Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Corona: Handen uit de mouwen steken, maar eerst goed wassen!

20-3-2020 14:42:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Tenzij je deelnemer bent aan de Duitse editie van Big Brother, kan het je de afgelopen weken niet ontgaan zijn: het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Ook werkend Nederland voelt in het dagelijks leven de gevolgen van deze pandemie. Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat je normale werkdag aardig is veranderd, of je nou thuis werkt, op kantoor of in een magazijn. De tip om goed je handen te wassen heb je inmiddels waarschijnlijk al vaak gehoord. Maar wat kan je nog meer doen? 

Logistiek of magazijnmedewerker  

Waar veel sectoren een rustige tijd tegemoet lijken te gaan, is het voor mensen die in een magazijn werken nu misschien wel extra druk. Met wat extra geluk werk je zelfs in een magazijn met een oneindige voorraad wc-papier. Dan is hamsteren voor jou niet nodig. Wat in deze tijd wel extra nodig is, is aandacht voor hygiëne. Het coronavirus wordt via handen verspreid. Dit betekent natuurlijk goed je handen wassen (20 seconden!), maar je kunt nog meer doen. Bestuur je een heftruck, reachtruck of auto? Poets dan ook je stuur. De virusdeeltjes kunnen namelijk ook op een oppervlakte blijven liggen. Werk je met machines die door meerdere mensen gebruikt worden? Was voor en na gebruik je handen en doe tijdens het werk (wegwerp)handschoenen aan.  

Op kantoor of thuiswerken 

In sommige gevallen is thuiswerken niet mogelijk of wordt ervoor gekozen om een deel van het personeel wél naar kantoor te laten komen. Waarschijnlijk heeft jouw werkgever dan al de nodige maatregelen getroffen. Denk hierbij aan extra zeep en ontsmettingsmiddelen die aanwezig zijn of verspreide zitplaatsen op de werkvloer. Wil je ook jouw bureau helemaal corona-proof maken? Zorg er dan niet alleen voor dat je niet naast een snotterende collega gaat zitten, maar desinfecteer ook dagelijks je toetsenbord, telefoon en muis. Dit doe je op kantoor maar thuis natuurlijk ook. Heb je werk dat je vanuit huis kan doen, dan is de kans groot dat je werkgever je helemaal of gedeeltelijk thuis laat werken. Dit kan in het begin nogal wennen zijn.  Hoe zorg je er dan toch voor dat je productief blijft? Lees meer in onze blog over thuiswerken.  

Aanpassen 

We leven in bijzondere tijden en daardoor moeten we ons allemaal aanpassen. We moeten meer stilstaan bij de dagelijkse dingen zoals handen wassen, elkaar begroeten zonder omhelzing en afstand houden van elkaar. Heb je koorts of een kuchje? Blijf voor alle zekerheid even thuis, ook al heb je het gevoel dat je wel gewoon kan werken. Als we samen de verspreiding tegen gaan, kunnen we sneller ons normale leven oppakken. Veel succes, samen komen we erdoorheen! 

Wil je meer informatie? Kijk op onze Corona FAQ

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in