Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Transitievergoeding: voor wie & wanneer?

25-1-2017 10:00:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Je contract wordt beëindigd, of erger nog: je bent ontslagen. Wat nu? Op dit soort momenten komt er veel op je af, vooral omdat je nu keuzes moet maken voor de toekomst. Eén van de dingen waarbij je kunt stilstaan is het nagaan of je recht hebt op vergoedingen. Misschien heb je wel recht op een transitievergoeding. Om je een beetje op weg te helpen, leggen we je uit wat een transitievergoeding precies is en wanneer je ervoor in aanmerking komt.

Transitievergoeding: wat is het en waar heb je recht op?

Een transitievergoeding krijg je wanneer je bent ontslagen. Deze vergoeding betaalt jouw werkgever en is bedoeld om een overstap naar een volgende baan eenvoudiger te maken. Je kunt deze vergoeding bijvoorbeeld gebruiken voor (om)scholing. Ben je voor 1 januari 2020 ontslagen? Dan heb je recht op een transitievergoeding wanneer je minimaal twee jaar in dienst bent geweest bij je werkgever. Jouw werkgever moet dan de beslissing hebben genomen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Per 1 januari 2020 zijn de wetten in het arbeidsrecht gewijzigd. Met de ingang van de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) geldt nu dat je vanaf de eerste dag van jouw arbeidsovereenkomst recht hebt op transitievergoeding bij ontslag. Het bedrag dat je ontvangt, is afhankelijk jouw maandsalaris, maar wat vaststaat is dat je in ieder geval kunt rekenen op 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Als je een deel van een jaar hebt gewerkt, dan word je transitievergoeding voor dat deel van dat jaar per dag berekend. Je hebt dus bij een kort dienstverband en zelfs in je proeftijd recht op een transitievergoeding.

De transitievergoeding is wettelijk verplicht bij ontslag. Deze verplichting loopt via het UWV en komt tot stand door onderhandelingen tussen werknemer en werkgever. Het daadwerkelijke ontslag hoeft niet via het UWV of de rechter te verlopen. 

Ontslagvergoeding

Het belangrijkste verschil tussen een transitievergoeding en de (uiteindelijke) ontslagvergoeding is dat dit laatste wordt bepaald door de kantonrechter. Het toewijzen van een ontslagvergoeding gebeurt wanneer er duidelijke schuld ligt bij de werkgever. Als je er recht op hebt, ontvang je dus een ontslagvergoeding in aanvulling op je transitievergoeding.

Hoe wordt de vergoeding bepaald? In de basis wordt er gekeken naar de een drietal zaken: 

  • Leeftijd van de werknemer 
  • Dienstverband (in jaren) 
  • Het bruto maandinkomen 

De onderhandelingen vinden plaats op basis van bovengenoemde punten, maar worden verder bepaald door de belangen van beide partijen. Je werkgever kan bijvoorbeeld besluiten om dingen zo snel mogelijk te willen afhandelen en kan daarom bereid zijn wat meer te betalen. Dit kan betekenen dat je dus niet alleen een transitievergoeding ontvangt, maar aanvullend ook een ontslagvergoeding.

Algemene voorwaarden

De voorwaarden die zijn verbonden aan een transitie- of ontslagvergoeding verschillen per situatie. Stel dat jouw werkgever met een voorstel komt, waar jij het niet mee eens bent. Op zo’n moment is het niet gek om advies te vragen bij een specialist op het gebied van arbeidsrecht. Zij kunnen jou adviseren wat in jouw specifieke geval het beste is.

Rekentool transitievergoeding

Voor 1 januari 2020 waren er andere regels omtrent de transitievergoeding. Ben je voor 1 januari 2020 ontslagen? Dan kun je met deze rekentool een indruk krijgen wat de hoogte van je transitievergoeding zal zijn. Houd er rekening mee dat deze tool je alleen een idee geeft van het bedrag dat je kunt ontvangen.

Ben je na 1 januari 2020 ontslagen? Dan kun je deze rekentool gebruiken om een indicatie te krijgen van wat je (mogelijk) gaat ontvangen.

Heb je een vast contract en wil je meer weten over het beëindigen hiervan? Lees dan dit blog.

  • transitievergoeding
  • ontslagvergoeding
  • ontslag

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in