Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Vind in één oogopslag de vacature die bij jou past!

16-4-2020 08:04:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Eind 2019 stond het aantal openstaande vacatures in Nederland staat op 291.000, aldus het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Dat zijn allemaal verschillende posities met andere functie-eisen, werkzaamheden en ook verschillende werkgevers. Maar hoe kun je het gemakkelijkst de vacatures vinden die bij jou passen en waar jij interesse in hebt? In dit artikel vertellen wij je wat handige manieren om je wegwijs te maken in de vacatures van Manpower. Klaar voor een nieuwe baan? Kijk dan even mee!

Er staan veel vacatures online; in Amsterdam alleen al meer dan 50.000. Dat is natuurlijk lastig en tijdrovend om hier gericht te kunnen zoeken. Bij Manpower hebben we verschillende banen, dus er zit gegarandeerd een interessante functie voor jou tussen. Je kan natuurlijk het vacatureoverzicht openen en álle vacatures die openstaan bekijken, maar dat is niet de meest overzichtelijke manier.

Bij het zoeken naar vacatures worden er bepaalde woorden gebruik die hier kort uitgelegd zullen worden:

 • Vacaturetitel: dit staat dikgedrukt bovenaan de vacature en is wat je ziet in elk vacatureoverzicht. Deze titel kan soms afwijken van de functie die in de vacature genoemd wordt
 • Functietitel: De titel die een specifieke functie heeft en deze kan afwijken van de vacaturetitel. Er zijn meerdere titels voor dezelfde positie. Er wordt vaak gebruik gemaakt van meerdere functietitels om de vacature breed uit te kunnen zetten en goed vindbaar te maken met meerdere titels. Laat je niet verwarren als je verschillende titels in één vacature ziet staan. Als je een vacature van logistiek medewerker bekijkt kan het dus voorkomen dat er in de vacaturetekst ook gesproken wordt van magazijnmedewerker
 • Vakgebied: dit zijn categorieën om functies in te delen. Hierbij kun je denken aan administratief, financieel, logistiek of commercieel/verkoop. 

Op onze website zijn er verschillende manieren om te zoeken naar openstaande vacatures. Jij kan zelf kiezen welke voor jou het pretigste werkt.

 1. Vind de vacature bij het bedrijf of merk dat bij jou past
  Wanneer je een sterke voorkeur hebt voor een bepaald bedrijf is het gemakkelijk om te zoeken naar alle openstaande vacatures voor dat bedrijf. Op Manpower.nl kun je gemakkelijk per werkgever zoeken en de speciale klantpagina’s bezoeken. Op deze pagina’s vind je niet alleen openstaande vacatures, maar ook informatie over het bedrijf en wat werken daar zo leuk en aantrekkelijk maakt. Klik hier voor een overzicht van al onze klantpagina’s. Uiteraard kun je per klant ook de vacatures filteren op andere criteria, bijvoorbeeld vakgebied, aantal uren per week, regio of salaris.
 2. Zoek de vacature op basis van vakgebied
  Als je op zoek gaat naar een baan heb je vaak al nagedacht over in welke richting jij aan de slag wil. Het is dan goed om te zoeken op vakgebied, je krijgt dan een overzicht van alle openstaande vacatures die in dat vakgebied vallen. Het voordeel hiervan is dat je dus een brede zoekopdracht hebt en in verschillende branches ook op zoek bent naar vacatures. Je krijgt alleen relevante vacatures te zien in het vakgebied waar jij interesse in hebt.
 3. Direct specifiek zoeken op functietitel
  Het is mogelijk om te zoeken op een bepaalde functietitel, dan gaat de website op zoek naar vacatures met die titel in de vacature. Dit is een goede manier als je weet welke vacaturetitels er gebruikt worden, maar het beperkt ook je zoekopdracht. Er kunnen namelijk andere woorden gebruikt worden. Zo is de kans groot dat je jouw ideale baan eruit filtert. Niet ieder bedrijf gebruikt dezelfde functietitel voor hetzelfde beroep. Het voordeel van deze manier is wel dat je aan het zoeken bent in alle branches en in allerlei verschillende categorieën voor vakgebieden.

Naast deze drie opties zijn er natuurlijk ook de primaire voorwaarden waar je op kunt filteren, denk aan:

 • salaris
 • regio
 • aantal uren per week
 • soort dienstverband

Je kunt je zoekopdracht breed of smal opzetten. Waarbij je breed zoekt als je alleen filtert op de primaire voorwaarden. Je krijgt dan namelijk alle vacatures te zien met verschillende functies, bedrijven, branches en vakgebieden. Ons advies is dan ook om een van de drie bovengenoemde manieren van zoeken als uitgangspunt te nemen en daarna pas te filteren op de primaire voorwaarden. Zoek bijvoorbeeld eerst in een vakgebied en dan pas filteren op salaris of uren per week.

Het zoeken naar een nieuwe baan kan een tijdrovende klus zijn, omdat er tegenwoordig simpelweg veel vacatures openstaan. Dit is voor de werkzoekenden ook wel weer een voordeel, want je kunt je breed oriënteren en hebt veel keus. Je kunt hierdoor op meerdere vacatures solliciteren om te kijken welke vacature en welk bedrijf écht bij jou past. Want dat is tenslotte het allerbelangrijkst: een baan die bij jou past!

Heb jij de juiste baan gevonden? Dan hebben wij nog tips voor een goed en opvallend CV, tips voor het sollicitatiegesprek en tips voor de juiste kleding.

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in