Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Operator Fati wil altijd blijven leren

20-11-2018 16:36:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

Drieënhalf jaar geleden begon Fati Gurler (36) bij ’s werelds grootste groente- en fruitleverancier Greenyard, en stond ze voornamelijk aan de lopende band. Hoewel ze geen duidelijk doel voor ogen had, is ze inmiddels operator. Aan de hand van vier punten vertelt Fati over haar loopbaan – en over haar eigenschappen als werknemer.  

Vragen mag

“Na een tijdje werkloos te zijn geweest kon ik eindelijk weer aan de slag. Nadat ik gesolliciteerd had bij Greenyard werd me een tijdelijk contract aangeboden én mocht ik direct beginnen. Omdat ze heel tevreden waren met het werk wat ik deed werd dit contract al snel verlengd. Ik ben nieuwsgierig en ik probeer altijd iedereen te helpen; ik vind het belangrijk dat je collega’s je om hulp kunnen vragen.”

Leren is leuk

“Toen ik begon, werkte ik aan de ‘leesband’, een lopende band waar steeltjes met zandvoetjes verwijderd worden van de champignon. Het was simpel werk, maar ik had het wel naar mijn zin. Vervolgens vroegen ze of ik fulltime aan de slag kon en met machines en heftrucks wilde leren werken. Dat wilde ik wel; ik was nieuwsgierig naar een functie met meer uitdaging. Ik kreeg de kans om operator te worden. Inmiddels volg ik daarnaast een technische opleiding tot operator binnen Greenyard. Zo leer ik van alles over machines, veiligheidsregels en chemicaliën. Ik vind het leuk om altijd te blijven leren.”

Zelfstandigheid

“In onze fabriek sorteren en verpakken we champignons in potjes en blik. Als operator bedien ik de verschillende machines. Als er een storing is, kijk ik of ik het zelf kan oplossen. Zo niet, dan wordt de technische dienst gebeld. De combinatie van ploegendiensten en een opleiding is af en toe best zwaar. Maar ik heb het naar mijn zin: omdat ik snel leer en het werk goed oppak, geeft Greenyard me veel zelfstandigheid. De dagen vliegen voorbij.”

Je leeft maar één keer

“Een doel voor later? Dat heb ik niet. Mijn shiftleader vroeg het me laatst ook, maar ik weet er geen antwoord op. Ik laat alles op me afkomen. Je kunt wel plannen maken, maar of ze uitkomen is nog maar de vraag. Ik had nooit verwacht dat ik operator zou worden en juist daarom vind ik het leuk dat ik die kans kreeg. Je leeft maar één keer, dus ik geniet van elke dag. Ik zie wel wat de toekomst brengt.”

Net als Fati aan de slag als operator?

Op onze vacaturepagina kun je zien of er iets voor jou tussen zit.

Bekijk de vacatures

  • operator
  • greenyard
  • leren
  • doorgroeien

Anderen lezen ook:

apr 17
Blijven leren

Van orderpicker tot magazijnchef

maandag 24 april 2017 Het werk van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.
mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t

Log in