Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Zo maak je een pakkend cv

21-11-2018 15:18:00 Video Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Je cv is de eerste indruk die je achterlaat bij een werkgever. Maar wat zet je allemaal in dit document en vooral: wat laat je achterwege? Daarvoor is het handig om te weten hoe een recruiter naar een cv kijkt. Ola van Manpower geeft je tips in een video én een checklist.

Bekijk hier de video met de tips van Ola:

Uit de vorige eeuw

Volgens Ola is de kans aanwezig dat je een leuke baan misloopt door een cv. Recruiters krijgen enorme stapels cv’s te zien en een groot deel daarvan ziet er niet aansprekend uit. Waar dat aan ligt? ‘Ik zie cv’s van wel tien pagina’s lang, foto’s met huisdieren en lay-outs die uit de vorige eeuw lijken te komen.’

Profielschets

Om te voorkomen dat je cv onderaan de stapel belandt geeft Ola verschillende tips. In de video noemt ze er drie, en in de checklist hebben we er nog een aantal op een rijtje gezet. Zo is het volgens Ola goed om je cv te beginnen met een profielschets. Dat is een kort stukje waarin je vertelt wie je bent, waar je goed in bent en wat je ambities zijn. Lastig om jezelf te omschrijven? Vraag dan je familie naar jouw positieve eigenschappen.

Aan de slag: download de checklist

Zelf aan de slag met een ‘killer-cv’? Download de checklist ‘In 5 stappen een pakkend cv’ en schrijf stap voor stap mee. Hierna ben je klaar voor het maken van jouw professionele cv!

Download de checklist

  • cv
  • tips
  • solliciteren

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in