Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Hoe vind je de baan die bij jou past?

23-7-2020 09:21:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Een baan als vakkenvuller, logistiek medewerker, klantenservice specialist, productiemedewerker of administratief expert? Genoeg keuze! Maar niet alles past even goed bij je. Vraag je je weleens af wat voor soort werk het beste aansluit bij jouw wensen? Waarom je je in de ene functie meer thuis voelde dan in de andere? Tijd om jouw loopbaan onder de loep te nemen! 

In deze blog staan we stil bij de zoektocht naar een functie die écht bij jou past! Vanuit Manpower helpen wij jou maar al te graag op weg naar een passende baan. Zo beschikken wij over een breed netwerk aan klanten met verschillend werk binnen de logistiek, productie, (semi-)overheid en customer service. Lees gauw verder en wie weet krijg jij inspiratie voor jouw nieuwe baan.  

Wat staat hoog op jouw lijstje in de zoektocht naar werk? 

Dit is waarschijnlijk één van de belangrijkste aspecten bij het zoeken naar een passende baan. Zijn dat voor jou: je collega’s, werk/privé balans, lunchfaciliteiten, uiterlijk van de werkomgeving, mogelijkheden om thuis te werken, een informele sfeer of juist een formele sfeerStuk voor stuk zijn dit de aspecten die meebepalen of jij je ergens als een vis in het water voelt. Stel voor jezelf een top drie vast met voorwaarden waaraan je volgende baan moet voldoen. Zo zorg je ervoor dat je een startpunt hebt om jouw volgende uitdaging te vinden!  

Wat maakt dat jouw huidige baan niet goed bij je past? 

Loop je tegen een muur aan als het aankomt op het identificeren van de baan die het best bij jou past? Kan gebeuren. Gooi je zoektocht dan over een andere boeg en stel jezelf andere vragen. Wat mis je op dit moment bij je huidige baan? Denk na over jouw huidige werk, wat maakt je werkplek momenteel niet aantrekkelijk? Is dat de omgeving, sfeer op de werkvloer, management, vervelende collega’s of een te hoge werkdruk? Zodra je hier eerlijk antwoord op kunt geven, ben je een stap dichter bij het vinden van de perfecte baan. Het zijn niet altijd de leukste confrontaties om aan te gaan, maar het helpt je wel verder. 

Heb jij nog niet alle vaardigheden in huis, voor jouideale baan? 

Weet je al waar je naar op zoek bent in je nieuwe beroep? Mooi! Zelfkennis is essentieel bij het vinden van een passende baan. Als je jouw beste vaardigheden herkent, dan kun je op basis hiervan passend werk vinden. Als je een bepaalde competentie nog niet volledig beheerst voor jouw droombaan, onderbouw deze dan in je motivatiebrief. Op die manier laat je aan je mogelijk nieuwe werkgever zien dat je goed weet wat je sterke punten zijn en waar je nog aan wilt werken. Win-win situatie! Tegenwoordig is het belangrijk om te kijken naar jouw capaciteiten, om zo te ontdekken waar je het beste tot je recht komt. 

Via Studytube kun je direct aan de slag met het ontwikkelen van jouw competenties. Hier kun je als Manpower medewerker gratis online trainingen volgen. Lees meer over thuisstudie mogelijkheden in dit blog. 

Nog niet toe aan een nieuwe uitdaging? 

Past jouw huidige baan al heel goed? Maar wil je wel een volgende stap zetten in je professionele carrière? Plan dan een gesprek in met je leidinggevende, om over jouw persoonlijke ontwikkeling te praten. Geef vooral aan dat je een nieuwe stap in je loopbaan wilt zetten en dat je hierin zoekende bent. Elke leidinggevende zou het als compliment moeten zien dat jij als medewerker jouw ontwikkeling serieus neemt. Als deze stap te groot is, dan kun je altijd nog terecht bij een collega waarmee je een goede band hebt. Misschien geeft het je nieuwe inzichten over jouw carrière.  

Het vinden van een baan die bij jou past kan best een uitdaging zijn. De arbeidsmarkt is dynamisch en veranderd continu. Daarom is het vinden van passend werk een avontuurlijke reis. Desalniettemin kun jij zelf de regie in handen nemen door af en toe stil te staan bij jouw drijfveren, vaardigheden en door doelen te stellen om de reis aangenamer te maken. Onthoud één dinger is maar één persoon op aarde met jouw kennis en kunde. Dit maakt iedereen uniek voor potentiële werkgevers. Weten hoe jij je cv het beste vormgeeft? Kijk dan met recruitment specialist Ola mee!  

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in