Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Tips voor het inrichten van je (thuis)werkplek

20-5-2020 07:54:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Allereerst is het goed om te beseffen wat een fijne werkplek voor positief effect op je kan hebben. Het geeft je meer werkgeluk en verhoogt de productiviteit. Een goed ingerichte werkplek levert namelijk meer op dan je in eerste instantie zou denken! Zo verhoogt het je concentratievermogen, productiviteit en kan het stress verminderen. Tot slot wijst onderzoek uit dat een mooi aangekleed kantoor zorgt voor een beter welzijn onder werknemers, wat de kans op ziekte verlaagt! Kortom een goed ingerichte werkplek verhoogt het werkgeluk. Welke tips en tricks zorgen er mede voor dat jij iedere dag met zin naar je werk gaat? Lees hier hoe je van je (thuis)werkplek een feestje maakt!

Goede werkplek verlichting

Van het fletse licht van een TL-buis boven je werkplek is nog nooit iemand vrolijk geworden, dus voeg zelf wat verlichting toe! Want hoe blij we worden van warm verlichtte werkplek tijdens kerst, dat wil je toch het hele jaar door? Of je nou op kantoor zit of nu de hele dag thuiswerkt. Denk hierbij aan een leuke lichtslinger of misschien een daglichtlamp, die niet alleen jouw werkplek opfleurt, maar ook schijnt te helpen tegen depressie en vermoeidheid. Wel raden we je af om voor knipperende discoverlichting te gaan. Dit heeft niet alleen te maken met je concentratievermogen tijdens het werken, maar ook met de relatie tussen jou en je collega’s 🙄.

Planten op je werkplek 

Het is lente en buiten schijnt de zon. Een wandeling door de natuur kan je geheugen met maar liefst 20% verbeteren. Helaas zitten de meeste van ons grotendeels binnen te werken. De oplossing? Haal de natuur in huis! Een klein plantje voor op je bureau of een grotere plant in de hoek van je werkplek geven een ruimte letterlijk en figuurlijk meer leven. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ziekte op kantoren met planten aanzienlijk lager is. Tot slot zorgt een plant ook voor frisse lucht, dus zeg maar dag tegen jouw muffe werkplek.

Werkplekken met een uitzicht

We lazen al dat planten in een kantooromgeving zorgen voor minder ziekmelden, maar het kijken naar natuur heeft ook een positieve invloed op jouw concentratie te hebben. Kijken de ramen in jouw kantoor of thuiswerkplek al uit op een groene oase? Dan heb je geluk! Is dit niet het geval, dan hier onze tip: creëer een mooi uitzicht. Een muurbehang of een foto van natuur is ook een goede optie. Of je nou kiest voor een kleinere foto van een berggebied, een prent van de savanne of een wandschildering van een bloeiend veld tulpen, dat maakt niet uit.

Een comfortabele plek om te werken 

Als laatste advies willen we je meegeven dat een kantoor opleuken niet ten koste hoeft te gaan van het comfort. Neem bijvoorbeeld een fleurige kantoorstoel, een regenboogkleurig nekkussen of een heuse voetenhangmat! Een kleine extra tip: sla hier niet in door zonder eerst je werkgever te raadplegen. Plaatsnemen achter je bureau op een massagestoel met je voeten in een voetenbadje kan mogelijk voor scheve gezichten van je collega’s zorgen. Maar tijdens het thuiswerken mag natuurlijk alles. 

Met deze tips staat niets je werkgeluk meer in de weg. En ben jij de trendsetter die ervoor zorgt dat straks niet alleen jouw bureau, maar de hele werkvloer er tiptop uitziet? Dan ben je straks misschien zomaar ook de aanstichter van minder ziekte, een hogere concentratie en meer werkgeluk bij jouw bedrijf. Dat verdient een schouderklopje!

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in