Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Laila bij UWV

12-5-2020 09:58:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

In deze reeks neemt Manpower een kijkje in het leven van mensen die gedurende de uitbraak van het coronavirus een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Om Nederland draaiende te houden hebben wij hun inzet hard nodig. Reden genoeg om hen aan het woord te laten om hun ervaringen te delen. In deze editie spraken wij met de goedlachse Amsterdamse Laila die werkt voor het UWV in Amsterdam.

Wie ben jij? Stel jezelf even voor!

Mijn naam is Laila, ik ben 24 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik heb Juridisch Sociale Zekerheid gestudeerd wat er gedeeltelijk voor gezorgd heeft dat ik nu bij UWV werkzaam ben.

Welke POWER-baan heb je via Manpower gevonden?

Ik heb een baan als uitkeringsdeskundige gevonden bij het UWV.

Wat was je situatie voor je op deze baan solliciteerde?

Ik werkte voor Allianz, maar hier moest ik helaas stoppen en dan begint de zoektocht naar een nieuwe baan. Wat dat betreft heb ik geluk gehad, want na twee weken kon ik al aan de slag. Eigenlijk ging dit vrij snel: eerst de telefonische intake met iemand van Manpower en daarna nog een gesprek bij het UWV zelf. Ja, dat ging echt razendsnel! Deels heb ik deze baan ook te danken aan mijn eerdere stage. De ervaringen die ik daar heb opgedaan zijn een mooie aanvulling voor deze baan, superfijn!

Waarom past deze baan zo goed bij jou en je talent?

Van nature kan ik mij supersnel aanpassen aan verschillende situaties. Dit komt goed van pas bij mijn functie bij UWV. Soms mis ik wat meer contact met klanten, maar je hoort, zeker nu, wel bijzondere verhalen. We hebben het echt keidruk gehad de afgelopen weken, wat fijn is, want zo gaat je dag snel voorbij. Aan de andere kant is het ook bizar dat er zoveel mensen om hulp vragen. En dit is dan ook waarom deze baan zo goed bij mij past. Ik kan goed communiceren met mensen, ik voel situaties goed aan en kan mensen daardoor goed te woord te staan.

Ook zag ik in de vacature dat je binnen UWV allerlei opleidingsmogelijkheden krijgt aangeboden. Dit was in mijn geval heel fijn, omdat ik natuurlijk vanuit een ander vakgebied kwam. Weliswaar had ik een functie in dezelfde richting, maar ook dan is het altijd even omschakelen en leren over nieuwe wetgevingen. Ik heb hier op school wel al een basis van meegekregen, maar zeker in deze tijd merk je hoe belangrijk het is om jezelf continu bij te scholen.

Wat beteken jij in deze rol voor Nederland?

Zeker in deze crisistijd zoeken mensen die getroffen worden door het corona-virus hulp. Meerdere sectoren waarin mensen werken zijn echt heel hard getroffen. Wij bij UWV werken echt heel hard in verschillende teams om deze mensen te helpen. Soms zijn mensen emotioneel, maar vaak begrijpen zij wel waarom wij hen wel of niet kunnen helpen. En hier ben ik dan ook wel echt trots op. Het gevoel dat je iets voor anderen kunt betekenen, mensen kan helpen, dat geeft voor mij echt een meerwaarde. Uit al deze narigheid komt dan wel nog iets goeds naar voren, want mensen hebben meer begrip voor elkaar.

Wat geeft jou power?

Qua werk, de trots dat je mensen in nood hebt kunnen helpen. Dit geeft mij echt veel energie en zorgt er ook voor dat ik voldoening haal uit mijn werk. Hoewel de situatie echt heel vervelend is, merk je dat mensen toch liever voor elkaar zijn. Verder vraagt deze tijd ook creativiteit. Zo ben ik met mijzelf een spaaruitdaging aangegaan. Ik moest van mijzelf een maand doen met € 50,-! Je gaat het niet geloven, maar het is bijna gelukt! Vorige maand heb ik € 70,- uitgegeven en dus weer wat kunnen sparen. Of ik deze uitdaging nog een keer aan ga? Nee, eventjes niet. Ik heb toch wel wat items online gezien die ik van plan ben in mijn winkelwagentje te stoppen!

  • power portraits

Anderen lezen ook:

okt 17
Werken via Manpower

Een huis kopen als flexkracht

donderdag 26 oktober 2017 Ook als flexkracht is het mogelijk een huis te kopen. Manpower maakt het voor flexkrachten mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten.
mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.

Log in