Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Online solliciteren tijdens corona, How to

16-4-2020 08:17:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven en alleen voor noodzakelijke dingen de deur uit te gaan. Maar hoe solliciteer je nou tijdens corona? Dat kan doormiddel van videobellen in een online sollicitatiegesprek. In deze blog informeren wij jou als werkzoekende om toch een baan te vinden in deze aparte tijden! We geven je een aantal tips om goed over te komen via een video sollicitatie.

Online sollicitatie bij Manpower

Stap 1: Vind een passende vacature!
Op zoek naar een tijdelijke of vaste baan? Bekijk dan onze tijdelijke functies of vaste banen. Sommige bedrijven draaien op volle toeren en de vraag naar mensen is daar enorm hoog. Bekijk onze speciale ‘Werken voor NL’ pagina voor openstaande functies bij jou in de buurt. Voor functies die nu hard nodig zijn!

Stap 2: Klik op de solliciteer button
Heb je een passende functie gevonden? Solliciteer dan direct via de button bij de functieomschrijving. Vul je persoonlijke gegevens in en stuur je cv mee. Zorg dat jouw CV tussen alle andere sollicitanten uitspringt met deze tips.

Stap 3: Wees de komende dagen goed telefonisch en digitaal bereikbaar
Nadat je online gesolliciteerd hebt, proberen wij je eerst telefonisch te bereiken om de functie met je door te nemen. Dit gebeurt veelal binnen twee werkdagen na het solliciteren.

Stap 4: De functie en jouw cv
Zodra het eerste contact gelegd is, plannen wij mogelijk een (online) vervolggesprek in bij de opdrachtgever. Hierin overleggen we waarom deze functie voor jou is. Door gebruik te maken van een online videogesprek houden wij de sollicitatiegesprekken in de huidige omstandigheden zo persoonlijk mogelijk.

Stap 5: Bereid je voor op het online sollicitatiegesprek
De opdrachtgever heeft laten weten met jou verder te willen gaan. Yes!
Zorg er dan voor dat je de tips hieronder volgt om het meeste uit je online sollicitatie te halen.

Is een Skype interview bijvoorbeeld niet mogelijk? Dan kan het voorkomen dat je toch wordt uitgenodigd voor een live interview, uiteraard worden dan de maatregelen vanuit het RIVM nauw gevolgd.

TIPS ter voorbereiding van het online sollicitatiegesprek.
Het online sollicitatiegesprek gaat eindelijk plaatsvinden! Zorg dan in ieder geval dat jij de volgende zaken geregeld hebt:

  • Richt een comfortabele plek in waarin je niet gestoord kunt worden door bijvoorbeeld een huisdier, vriend(in) of een buurman die een pakketje voor je heeft aangenomen. Hou ook rekening met de juiste belichting, zodat je mogelijke toekomstige werkgever jou goed kan zien tijdens het sollicitatiegesprek.
  • Zorg ervoor dat je laptop beschikt over de juiste programma’s, denk hierbij aan online video applicaties als: Skype, FaceTime, Hangouts of Zoom.
  • Zorg dat de batterij van je laptop voldoende is opgeladen. Niets zo vervelend als een laptop die uitvalt of jij die moet zoeken naar de adapter midden in een het sollicitatiegesprek.
  • Gebruik een koptelefoon of oortjes, dan heeft de ontvanger geen last van jouw omgevingsgeluid en jij ook niet.
  • Gebeurt er tussendoor iets onverwachts (je moet b.v. niezen) schakel dan even het geluid uit. Het is sowieso beter de microfoon uit te zetten als je niet aan het woord bent.
  • Kies de juiste kleding om voor de camera te verschijnen, je wilt natuurlijk niet te relaxed overkomen. Zolang het gedeelte van je lichaam wat op camera verschijnt er maar verzorgd uit ziet. Lees voor de juiste kledingkeuze dit blog.
  • Doe een test call met een goede vriend! Op deze manier weet je hoe je overkomt op beeld, kom je erachter of alles naar behoren functioneert, ook kan je natuurlijk om feedback vragen, zodat je nog beter uit de verf komt tijdens het ‘echte’ gesprek.

Stap 6: Beginnen bij je nieuwe werkplek?
Het online sollicitatiegesprek is positief verlopen. Je hebt de nieuwe baan binnengehaald. Wat goed! De praktische zaken zoals jouw contract worden in orde gemaakt via jouw Manpower contactpersoon.

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in