Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Onderhandelen als je via het uitzendbureau aan de slag gaat

12-9-2016 14:21:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

Salaris, salarisverhoging, vakantiedagen en reiskostenvergoeding: het zijn maar een paar dingen waar je over kan onderhandelen als je start met een nieuwe baan. Bij directe onderhandelingen met de leidinggevende is zo’n proces vaak vrij transparant. Maar hoe zit dat wanneer je via een uitzendbureau een nieuwe baan vindt? Kan je dan onderhandelen en zo ja, hoe werkt dat dan?

Onderhandelen over reiskostenvergoeding 

Belangrijk om te weten is dat een reiskostenvergoeding in bijna vaak een gunst is en geen recht. Met andere woorden: je werkgever kan vanuit zijn of haar visie besluiten het zijn werknemers aan te bieden, maar is dit niet verplicht. Vaak wordt er voor de vaste werknemers dezelfde regeling gehanteerd als voor de uitzendkrachten.

Waar wel enigszins te onderhandelen valt, is de soort vergoeding die je krijgt. Is het voordeliger om een kilometer vergoeding te vragen of kan je beter een treinabonnement laten vergoeden? Bereken van tevoren je reiskosten en bekijk welke vergoeding het voordeligst is. Deze berekening zou je zo een paar tientjes per maand kunnen opleveren en is zeker de moeite waard om te bespreken.

Het bespreken van je salaris

Als je via een uitzendbureau aan de slag gaat is het vaak dat je salaris in de vorm van een uurloon vaststaat. Je hebt dan niet het standaard arbeidsvoorwaardengesprek. In een aantal gevallen is het mogelijk om wél te onderhandelen. Het is dan ook raadzaam om je loon te berekenen op zowel maand- als uurbasis, zodat je een uitgangspunt hebt.

Wanneer er actief naar iemand zoals jij gezocht wordt en je mag een zogeheten salarisindicatie afgeven, dan zit dáár de ruimte voor onderhandeling. Een werkgever kan een salarisschaal meegeven aan de recruiters van het uitzendbureau. Vaak zit daar wat bewegingsruimte in. Voordat je een indicatie afgeeft is het verstandig om te vragen in welke schaal je komt te werken. Dit bepaalt de speelruimte die je hebt in de onderhandeling. Dit kan al snel oplopen tot honderden euro’s. Maak voor het afgeven van je salariseis gebruik van een loonwijzer en wees realistisch; bij het toekennen van een salaris zal er altijd worden gekeken naar de leeftijd en werkervaring, hoe goed je pokerface ook is.

Leuke extra’s regelen

Je salaris valt onder de ‘primaire arbeidsvoorwaarden’ en afhankelijk van je baan en werkgever is er ook sprake van ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’. Dit zijn alle, zoals een laptop van de zaak, een lease-auto of een verplichte vrije dag. Minder bekend - maar ook secundaire voorwaarden - zijn zaken als opleidingsbudget, het meenemen van schulden bij je oude werkgever en je pensioen. Iedereen heeft eigenlijk wel secundaire arbeidsvoorwaarden, maar niet iedereen heeft er evenveel of even gunstige. Zo ook in het geval van uitzendkrachten.

Hoewel je vaak gaat werken om een (goed) inkomen te hebben, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de secundaire voorwaarden. In sommige gevallen kan een werkgever besluiten om dezelfde regeling te treffen voor uitzendkrachten als voor zijn of haar werknemers die in dienst zijn, net als bij het vergoeden van reiskosten. Daar ligt dan een mooie mogelijkheid: kijk of je één dag per week thuis mag werken, spreek af of je pensioen kan opbouwen en vergeet niet te praten over eventuele bonussen.

Wanneer je wilt onderhandelen is het belangrijk om je goed voor te bereiden. En zoals er bij veel dingen geldt: oefening baart kunst! Verzamel informatie en voorbeelden en laat je adviseren.

Benieuwd naar nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden? Lees dit blog over de meest opvallende.

  • onderhandelen
  • salaris
  • uitzendbureau
  • arbeidsvoorwaarden

Anderen lezen ook:

okt 17
Werken via Manpower

Een huis kopen als flexkracht

donderdag 26 oktober 2017 Ook als flexkracht is het mogelijk een huis te kopen. Manpower maakt het voor flexkrachten mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten.
mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.

Log in