Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

1-5-2020 07:59:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.

Wie ben je? Stel je even voor!

Mijn naam is Mimi. Ik ben 43 jaar en alleenstaande moeder van een zoon van 10 en een dochter van 14. We wonen in Rotterdam en sinds 9 maanden werk ik via Manpower bij het UWV in Amsterdam. We hopen over een tijdje te verhuizen naar Noord-Holland en dan is Amsterdam alvast lekker dichtbij.

Welke POWER-baan heb je via Manpower gevonden?

Een baan als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Deze functie vond ik destijds via een advertentie op Facebook. In deze baan kan ik mensen helpen op een heel belangrijk moment in hun leven. En daarnaast leek het me altijd al leuk om voor een overheidsorganisatie te werken.

Waarom past deze baan zo goed bij jou en je talent?

Ik kan me heel snel aanpassen aan veranderende situaties, ben erg flexibel en help graag. Door de corona situatie is het nu extra druk. Dus toen mijn teamleider vroeg of ik wilde overwerken, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik werkte eerst 5 uur extra, maar dat werd al snel opgehoogd naar 10 uur extra per week. Vanwege corona werk ik nu vanuit huis en mijn reistijd zet ik in om extra te werken.

Wat was je situatie voor je op deze baan solliciteerde? 

Na mijn studie rechten werkte ik als notarisklerk op een notariskantoor. Daar hielp ik mensen bij het aankopen van hun woning, bij overlijdenssituaties en allerlei andere belangrijke beslissingen. Er willen zijn voor mensen zijn op cruciale momenten in hun leven, is een rode draad in mijn leven. Dat heb ik altijd al graag gedaan. Na een auto-ongeluk gooide ik het roer om en startte ik een eigen bedrijf als weddingplanner voor de Hindoestaanse gemeenschap. Helaas stopte dat door privé omstandigheden. Daarna hielp ik als ZZP’er mensen bij nalatenschappen. Omdat daar niet genoeg vraag naar was, solliciteerde ik op de baan bij het UWV. De procedure verliep echt supersnel. Binnen een maand kon ik beginnen!

Wat beteken jij in deze rol voor Nederland? Waar ben jij trots op?

Juist nu in deze crisistijd worden mensen heel erg hard getroffen. Ik en mijn collega’s bij het UWV werken met man en macht om deze mensen snel te helpen. We kunnen ze een beetje zekerheid bieden, zodat ze geen grote financiële problemen krijgen. We maken extra lange dagen en werken zelfs op feestdagen door om iedereen op tijd te kunnen betalen. We zijn een hecht team. We kijken naar elkaar om en zorgen voor elkaar. Het voelt als een soort familie.

Wat geeft jou power? Waar krijg jij energie van?

Als ik weet dat ik alles af heb gekregen, zodat mensen op tijd hun geld kijgen. Mensen zijn dan echt heel blij met je. Of als ik even de tijd hebt genomen om iemand z’n verhaal te laten doen. Sommige mensen zitten er gewoon echt doorheen. Ze waarderen het enorm dat we hen steunen en alles zo snel mogelijk voor hen regelen.

Daarnaast krijg ik energie van mijn kinderen. We werken met z’n allen aan de eetkamertafel en doen zoveel mogelijk dingen samen. Zo eten we om 12 uur even samen een broodje en maken we het weekend gezellig door samen te koken of bijvoorbeeld een bioscoopavond organiseren. Ik vind het belangrijk om veel samen te doen en de gezelligheid erin houden. Dan voelt niemand zich eenzaam of aan de kant geschoven.

  • power portraits

Anderen lezen ook:

apr 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

vrijdag 24 april 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.
mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Laila bij UWV

dinsdag 12 mei 2020 In deze reeks neemt Manpower een kijkje in het leven van mensen die gedurende de uitbraak van het coronavirus een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Om Nederland draaiende te houden hebben w

Log in