Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Michiel bij DocMorris

13-7-2020 08:14:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

 

We namen de afgelopen weken een kijkje in het leven van mensen die tijdens de coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer een heel ander verhaal. We spraken met Michiel, die kortgeleden nog werkte in het toerisme in Afrika. Door de coronacrisis verruilde hij zijn baan voor een functie in de logistiek in HeerlenLees hier hoe hem dat bevalt. 

Wie ben je? Stel je even voor!

Mijn naam is Michiel, ik ben 31 jaar oud en woon in Heerlen in het mooie Zuid-Limburg. 

Welke POWER-baan heb je via Manpower gevonden? 

Ik werk sinds drie maanden bij DocMorris, een online apotheker gericht op de Duitse markt. Voor deze baan was ik werkzaam in Afrika, maar vanwege de coronacrisis ben ik teruggekomen naar Heerlen. Een kameraad van mij werkte al bij DocMorris en wees me op een openstaande vacature. Toen heb ik gesolliciteerd, m'n cv opgestuurd en vervolgens mocht ik op gesprek komen. Dat ging goed en een dag later kon ik al aan de bak. 

Wat zijn jouw werkzaamheden in deze functie? 

Ik ben orderpicker. Dat houdt in dat ik aan de hand van de bestelling van een klant de juiste medicijnen uit het schap haal en in een doos stop. Alles in het magazijn is heel modern en helemaal geautomatiseerd. Zo kan ik de bestellingen zien via mijn Google Glass en draag ik een scanner op m'n arm. In het begin krijg je ook een korte cursus zodat je weet hoe alles werkt en je daarna meteen aan de slag kan. 

Waarom past deze baan zo goed bij jou en je talent? 

Een van mijn sterke punten is dat ik goed met mensen kan werken. Hiervoor zat ik in het toerisme, maar door de huidige crisis heb ik een switch moeten maken naar de logistiek. De medicijnen praten niet terug, dus wat dat betreft komt mijn communicatieve kant minder van pas. Je werkt echter wel in een erg leuk team van twintig à dertig mensen die allemaal een andere achtergrond hebben. Die rijke mix aan culturen en leeftijden maakt het werk leuk voor mij.   

Wat was je situatie voor je op deze baan solliciteerde? 

De afgelopen tien jaar was ik actief in de toerismesector in Afrika. Daar heb ik op veel verschillende plekken gewerkt, van Zuid-Afrika tot Tanzania. De laatste vier jaar bracht ik door op het eiland Zanzibar. Door de coronacrisis is het toerisme tijdelijk stil komen te liggen en daarom heb ik besloten weer terug te gaan naar Zuid-Limburg. Eenmaal thuisgekomen kwam de kans bij DocMorris op mijn pad. Werken in de logistiek is natuurlijk wat anders dan dat ik gewend ben, maar dit geeft mij de mogelijkheid om mezelf opnieuw te ontdekken. Als deze switch positief uitpakt, lijkt het me wel wat om door te groeien naar een managementpositie. 

Wat beteken jij in deze rol voor Nederland?  

Voor Nederland eerlijk gezegd niet zo veel, omdat we met name gericht zijn op de Duitse markt. 

Oké, laten we de vraag breder trekken: wat beteken jij in deze rol voor de samenleving? 

Als orderpicker zorg ik ervoor dat de juiste medicijnen bij de juiste mensen komen. Ik draag dus bij aan het gezond houden van de bevolking. Dat maakt me wel trots, ja. In deze tijd sturen we meer mondkapjes en handgel naar klanten, echt vrachtwagens vol mondkapjes, maar we hebben een heel breed assortiment.  

Wat geeft jou power? 

Ik reis graag, daar krijg ik energie van. Dat is nu even wat lastiger, maar ik vind het wel leuk om alvast reizen te plannen voor wanneer alles weer normaal wordt. Ik krijg ook veel energie van sporten. Ik houd van jiujitsu, dat is een combinatie van judo en karate. Verder ga ik graag scubaduiken en om af en toe aan de quarantaine te ontsnappen vind ik het ook leuk om te skateboarden. Dat ga ik nu ook doen, tot ziens! 


Bedankt voor het interview Michiel! Tot ziens! 

Anderen lezen ook:

apr 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

vrijdag 24 april 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.
mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

vrijdag 1 mei 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.

Log in