Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Het pad van Marco

15-10-2020 08:28:00 Tekst Hat pad van 2 reacties

In dit korte verhaal staat het pad van Marco centraal, hij werkte via Manpower bij Sekisui en volgt momenteel een opleiding tot operator. Met deze opleiding krijgt hij de kans om zich te laten omscholen naar werkzaamheden in een andere sector. Ontdek Marco’s pad en ervaringen!

Even voorstellen

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Marco, ik ben 48 jaar jong en volg via Manpower een opleiding tot operator. Naast deze opleiding werkte ik kort geleden nog bij Sekisui Alveo in Roermond. De hoeveelheid werk is, net zoals voor velen, tijdelijk afgenomen in verband met de coronacrisis. Maar dit houdt mij niet tegen om verder te gaan met mijn opleiding. Hier ga ik dan ook vol voor, juist nu!

Mijn drive

Poeh! Ik zou zeggen doorzettings- en aanpassingsvermogen. In het verleden was ik werkzaam in verschillende sectoren. Zo werkte ik bijvoorbeeld in de logistiek, productie, horeca en zelfs een tijdje als taxichauffeur. Mijn laatste werkgever besloot om na 19 jaar de zaak te sluiten en te genieten van zijn pensioen. Hierdoor besloot ik op zoek te gaan naar een baan met toekomstperspectief.

Zo kwam ik terecht bij de vacature van Operator via Manpower. Meteen was mijn aandacht gewekt. Uiteraard heb ik eerst nog het een en ander thuis besproken, voordat ik daadwerkelijk ging solliciteren. Ik had met name twijfels over het werken met digitale systemen.

Niet zonder slag of stoot

Ook al heb ik verschillende banen gehad, computersystemen waren altijd een beetje een obstakel. Daar ben ik namelijk nog niet erg bekend mee. Mede dankzij mijn doorzettingsvermogen, ben ik erin geslaagd om hiermee te leren werken. Mijn vrouw is hierin een grote steun voor mij. Zij helpt me om door te gaan en vooral niet op te geven. Daarnaast voel ik me ook gesteund door het vertrouwen dat mensen in mij stellen door mij de opleiding te laten volgen.

Mijn doel

Wanneer ik mijn opleiding tot operator heb afgerond, hoop ik in dienst te kunnen treden bij mijn opdrachtgever. Om dan als volwaardige medewerker mee te draaien en mijn bijdrage te leveren aan het productieproces. Na verschillende beroepswisselingen ben ik toe aan een stabiele werkplek met langetermijnperspectief. Ook droom ik ervan om zo snel mogelijk mijn Vapro A-diploma te behalen en aan de slag te gaan. Ik kan daarom ook niet wachten totdat mijn werk weer van start gaat en ik kan laten zien wat ik heb geleerd.

  • het pad van

Anderen lezen ook:

aug 20
Hat pad van

Het pad van Jopie

dinsdag 25 augustus 2020 Jopie is na elf jaar gewisseld van werkgever. Nadat zij twee maanden in de WW zat, ging ze aan de slag bij UWV als Uitkeringsdeskundige. Een spannende stap, die gelukkig wat makkelijker werd door de
aug 20
Hat pad van

Het pad van Nicoleta

dinsdag 25 augustus 2020 Nicoleta volgde het Beyond traject. Hierin werken het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs samen om logistiek talent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen in de regio Limburg. Door me

Log in