Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Het pad van Katarzyna

6-10-2020 08:03:00 Tekst Hat pad van 2 reacties

Vanuit Krakau naar het pittoreske Deventer verhuizen. Vervolgens de Nederlandse taal leren, werken, je dochter opvoeden én jezelf omscholen; dit is in een notendop het pad van Katarzyna. Momenteel is zij werkzaam in de logistiek, maar haar droom is om front-end developer te worden. Een mooie droom die met hulp van Stephanie en het ‘alles-in-1-traject’ op termijn werkelijkheid wordt. Hoe het pad van deze ambitieuze vrouw eruitziet? Lees snel verder!

Van logistiek naar IT

Hallo, leuk om zo kennis te maken! Mijn naam is Katarzyna, ik ben 35 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Krakau, Polen. Ik woon nu in Deventer met mijn familie. Ik werk bij Bosch als logistiek medewerker en ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn loopbaan. Daarom volg ik nu een hbo-opleiding in front-end development. Ik heb veel verhalen gehoord van andere mensen die een carrièreswitch maakten en toen dacht ik bij mijzelf: “als zij dat kunnen, dan kan ik dat ook!” Ik ben mij gaan oriënteren of dit beroep bij mij zou passen. Ik ontdekte wat programmeren is en wat de functie van front-end developer inhoudt.

Het ging allemaal heel snel

Ik heb aan Stephanie, mijn contactpersoon binnen Manpower, gevraagd wat de mogelijkheden zijn om mij verder te ontwikkelen. Nadat we in gesprek raakten over mijn ambitie ging het heel snel. Stephanie heeft mij toen aangemeld voor het traject. Na een week had ik mijn eerste coachingsgesprek al. En ik ben nu al begonnen aan mijn opleiding. Dit neemt niet weg dat ik nog veel moet leren, maar een eerste snelle stap is gemaakt. Die snelheid zorgt er ook voor dat ik gemotiveerd blijf om door te gaan.

Altijd blijven leren

Naast dat er heel veel carrièrekansen zijn in deze sector, wilde ik heel graag wat nieuws leren. Ik dacht bij mijzelf: “ik ben nog jong en krijg nu de mogelijkheid!” In die leergierigheid ligt dan ook mijn kracht. Ik heb het altijd leuk gevonden om iets nieuws te leren. Wanneer je werkzaam bent binnen de IT is dat een voordeel; je moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Code schrijven is best lastig. Als iets niet met elkaar overeenkomt, dan werkt je code niet. Gelukkig ben ik heel nauwkeurig, resultaat- en oplossingsgericht. Dat is ideaal wanneer je in de IT wil werken. Ik ben alvast een aantal cursussen begonnen, ook omdat er zoveel verschillende programmeertalen zijn. Zo kwam ik tot de conclusie dat het maken van websites mij het allerleukst lijkt!

Durf te dromen

Ik ben Stephanie heel dankbaar voor het feit dat zij zich zo voor mij heeft ingezet, echt super! De support vanuit Manpower en mijn privé-omgeving heeft mij geleerd dat je moet durven dromen. Mijn droom op dit moment is om mijn opleiding met succes af te ronden, een baan te vinden en mijzelf binnen deze sector te blijven ontwikkelen. Dat zou geweldig zijn! Op termijn hoop ik ook te verhuizen naar een grotere stad. Ik ben natuurlijk opgegroeid in Krakau en dan is Deventer echt heel klein. Als we naar de omgeving van Amsterdam of Utrecht kunnen verhuizen zou dat mijn droom compleet maken!

  • het pad van

Anderen lezen ook:

aug 20
Hat pad van

Het pad van Jopie

dinsdag 25 augustus 2020 Jopie is na elf jaar gewisseld van werkgever. Nadat zij twee maanden in de WW zat, ging ze aan de slag bij UWV als Uitkeringsdeskundige. Een spannende stap, die gelukkig wat makkelijker werd door de
aug 20
Hat pad van

Het pad van Nicoleta

dinsdag 25 augustus 2020 Nicoleta volgde het Beyond traject. Hierin werken het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs samen om logistiek talent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen in de regio Limburg. Door me

Log in