkenheid.

Aanpassingsvermogen voor de volgende crisis   

Crisis en verandering creëren situaties die niet in één keer voorbij zijn. Verandering is dynamisch, dus aanpassingsvermogen is van het grootste belang om voortdurend wendbaar te zijn. Terugkoppeling en feedback zijn belangrijk zodat leiders weten welke stappen zij moeten nemen. Leiders moeten innoveren, experimenteren, snel leren én hun teams aanmoedigen om hetzelfde te doen. De omgeving van morgen is slechts het begin.

  • corona

Anderen lezen ook:

mei 20
Tips & Tricks

Behoud en bevorder het teamgevoel bij thuiswerken

zondag 3 mei 2020 Saamhorigheid binnen het team bevorderen is nu lastiger, maar wel heel erg belangrijk. Hoe zorg je dat iedereen betrokken blijft? En hoe doe je dat op afstand? Hier volgen enkele tips.
jun 20
Tips & Tricks

Hoe Weten Wij Wanneer Wij Kunnen Doorstarten?

maandag 8 juni 2020 Landen over de hele wereld versoepelen hun lockdown-maatregelen, heffen beperkingen op en maken plannen om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’. We kunnen kijken naar manieren waarop we onze econ
apr 20
Tips & Tricks

Online leren in coronatijd: hoe gaat dat bij Manpower?

woensdag 22 april 2020 Dit artikel is officieel verschenen op  studytube.nl
Ook bij Manpower heeft Covid19 voor flink wat opschudding gezorgd. Door deze plots ontstane crisis zit een groot deel van de uitzendkrachten

Log in