Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Power Portrait: het verhaal van Farzad bij UWV

24-4-2020 11:35:00 Tekst Power Portrait 2 reacties

We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Deze keer vertelt Farzad Sahel zijn verhaal. Farzad is 25 jaar, studeerde vorig jaar af als Commercieel Econoom en woont bij zijn ouders in Assen. Maar als het aan hem en zijn verloofde ligt, duurt dat niet lang meer! Ze kijken ernaar uit om begin volgende jaar te trouwen en samen te gaan wonen. Om hun droom te kunnen verwezenlijken, werken ze hard aan een stabiele financiële basis. Farzad startte deze week als uitkeringsdeskundige bij het UWV. Vanwege de corona situatie werkt hij deels vanuit huis en deels op kantoor, waar ze per keer met een kleine groep collega's aanwezig zijn. Lees hier zijn verhaal.

“Niemand had vorig jaar gedacht dat we dit jaar zulke moeilijke tijden zouden krijgen met het coronavirus. Voor werknemers is het nu extra lastig om aan een nieuwe baan te komen. Dat gold ook voor mij. Ik had heel wat gesprekken lopen, maar door corona verschoof alles en werd het onzeker of die functies nog wel beschikbaar waren.

Ik volgde op mijn smartphone de laatste ontwikkelingen omtrent corona. Opeens verscheen er een advertentie van Manpower op Instagram met de vacature ‘Uitkeringsdeskundige bij UWV’. Zonder te aarzelen klikte ik op de advertentie en las ik de vacature helemaal door. Om vervolgens met enthousiasme een knallende motivatiebrief te schrijven en te solliciteren. Hoe tof zou het zijn om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij en tegelijkertijd mij te ontwikkelen in mijn nieuwe baan?

Niet veel later werd ik door een recruiter van Manpower opgebeld om mijn sollicitatie door te nemen. Bedrijven moeten creatief omgaan met het houden van gesprekken vanwege het coronavirus. Alles ging online en telefonisch. Ik werd gevraagd een online assessment te maken om bepaalde vaardigheden te toetsen voor de functie. Na het halen van dit assessment, volgde een telefonisch interview om uitgebreider over de functie te praten. Al snel ging het gesprek over wie ik ben als persoon en wat mijn ambities zijn. Ik wil heel graag anderen verder op de been helpen. Dat aspect miste ik erg in mijn vorige baan en was dan ook precies de reden waarom ik bij UWV aan de slag wil.

Een paar dagen later belde mijn contactpersoon bij Manpower. Ik was aangenomen en kon direct beginnen! Ik was erg blij en super enthousiast. Ik kon aan de slag bij een topwerkgever en kon tegelijkertijd andere bedrijven en mensen helpen.

Ik vond het een prettige sollicitatieprocedure dat goed en vlot verliep. Het contract was binnen een week opgesteld en ik mocht een week later al beginnen bij UWV als uitkeringsdeskundige. Dit is een grote uitdaging voor mij. Ik wil Manpower en UWV bedanken voor deze kans, ik zal mij best doen om iedereen te helpen in mijn functie.

  • power portraits

Anderen lezen ook:

mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Mimi bij UWV

vrijdag 1 mei 2020 We nemen een kijkje in het leven van mensen die tijdens deze coronacrisis hun steentje bijdragen om Nederland draaiende te houden. Dit keer geven we het woord aan Mimi, uitkeringsdeskundige bij het UWV in Amsterdam.
mei 20
Power Portrait

Power Portrait: het verhaal van Laila bij UWV

dinsdag 12 mei 2020 In deze reeks neemt Manpower een kijkje in het leven van mensen die gedurende de uitbraak van het coronavirus een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Om Nederland draaiende te houden hebben w

Log in