Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Online studeren

16-4-2020 15:29:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

Jezelf ontwikkelen tijdens deze coronacrisis?

Wat te doen nu je 24/7 thuis moet blijven. Je werkt thuis, omdat je werkgever gesloten is of je hebt helemaal geen werk meer. Hoe je het ook went of keert, dit zijn we niet gewend. Maar ben jij van plan om stil te staan? Of benut jij deze coronacrisis om er sterker uit te komen? Benut deze tijd goed door iets nieuws te leren of nog beter te worden in vaardigheden die je leuk vindt. In deze blog nemen wij je mee in de mogelijkheden die je hebt om jezelf (online) te blijven trainen. Veel bedrijven hebben hun cursussen online gezet, zodat ze ook toegankelijk zijn vanuit huis. Pak die kans en doe eens een gratis training, webinar of volg een gecertificeerde studie.

E-learning platform Studytube nu openbaar voor iedereen

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk en daarom stelt Studytube al haar trainingen tijdelijk, tijdens de coronacris, voor iedereen beschikbaar. De moeite waard om eens te kijken!

Iedereen die via Manpower aan het werk is, heeft sowieso gratis en onbeperkt toegang tot het e-learning patform van Manpower: Studytube. Deze maand staat het platform open, dus ook als je nog niet via Manpower werkt, kun je gratis aan de slag met een online training die bij jou past. Je kunt kiezen uit meer dan 200 online cursussen. Welk onderwerp je ook bedenkt, op Studytube vind je hier een training over. Wil jij een lange of korte training? Over een groot onderwerp of misschien juist iets kleins? Er is voor ieder wat wils.

Ook online cursussen of webinars via andere kanalen

Online zijn er talloze mogelijkheden om je eigen kennis bij te spijkeren. Heb je je altijd al afgevraagd hoe de zoekmachine van Google werkt of waarom je steeds advertenties ziet als je ergens op hebt gezocht? Neem eens een kijkje in de Digitale Werkplaats van Google en je zult je verbazen over hoeveel je kunt leren. Hier vind je bijvoorbeeld cursussen en/of trainingen om jouw mailbox goed bij te houden en overzicht te behouden in jouw to-do lijstjes. Op Youtube zijn er ook veel filmpjes waarmee je jouw blik kunt verruimen. Kijk wel goed wie de afzender is en zoek naar een betrouwbare bron.

Veel onderwijsinstanties, zoals LOI of NCOI, bieden ook korte opleidingen die je thuis kunt volgen. Dit is voor jou misschien wel het moment om een switch te maken naar een andere branche of een hele andere functie!

Neem de tijd om een boek te lezen

Misschien had je er voorheen de rust niet voor, maar je kunt nu nog eens een poging wagen. Dus kruip in dat hoekje van je bank en sla dat boek weer eens open. Dat kan natuurlijk een literaire thriller of een waargebeurd verhaal zijn, maar heb jij er al eens aan gedacht een boek te kiezen waarmee jij jezelf kunt ontwikkelen? Lees eens een boek over een onderwerp dat jij interessant vindt. Is prioriteiten stellen niet jouw ding en leef je in de waan van de dag? Pak dan een boek over hoe je stress de baas kunt worden. Ben jij werkzaam in de logistiek of productie en benieuwd naar het grotere plaatje van de branche waar je in werkt? Lees bijvoorbeeld een boek over de gehele theorie achter supply chain management en verbaas iedereen met je nieuwe kennis zodra je weer naar je werkt kunt.

Het is in deze tijd even aanpassen aan alles wat er verandert, maar jouw persoonlijke ontwikkeling kan juist nu een boost gebruiken. Ben jij klaar om sterker uit Corona te komen dat dan je er in ging? Onderneem dan nu actie, je zult jezelf dankbaar zijn! 😊

Anderen lezen ook:

apr 17
Blijven leren

Van orderpicker tot magazijnchef

maandag 24 april 2017 Het werk van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.
mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t

Log in