Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Transitievergoeding: voor wie & wanneer?

25-1-2017 10:00:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Het hoge woord is eruit: je bent ontslagen. Het verliezen van je baan betekent vrijwel automatisch het verliezen van je inkomen. De (directe) gevolgen hiervan kunnen soms ondervangen worden door een transitievergoeding en/of ontslagvergoeding. Om erachter te komen wanneer je wel of geen recht hebt op zo’n vergoeding, moet je eerst weten wat het precies inhoudt. We leggen daarom hier uit wat een transitievergoeding precies is en wanneer je er voor in aanmerking komt. 

Transitievergoeding

Een vergoeding die je krijgt wanneer je gedwongen bent het bedrijf te verlaten, heet een transitievergoeding. Deze is bedoeld om een overstap naar een volgende baan makkelijker te maken, bijvoorbeeld door te gebruiken voor scholing. Voorwaarde voor het ontvangen van deze vergoeding is dat je twee jaar of langer in dienst bent geweest. Wanneer je dus al na zes maanden ontslagen wordt of je tijdelijke contract niet verlengd wordt, heb je geen recht op deze vergoeding. De vergoeding is wettelijk verplicht bij ontslag, loopt via het UWV en komt tot stand door onderhandelingen tussen werknemer en werkgever. Het daadwerkelijke ontslag hoeft niet via het UWV of de rechter te verlopen. De vergoeding geldt zowel voor werknemers met een vast of een tijdelijk contract.

Ontslagvergoeding

Het belangrijkste verschil tussen een transitievergoeding en de (uiteindelijke) ontslagvergoeding is dat dit laatste wordt bepaald door de kantonrechter. Het toewijzen van een ontslagvergoeding gebeurt wanneer er duidelijke schuld ligt bij de werkgever. Als je er recht op hebt, ontvang je dus een ontslagvergoeding in aanvulling op je transitievergoeding.

Hoe wordt de vergoeding bepaald

In de basis wordt er gekeken naar de volgende zaken:

  • Leeftijd van de werknemer
  • Dienstverband (in jaren)
  • Het bruto maandinkomen

De onderhandelingen vinden plaats op basis van bovengenoemde punten, maar worden verder bepaald door de belangen van beide partijen. Je werkgever kan bijvoorbeeld besluiten om dingen zo snel mogelijk te willen afhandelen en kan daarom bereid zijn wat meer te betalen. Dit kan betekenen dat je dus niet alleen een transitievergoeding ontvangt, maar aanvullend een ontslagvergoeding. Er zijn online rekentools beschikbaar om de hoogte van jouw transitievergoeding uit te kunnen rekenen.

Rekenvoorbeeld transitievergoeding

Hieronder laten we zien hoe je de transitievergoeding berekend voor een werknemer met een dienstverband van 8 jaar en 2 maanden en een bruto maandsalaris van € 3.600.

Eerst bereken je de transitievergoeding over de hele dienstjaren:

  • 8 dienstjaren x (1/3 van het bruto maandsalaris van € 3.600) = 8 x € 1.200 = € 9.600 bruto.

De transitievergoeding over de resterende 2 maanden bereken je vervolgens met deze rekenformule: (feitelijk bruto salaris / bruto maandsalaris) x (1/3 bruto maandsalaris / 12):

  • · Het feitelijk ontvangen bruto salaris over 2 maanden = 2 x € 3.600 = € 7.200
  • · De transitievergoeding voor de resterende 2 maanden komt dus uit op:
  • · (€ 7.200 / € 3.600) x (1/3 x € 3.600 / 12) = 2 x € 100 = € 200.

De totale transitievergoeding bedraagt € 9.600 + € 200 = € 9.800

Algemene voorwaarden

De voorwaarden die zijn verbonden aan een transitie- of ontslagvergoeding verschillen per situatie. Dit komt door de afspraken die tussen de betrokken partijen worden gemaakt. Om meer te weten te komen over de voorwaarden die voor jou gelden, adviseren we je contact op te nemen met specialisten op het gebied van arbeidsrecht.

 
Bron: www.transitievergoeding.nl 

Heb je een vast contract en wil je meer weten over het beïndigen hiervan? Lees dan dit blog.

  • transitievergoeding
  • ontslagvergoeding
  • ontslag

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in