Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Aan de slag met Ola: een pakkend cv!

24-3-2020 08:33:00 Video Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Je cv en motivatiebrief vormen de eerste indruk die jij achterlaat bij een werkgever. Maar wat zet je nou precies in je cv: maar vooral welke indruk wil je achterlaten? Bij Manpower zien wij dagelijks duizenden cv’s en motivatiebrieven voorbij komen. Ola is recruiter bij Manpower en geeft je maar al te graag een paar handige tips!

Zoals Ola vertelt in de video hierboven is de kans aanwezig dat je een leuke baan misloopt door een cv dat niet helemaal voldoet aan de eisen. Recruiters ontvangen enorme stapels met cv’s en een gedeelte daarvan spreekt niet aan. Waar dit precies aan ligt? Sommige cv’s zijn bijvoorbeeld wel tien pagina’s lang of hebben een profielfoto met een huisdier.

Hoe maak ik mijn cv pakkend?

Maak tijdens het opstellen van je cv altijd gebruik van een duidelijk leesbaar lettertype. Hoe leuk alle andere lettertypen er ook uitzien, je wil serieus genomen worden. Voorbeelden van lettertypen die je prima kunt gebruiken zijn:

 • Arial
 • Calibri
 • Helvetica
 • Verdana

Profielschets
Begin met het opstellen van je cv altijd met het maken van een aantrekkelijke profielschets. Je wil natuurlijk wel de aandacht trekken. Eén van deze manieren is door de nieuwsgierigheid van de werkgever te prikkelen. Vergelijk het met een film: een goede trailer zorgt ervoor dat je de film gaat kijken of er zelfs voor naar de bioscoop gaat. Vertel in een paar korte krachtige zinnen wie je bent en wat je motiveert. Geen gemakkelijke klus. Vind je het lastig? Vraag dan je vrienden of familie naar jouw beste eigenschappen.

Profielfoto
Naast een fijn leesbaar lettertype is een foto op je cv ook altijd aan te raden. Met een goede foto val je extra op. Alles weten waaraan je cv-foto moet voldoen? Dat lees je allemaal in dit blog!

Extra tips!

 • Tip 1: stem je cv af op de vacature waarop je gaat solliciteren, in woord en beeld. Gebruik sleutelwoorden of termen uit de vacature in je cv. Op deze manier kan de recruiter jouw cv ook weer gemakkelijk terugvinden in de database.
 • Tip 2: vertel duidelijk wat je gedaan hebt bij vorige werkgevers. Beschrijf goed wat jouw verantwoordelijkheden waren. Actief schrijven kan hier goed bij helpen! Denk bijvoorbeeld aan: Ik was als operator bij … verantwoordelijk voor het afstellen van verschillende machines.
 • Tip 3: gebruik een mooie template met bulletpoints. Dit maakt je cv niet alleen aantrekkelijk voor het oog maar ook gemakkelijk te lezen. Pas wel op dat je het niet overdrijft, kies een rustige indeling en rustige kleuren.
 • Tip 4: vermeld zaken waar je trots op bent. Heb je ergens certificaten voor behaald of onderscheidingen voor gekregen? Vermeld dit dan op je cv, je laat hiermee zien dat je een harde en ambitieuze werker bent.

Klaar voor de start? En gaan!

Kan jouw cv wel een facelift gebruiken? Download hier onze checklist. Zo bouw jij in vijf stappen een perfecte cv waar geen recruiter meer nee tegen zegt!

Wil je toch nog een extra paar ogen over jouw (vernieuwde) cv laten gaan? Stuur dan je cv naar ons door voor een extra check.

 

 • cv
 • tips
 • solliciteren

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in