Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Thuisisolatie: Creëer een goed ingerichte werkplek

20-3-2020 14:51:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Het hele land staat op zijn kop, de corona nieuwsberichten zijn niet meer weg te denken en we werken bijna allemaal thuis. Nu we massaal thuiswerken in deze onzekere tijden worden de sociale agenda’s leger en er even tussenuit gaan zit er ook niet in. Maar juist nu is het belangrijk om een plek in huis te maken waar je lekker kunt werken. Hoe zorg je dat de muren niet op je afkomen? Dat lees je in deze blog!

Thuiswerken, zo nu en dan is het fijn. Maar na een tijdje ga je toch je fijne collega’s missen en de (slechte) koffie uit het koffiezetapparaat van kantoor lijkt dan ook niet eens meer zo erg. Normaliter houd je werk en privé gescheiden, het is aan te raden om dat nu ook te doen als dat kan. Dus heb je b.v. een extra logeerkamer over gebruik deze dan tijdelijk als werkkamer. Of een afgeschermde hoek in de woonkamer die je goed kunt inrichten met een bureaustoel.

Houd je normale structuur aan

Hoe blijf je mentaal gezond tijdens deze tijden? Wanneer je thuiswerkt is het belangrijk om je vast te houden aan structuur. Een uurtje langer slapen klinkt aantrekkelijk, nietwaar? Juist nu je reistijd wegvalt is het belangrijk om ’s ochtends voor een aangepaste routine te zorgen. Dus sta op wanneer je normaal ook zou op staan en kleed je aan alsof je naar kantoor zou gaan. Maar vul deze tijd met het lezen van de krant, een extra groot rondje met de hond of een uitgebreid ontbijt. Zo blijft je starttijd nog steeds hetzelfde. Ben je eenmaal lekker aan het werk, vergeet dan ook niet te pauzeren en te lunchen. Dit zou je op een normale dag ook niet overslaan. Tot slot is het belangrijk om contact te houden met je teamgenoten. Spreek elkaar regelmatig en houd elkaar op de hoogte. Begin je aan je werkdag of ga je uitloggen? Laat het de rest even weten.

Zorg goed voor jezelf

Ook wanneer je thuis werkt, is het van groot belang om goed voor je lichaam te zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede stoel met een rugleuning die jouw rug correct ondersteunt. Of neem jij liever ergonomische maatregelen, zoals een laptopstandaard of een statafel? Zo vermijd je nek- en rugpijn.

Blijf daarbij goed in beweging, vaak genoeg even opstaan om koffie te halen. Een van onze favorieten is om 16.00 uur even te gaan squatten. Weet jij andere collega’s hier ook voor te porren? Maak dan een meeting aan om dit met zijn alle te doen. Indien mogelijk met camera ondersteuning, denk aan FaceTime, videobellen via Whatsapp of Skype!

Met ander woorden wees creatief, maar ga tijdens een pauze niet voor de tv hangen.

Blijf positief

We weten allemaal waarom we dit doen, voor onze eigen veiligheid maar ook die van collega’s. Toch kan thuiswerken een beetje eenzaam aanvoelen. Sta soms even stil bij de voordelen die thuiswerken heeft: zo sta je ’s ochtends niet meer in de file, kun je keihard je favoriete band door de boxen laten knallen en je kunt nu even snel je wasjes wegwerken (dan hoeft dat niet meer in het weekend te gebeuren 😉). En 's avonds heb je geen last van FOMO, want iedereen zit thuis. Ideaal om een nieuwe serie te starten of om een stukje te gaan lopen.

Luxeproblemen om aan te denken, maar het zorgt er wel voor dat de situatie iets wat makkelijker is.

Mag je toch weer aan het werk bij jouw bedrijf? Zorg dan dat je alles vaak schoonmaakt, zodat een virus weinig kans maakt over te springen op jouw handen. Lees hier meer over in onze blog over een schone werkplek.

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in