Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Ria bij PostNL

3-8-2020 08:53:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

Wie ben jij?  

Hoi, ik ben Ria en zoals je weet werk ik voor PostNL in Zwolle, maar daarnaast doe ik nog een heleboel meer. Zo ben ik lang geleden gestart met Tupperware party’s. Dit vind ik heel leuk, omdat je dan sociaal bezig bent en onder de mensen bent, heerlijk is dat! Ik ben geboren in Nijmegen en ik heb door de jaren heen op veel verschillende plekken in Nederland gewoond. Nu woon ik in Zwolle-Zuid, wat praktisch naast het sorteercentrum van PostNL is. Ik ben getrouwd met mijn lieve Jan en heb zelf drie volwassen dochters en al zes kleinkinderen, waarvan de jongste twee en een half is en de oudste is alweer bijna elf. 

Welke POWER-baan heb je via Manpower gevonden?  

Via Manpower werk ik als postsorteerder, wat ik echt onwijs leuk vind. Hoe ik in aanraking kwam met Manpower? Dit is eigenlijk wel een grappig verhaal, want in 2016 heb ik via een ander uitzendbureau tijdens de kerstperiode meegewerkt. Ik vond het zo leuk dat ik dit in 2017 nog een keertje heb gedaan en vanuit daar heb ik doorgepakt. En ik doe dit werk nog steeds met heel veel plezier, want de functie is mega divers en de collega’s zijn echt toppers. Ik ben er eventjes tussenuit geweest in verband met een operatie en toen ik na een paar maanden weer op de werkvloer verscheen, werd ik herkend en vroeg een van mijn leidinggevende collega’s hoe de operatie gegaan wasDit waardeer ik onwijs, want hoewel het zo’n grote organisatie is, kennen mensen je wel en dat is heel fijn. 

Deze baan en de werkcultuur passen heel goed bij mij, omdat ik van nature een sociaal, creatief en open persoon ben met een goed inlevingsvermogen. Allemaal kwaliteiten die goed tot hun recht komen in mijn POWER-baan. En zoals hierboven al aangegeven, krijg ik energie van lieve en leuke mensen om mij heen en dit is bij PostNL het geval. Verder ben ik ook echt wel een flexibel persoon die van afwisseling houdt. Het fijne aan het werken bij PostNL is dat ik op verschillende afdelingen en dus in verschillende processen mag meedraaien. Dat is leuk; op de afhandeling Hand Coderen werk je bijvoorbeeld met targets en ik ben dan wel zo’n strever dat ik deze wil behalen. 

Wat was je situatie voor je op deze baan solliciteerde? 

Voordat ik aan de slag ging bij PostNL heb ik ruim twaalf jaar gewerkt voor een hobbywinkel als filiaalmanager. Voordat ik daar werkte, heb ik eventjes voor de kinderen gezorgd, maar ik miste het werken toch wel. Daarom ben ik destijds met Tupperware partybegonnen. Superleuk, totdat mijn dochter zei dat ze het fijn zou vinden als ik meer thuis was ’s avonds. Dus toen is dat op een lager pitje komen te staan en ben ik in dagdienst gaan werken, waaronder in een supermarkt, slijterij en dus de hobbywinkel. Dit was een mooie tijd en ik heb nog steeds contact met de mensen daar, maar ik lag iedere zaterdag op de bank om bij te komen. En toen dacht ik nee, oma zijn is een cadeautje en op deze manier kan ik nooit echt op de kleinkinderen passen en kunnen ze niet blijven logerenDus was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij PostNL. 

Waarom zou jij andere mensen aanraden om via Manpower een POWER-baan te zoeken? 

Manpower heeft mij van begin af aan het gevoel gegeven dat zij er vooral zijn voor de mensen, want zij staan ook daadwerkelijk op de vloer. Ook heb ik een goede klik met mijn contactpersonen binnen Manpower en dit is echt heel fijn. Er is altijd een luisterend oor beschikbaar en ze helpen je waar ze maar kunnen. Dit ervaar ik als heel prettig. Toen ik aan de slag ging bij PostNL via Manpower ging er een wereld voor mij open. Je krijgt er veel vrijheid om je eigen agenda te bepalen, hierdoor houd ik veel tijd over voor mijn kleinkinderen en creatieve dagen (en weekenden 😉). Heerlijk! 

Anderen lezen ook:

apr 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

vrijdag 24 april 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.
mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

vrijdag 1 mei 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.

Log in