Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Werken via een uitzendbureau? Wie, waar, hoe en waarom?

8-2-2017 09:00:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

Er zijn talloze manieren om aan een baan te komen. Je kunt je netwerk inzetten, social media gebruiken, maar je kunt ook solliciteren en aan het werk gaan via een uitzendbureau. Wat houdt dit precies in, is het ook voor jou weggelegd en hoe pak je dat aan? Deze vragen beantwoorden we voor je in deze blog.

Er zijn verschillende soorten uitzendbureaus te onderscheiden. Vroeger waren uitzendbureaus vaste locaties in een stad, waar je binnen kon lopen. Traditioneel gezien waren zij vooral gericht op lager en middelbaar opgeleide werkzoekenden. Tegenwoordig zijn ook veel uitzendbureaus (voornamelijk) online te vinden en maken zij zich óók hard voor de hoger opgeleiden, die evengoed gebaat zijn bij de kennis en expertise van een uitzendbureau.

Verschillende contracten als je werkt via een uitzendbureau

Als je via Manpower werkt bij één van onze klanten dan werk je meestal via een uitzendbureau. Meestal, maar dus niet altijd! Werk je op uitzendbasis of ben je gedetacheerd, dan ga je aan de slag voor één van onze opdrachtgevers. Je hebt in dat geval een arbeidsovereenkomst met Manpower. Wij zijn dan jouw werkgever. Hierbij werken we vrijwel altijd met zogenoemde fase contracten.

Ben je op zoek naar een langdurig dienstverband? Met Werving & Selectie kan dat: dan sta je direct onder contract bij onze opdrachtgever en zijn wij de bemiddelaar. Bekijk hier op welke manieren je via Manpower kunt werken en wat het beste bij jou past.

Niet alleen een baan: ook om- of bijscholing

Werken via een uitzendbureau betekent niet alleen maar werk. Wij zien namelijk in dat werk meer is dan werk. Wij hebben oog voor talent. En dat betekent dat je soms het roer om wilt gooien, of juist alles eruit wilt halen wat er altijd al in zat! Om die reden hebben wij de Manpower Talent Academy in het leven geroepen, waar je je kunt laten om- of bijscholen op het gebied van logistiek, techniek of financiële dienstverlening. Bekijk onze Logistics Academy, Operator Academy of Wft Academy!

We vinden het belangrijk om te blijven investeren in jouw ontwikkeling, werkinhoudelijk maar ook persoonlijk. Zo krijg je als je werkt via Manpower toegang tot meer dan 140 trainingen via Studytube en het aanbod van online trainingen blijft groeien.

Niet alleen een baan: ook persoonlijke loopbaanbegeleiding

Zoals gezegd is werken via een uitzendbureau niet alleen (meer) voor lager opgeleiden, maar kan dit ook heel interessant zijn voor hoger opgeleiden. Heb jij een hbo (+) diploma? Dan kun je ook bij ons terecht! Door middel van Werving en Selectie willen we de juiste mensen aan elkaar koppelen: werknemer en opdrachtgever, in de meest uiteenlopende vakgebieden. We bieden jou als werknemer persoonlijk contact, hulp bij je voorbereiding en een knappe kop die met je meedenkt over waar jij naartoe wilt. Want wat niet is, kan nog komen. Dat geldt voor alles, maar des te meer voor de baan van je dromen.

Van eerste kennismaking tot het laatste loon: waar kan een uitzendbureau me bij helpen?

Wanneer je op zoek bent naar een baan, kan het heel interessant zijn om eens een kijkje te nemen bij een uitzendbureau. Doordat je een tussenpersoon hebt in de vorm van een recruiter of

consultant, heb je een aanspreekpunt dat jou kan helpen bij het vinden van een geschikte baan, per direct of voor in de toekomst. Een recruiter legt voor jou ook het contact met de klant: extra fijn als je het spannend of lastig vindt om hierin het voortouw te nemen.

Als uitzendbureau zijn wij vrijwel altijd degene die je uitbetalen, dit gebeurt elke week vier weken op de woensdag of donderdag. We helpen je zelfs bij het kopen van een huis, dankzij de perspectiefverklaring die wij jou kunnen verstrekken. Zo helpen we je op korte én lange termijn.

Wat voor banen via een uitzendbureau?

Welke banen een uitzendbureau aanbiedt is erg afhankelijk van het soort uitzendbureau. Bij Manpower kan iedereen terecht. Van middelbaar geschoold tot en met mensen met een hbo-diploma. Wij hebben diverse vacatures voor verschillende vakgebieden zoals: productie, logistiek, techniek, administratie, verkoop, klantcontact, communicatie, facilitair, IT, medisch, maar ook overheid en secretarieel. We bieden banen voor starters, maar ook voor teamleads. Voor vakantiekrachten en soms ook managers. Bovenal bieden we banen met (doorgroei)mogelijkheden, om je ook klaar te stomen voor de toekomst!

Wat betekent werken voor of via Manpower?

Wil je niet via maar liever vóór Manpower werken en zo anderen aan een baan helpen? Dat vinden we natuurlijk erg leuk! Werken voor Manpower betekent onderdeel zijn van een team met gedreven professionals. Wij geloven dat werk méér is dan werk. Dat betekent in de praktijk dat we altijd een stapje extra zetten, en dat wát we ook doen, het onderdeel moet zijn van ons gezamenlijke succes. We snappen dat samen méér is dan de som der delen en halen graag het mooiste en het meeste uit onszelf én anderen. Klinkt dat als muziek in je oren? Bekijk dan onze actuele vacatures!

Heb jij vooroordelen over uitzendbureaus? Lees het blog van Zeynep, waar wij er een paar ontkrachten.

Naar het blog

  • uitzendbureau
  • manpower logistics academy
  • manpower talent academy
  • manpower operator academy
  • wft-diploma
  • studytube

Anderen lezen ook:

okt 17
Werken via Manpower

Een huis kopen als flexkracht

donderdag 26 oktober 2017 Ook als flexkracht is het mogelijk een huis te kopen. Manpower maakt het voor flexkrachten mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten.
mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.

Log in