Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

(Thuis)werken in de zomerhitte, 10 ijskoude tips

3-8-2020 09:26:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

1) Pas je werktijden aan. Begin vroeg in de ochtend wanneer het nog niet zo warm is. Zo maak je tijd vrij voor een siësta tijdens het (hete) middaguur om vervolgens later wanneer het afkoelt weer door te werken. Of je kan dankzij een vroege start eerder stoppen, zodat je na het werk nog kan geineten van het lekkere weer.  
 
2) Maak je eigen airco! Dit doe je eenvoudig door een paar flessen gekoeld water voor een ventilator te zetten, zodat de koele lucht jouw kant opblaast. Wil je het helemaal goed aanpakken, kijk dan hier voor wat tips. 
 
3Zoek de koelste plek in je huis en maak daar je (tijdelijke) werkplek. Heb je een tuin of balkon? Overweeg dan een kantoor in de schaduw. Ga hoe dan ook aan een tafel werken en voorkom dat je met je warme laptop op schoot zit.  
 
4) Heb je een koele plek in je huis gevonden? Sluit daar dan je gordijnen of zonneschermen en voorkom zo dat de zon rechtstreeks je werkruimte inschijnt.  
 
5) Nog een tip om je werkplek zo koel mogelijk te houden: laat ’s nachts en ’s ochtends alles doorluchten en sluit overdag de ramen en deuren. Zo laat je frisse lucht binnen tijdens koele momenten en sluit je warme lucht buiten op de heetste tijdstippen.  
 
6) Om je thuiskantoor helemaal zomer-proof te maken plaats je een koud voetenbadje onder je bureau. Vul een bak met koud water, dompel je voeten erin en waan je aan het strand.  
 
7) Draag luchtige kleding. Het grote voordeel van thuis werken in plaats van op kantoor is de mogelijkheid om je nette kloffie in te ruilen voor een zomerse outfit. Vergeet voordat je een video call ingaat niet om je even om te kleden. 
 
8) Vul je vriezer met ijsjes en verwen jezelf zo nu en dan met een koude versnapering. Eet ze alleen niet allemaal tegelijk op (hier komen we nog op terug bij tip 10). Probeer daarnaast ook je dagelijkse kop(pen) koffie te laten staan. Cafeïne-houdende dranken onttrekken vocht aan het lichaam. Kan je de verleiding niet weerstaan, probeer dan eens een ijskoffie 
 
9) Bekijk je to-do-list en plan de werkzaamheden die veel concentratie vereisen aan het begin van de dag. Wanneer de temperatuur later op de dag zijn kookpunt bereikt, kan je de makkelijkere dingen oppakken. Volg bijvoorbeeld een online training of luister een werkgerelateerde podcast. Dit kan prima vanuit de tuin met een verkoelend drankje.  
 
10) Laat die zware lunch staan. Een grote maaltijd zorgt ervoor dat je lichaam veel voedsel tegelijk moet verbranden wat ervoor zorgt dat je het warmer krijgt. Ga daarvoor in de plaats voor kleinere hapjes verspreid over de hele dag heen.  

 

Heb jij zelf nog de ultieme tip die wij over het hoofd hebben gezien?

Laat het ons weten! 

 

Meer tips voor het inrichten van je werkplek? Lees dan onze blog over thuiswerken en wat voor positief effect een fijne werkomgeving op je kan hebben. 

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in