Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Bevorder het teamgevoel van werknemers bij thuiswerken

3-5-2020 09:13:00 Tekst Tips & Tricks 2 reacties

Het behouden van een gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid bij werknemers kan moeilijk zijn als je niet op dezelfde locatie werkt. Maar het is niet onmogelijk! Zo kunnen managers meer contactmomenten creëren wanneer hun team op afstand werkt. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om medewerkers aan te sporen om hun energie buiten werk op peil te houden. Hieronder volgen enkele tips om het teamgevoel vast te houden als iedereen op afstand werkt.

Voer loopbaangesprekken

Verlies het totaalplaatje en de toekomst niet uit het oog. Loopbaangesprekken zijn waardevoller dan ooit! Ontwikkeling van een team is belangrijk om werknemers betrokken te houden. Voor HR-afdelingen en managers betekent dit dat zij een werkcultuur moeten bieden die de werknemer ondersteunt in het ontwikkelen van zijn of haar carrière. Denk aan tools of middelen die helpen bij de professionele groei, zoals digitale scholing.

Moedig het opnemen van vakantiedagen aan

Vakantie is net zo belangrijk – zo niet belangrijker – wanneer een team op afstand werkt en continu toegang heeft tot e-mails en elektronica. Helaas kan te veel focus en beperkte vrije tijd een contraproductief effect hebben. Het opnemen van vakantiedagen is essentieel om een burn-out te voorkomen, werkplezier op peil te houden en medewerkers te inspireren en motiveren om het onderste uit de kan te halen. Moedig je werknemers aan om de laptop uit te schakelen en hun welverdiende vrije dagen of langere vakantie op te nemen.

Bied flexibiliteit

Wereldwijd geeft 40% van de mensen aan dat flexibiliteit in werktijden – vooral een flexibel begin en einde van de werkdag en de mogelijkheid om vanuit huis te werken – een van de top drie factoren is wanneer zij besluiten nemen over hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup. Hoewel managers tijd moeten inplannen waarop alle werknemers beschikbaar zijn (bijvoorbeeld voor vergaderingen), is het net zo belangrijk om flexibele begin-, eind- en pauzetijden aan te houden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat medewerkers in stressvolle periodes niet opgeven, maar door kunnen blijven werken. En daarnaast het werk rondom hun persoonlijke situatie kunnen organiseren.

Stel grenzen

Leidinggevenden moeten verwachtingen omtrent communicatie scheppen door richtlijnen op te stellen over e-mails die buiten kantooruren en in het weekend worden verstuurd. Veel werknemers ontvangen hun werkmail ook op hun persoonlijke apparaten. Zorg dat jouw werknemers het werk kunnen loslaten buiten werktijd en stuur geen mail in de avonduren en het weekend. Door samen duidelijke grenzen te stellen kunnen werknemers écht zorgeloos uitschakelen tijdens vrije tijd en keren ze vol energie weer terug. Maak hierover onderling duidelijke afspraken, zodat de verwachtingen helder zijn.

Uiteindelijk is op afstand werken een balans tussen structuur, routine en flexibiliteit. Wanneer je niet zeker weet wat jouw team nodig heeft, neem dan de moeite om dit na te vragen. Open communicatie en ruimte voor feedback zijn de sleutel tot succes wanneer een team op afstand werken.

  • corona

Anderen lezen ook:

mei 20
Tips & Tricks

Moedig innovatie aan tijdens een crisis

maandag 4 mei 2020 Leiders die naar voren stappen tijdens de crisis van vandaag lossen de problemen van morgen op door te innoveren.
jun 20
Tips & Tricks

Hoe Weten Wij Wanneer Wij Kunnen Doorstarten?

maandag 8 juni 2020 Landen over de hele wereld versoepelen hun lockdown-maatregelen, heffen beperkingen op en maken plannen om terug te keren naar een ‘nieuw normaal’. We kunnen kijken naar manieren waarop we onze econ
apr 20
Tips & Tricks

Online leren in coronatijd: hoe gaat dat bij Manpower?

woensdag 22 april 2020 Dit artikel is officieel verschenen op  studytube.nl
Ook bij Manpower heeft Covid19 voor flink wat opschudding gezorgd. Door deze plots ontstane crisis zit een groot deel van de uitzendkrachten

Log in