Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Terry

16-10-2020 08:48:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

We hadden een goed gesprek met de positief gestemde Terry. Voor de uitbraak van het coronavirus was hij werkzaam op de afdeling Klachten en Verschillen van ING. Hij heeft op deze werkplek veel geleerd. Terry doet er nu alles aan om een andere leuke baan te vinden. Hoe hij met deze situatie omgaat en hoe hij is geholpen door Manpower lees je in dit nieuwe Power Portrait!  

Wie ben jij? Stel jezelf even voor!    

Hallo! Mijn naam is Terry, ik ben 28 jaar en kom uit Volendam. Ik heb een studie juridische dienstverlening afgerond. Verder hou ik van lezen, reizen en geschiedenis. In mijn vrije tijd ga ik hardlopen en doe ik aan handbal. Ik ben positief ingesteld. Soms zitten dingen even tegen, maar ik weet mezelf goed te herpakken en ga er dan weer voor de volle 100% voor. 

Wat geeft jou power?    

Dat ik elke dag iets nieuws kan leren. Ik ben dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Dit maakt het leven leuker en hierdoor blijf ik ook scherp. Dit geeft mij energie.  

In welke POWER-baan heb je via Manpower gewerkt?   

Ik wilde graag in een internationale omgeving werken. Ik heb een jaar als klantenservicemedewerker en een jaar als debiteurenmedewerker gewerkt in Praag. Dit waren hele leuke ervaringen! Ik vind het fijn om anderen te helpen. Eenmaal terug in Nederland ben ik via uitzendbureau Manpower op zoek gegaan naar een functie die aansloot op mijn werkzaamheden in Praag. Ik werd aangenomen bij ING. Hier werkte ik als medewerker Klachten en Verschillen en had ik contact met particulieren en met zakelijke klanten. Ik had contact met deze klanten over over incorrecte geldtransacties, pinopnames, geldstortingen of vragen over sealbags. Als gevolg van de coronacrisis werk ik daar helaas niet meer, maar ik weet dat ik snel weer een nieuwe baan vind!  

Waarom paste deze baan zo goed bij jou en je talent?   

Ik heb geen financiële achtergrond, maar toch kon ik aan de slag bij ING. Alles is mogelijk, zolang je in jezelf gelooft! Ik ben iemand die anderen graag verder helpt. Hoe ik met mijn talent het verschil heb gemaakt? Door goed naar mensen te luisteren. Ik zorgde ervoor dat ik mensen aan de telefoon direct hielp en dat alles duidelijk was, zodat zij ons niet onnodig terug hoefden te bellen.  

Mijn vrienden en familie omschrijven mij als positief, sociaal, spontaan en iemand met een die goed kan luisteren. Ik kan mij wel in die omschrijving vinden. Deze eigenschappen passen ook goed bij iemand die werkt in een omgeving met klantcontact. Ik had het in deze functie erg naar mijn zin en heb hier veel geleerd over verschillende processen. En ook hoe je met emotionele reacties van klanten moet omgaan. Je weet namelijk nooit wat iemand gaat zeggen. Dan is het fijn dat je hierop bent voorbereid.  

Waar ben jij binnen jouw vorige baan trots op?  

Dat ik meer kan dan dat ik denk. Ik ben vooral trots op het feit dat ik meer dingen tegelijk kon oppakken. Hoe langer ik daar werkte, hoe zekerder ik mij voelde dat ik het kan. Ik ben mijn leidinggevende ook heel dankbaar dat zij mij hierin heeft gestimuleerd. 

Hoe ziet jouw volgende POWER-baan er bij voorkeur uit? Wat zoek je?  

Ik heb eerlijk gezegd geen specifieke voorkeur. Ik heb in het verleden gewerkt bij verschillende bedrijven. Ik weet hoe het is om in een formele en een informele omgeving te werken. Als er nu een kans voorbijkomt, dan grijp ik deze. Ik ben van alle markten thuis en ik pas me wel aan. Dat is één van mijn kwaliteiten. Ik kan makkelijk de knop omzetten en gaan. Ik zou wel graag fulltime willen werken. En mijn doel is om uiteindelijk een vast contract te krijgen. Ik heb een paar doelen voor in de toekomst en met een vast contract wordt het toch wat makkelijker om deze doelen te verwezenlijken.  

Waarom zou jij andere mensen aanraden om via Manpower een POWER-baan te zoeken?  

Ik ben de medewerkers van Manpower dankbaar voor de hulp die zij mij destijds boden en nog steeds bieden. Er is veel informatie met mij gedeeld over vacatures, of het schrijven van sollicitatiebrieven bijvoorbeeld. De consultants hebben mij geholpen in het vinden van een leuke en uitdagende baan. Zij hielden de sollicitatieprocedure vanaf het begin tot het moment dat ik werd aangenomen nauwlettend in de gaten. Nu ik daar niet meer in dienst ben, heb ik contact met een paar consultants die mij helpen in het proces om een nieuwe uitdagende functie te vinden! 

Anderen lezen ook:

apr 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

vrijdag 24 april 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.
mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

vrijdag 1 mei 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.

Log in