Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

"Een baan is ook...focus op anderen kunnen leggen."

14-12-2016 13:45:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

Werk is belangrijk. Omdat het je inkomen biedt, maar voor veel mensen vooral omdat het hen een perspectief biedt. Je hebt een focus, een doel. Je zult groeien omdat jij dat wilt. Op deze manier kun je je plek veroveren in de maatschappij en tegelijkertijd jezelf en een ander helpen. Een baan is veel meer dan een loonstrookje, daar kan Ayal (45) over meepraten.

AyalEen baan is ook… focus op anderen kunnen leggen.

“In Ethiopië werkte ik voor een maatschappelijke organisatie die mensen van verschillende religies met elkaar in gesprek bracht, om zo begrip en tolerantie voor elkaar te creëren. Dat was niet altijd makkelijk, maar het maakte me echt gelukkig.

De baan die me zoveel geluk bracht, was uiteindelijk de reden dat ik mijn geboorteland moest ontvluchten. Twee jaar lang woonde ik in een vluchtelingenkamp in Kenia. Voor mij was het de treurigste plek op aarde.

Sinds drie jaar woon ik in Nederland en werk ik, behalve als tolk, ook veel als vrijwilliger. Soms vragen mensen waarom ik dat doe. Ik krijg toch geen salaris? Voor mij is het belangrijk dat ik iets voor een ander beteken. Belangrijker nog dan geld verdienen.

Ik wil graag Ethiopische jongeren helpen en begeleiden bij het integreren in Nederland. Als geen ander weet ik hoe ondoorgrondelijk het systeem kan zijn voor een vreemdeling. Als je snel je weg vindt, doe je snel mee.

Ik geloof, dat als ieder mens zijn verantwoordelijkheid neemt, we samen voor de verandering kunnen zorgen die de wereld nodig heeft. Ik zie de obstakels van het leven als een test. Overwin en slaag je? Dan word je een vollediger mens.

Dus als je me vraagt of ik mijn risicovolle werk in Ethiopië weer zou doen, wetende wat ik nu weet, dan zeg ik ja. Ik zette me in voor iets waarin ik met hart en ziel geloof. Daarin heb ik, hoe klein ook, en ongeacht de persoonlijke gevolgen, het verschil gemaakt. En dat is het me waard geweest."

Zelfverzekerder door werk: lees ook Sanders verhaal.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk onze vacatures.

 

 

  • focus
  • maatschappij

Anderen lezen ook:

okt 17
Werken via Manpower

Een huis kopen als flexkracht

donderdag 26 oktober 2017 Ook als flexkracht is het mogelijk een huis te kopen. Manpower maakt het voor flexkrachten mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten.
mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.

Log in