Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait Aart

16-6-2020 07:29:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Power Portrait met deze week in de hoofdrol Aart! Voor de coronacrisis was Aart werkzaam bij KLM, waar hij met veel plezier als bagagemedewerker werkte. Helaas kwam toen de coronacrisis om de hoek kijken waardoor hij zijn functie als bagagemedewerker niet meer kon uitoefenen. Lang zat Aart gelukkig niet stil, want al snel kon hij via Manpower aan de slag bij CEVA. Graag laten wij Aart nu aan het woord om zijn ervaringen met ons te delen!

Wie ben jij? Stel jezelf even voor!

Hoi, leuk om kennis te maken, mijn naam is Aart. Ik woon in Weesp met mijn vriendin en ik ben 64 jaar. De pensioenleeftijd komt al dichtbij, haha. Al hoop ik wanneer ik die leeftijd heb bereikt nog steeds lekker twee dagen per week te kunnen werken. Zo behoud je ook een beetje je sociale contacten, weet je wel? In mijn vrije tijd ben ik veel aan het vissen, bijvoorbeeld op snoekbaars of paling. Wanneer ik niet aan het vissen ben, dan vind je mij op de fiets of ben ik bezig in de tuin. Ik heb thuis een grote tuin, die behoorlijk wat onderhoud vraagt.

Welke POWER-baan heb je via Manpower gevonden?

Zoals je weet, was ik werkzaam voor KLM als bagagemedewerker. Wat ik hiervoor gedaan heb? Ik heb de Lagere Technische School gevolgd en eigenlijk was ik timmerman, maar ben toen de bouw ingerold. Mijn vader zat hierin en ja, uiteindelijk ben ik hem een beetje achteraangegaan. Ik kon niet meer verder bij het bedrijf waar ik werkzaam was en toen heeft mijn vriendin via Manpower geregeld dat ik aan de slag kon gaan als bagagemedewerker. Als ik geweten had hoe leuk dit is, dan had ik deze stap al véél eerder gemaakt. Je bent gewoon lekker bezig de gehele dag, zowel binnen als buiten, leuke collega’s en je ziet veel van Schiphol natuurlijk.

Helaas kwam toen het coronavirus waardoor ik noodgedwongen niet meer bij KLM kon werken. Ik zat een weekje thuis en kreeg een belletje van Manpower of ik het zag zitten om voor CEVA aan de slag te gaan. En toen ging het eigenlijk supersnel! Ik ben op intake geweest bij je collega Chantal, hele aardige en vrolijke meid, en kreeg ook een rondleiding door het pand. Het was wel eventjes wennen hoor, ik heb nog nooit in de logistiek gewerkt, maar het bevalt me goed. Het leuke is ook dat ik collega’s zie die ik van KLM ken, sommigen van hen werken volgens mij ook via Manpower bij CEVA. Dit zorgde ervoor dat deze baan direct een stuk vertrouwder aanvoelde.

Waarom past deze baan zo goed bij jou en je talent?

Ik heb een echte doe-mentaliteit, dit komt zeker nu goed van pas. Het is onwijs druk. Ik geloof dat iedereen als een dolle aan het online bestellen is. Dit zorgt ervoor dat de werkdag echt voorbij vliegt. We werken bij CEVA in twee ploegen, de dag- en de avonddienst. En dan werk ik toch liever de dagdienst, je hebt dan wat meer te doen. En het is dan ook wat rumoeriger, er zijn meer collega’s aan het werk, dus dat is ook onwijs leuk. De avonddienst is ook leuk hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik vind het gewoon fijn om productief bezig te zijn en dit doe je gewoon meer wanneer je een dagdienst draait.

Wat ga jij doen zodra alles weer mag?

Wat ik toch het meest mis, is lekker uit eten gaan. Zodra het weer mag, ben ik de eerste die een reservering maakt. Waar? Daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar het wordt waarschijnlijk Grieks, Chinees of Indisch. Een lekkere bami pangpang, heerlijk!

Tot slot, wat geeft jou power?

Ik krijg energie van goede dingen doen. Voor de mensen die mij dierbaar zijn sta ik altijd klaar. In een ideale wereld zou ik dan ook willen dat er niet zoveel rottigheid in de wereld te vinden is. Die armoede en oorlogen in sommige landen, als het kon dan zou ik daar verandering in aanbrengen. Maar zoals gezegd: dat is de ideale wereld. Verder geeft mijn dochter mij power of beter gezegd zij is mijn allergrootste trots. Ze is 22 jaar ondertussen, kleine meisjes worden groot. Hoe zij lekker aan het huppen is tussen verschillende banen, waarin zij ook zichzelf ontdekt. Ja, trots als een pauw, dat ben ik zeker!

  • power portraits
  • ceva

Anderen lezen ook:

apr 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

vrijdag 24 april 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.
mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

vrijdag 1 mei 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.

Log in