Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Is werken in de logistiek iets voor jou?

27-12-2017 11:45:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Hebben al die berichten over het personeelstekort je geprikkeld en denk je wel eens na over werken in de logistiek? Maar weet je niet zeker of het echt iets voor jou is? Doorloop onderstaande checklist en find out!

(Cross)Fit at work!

Betaald sporten lijkt je wel wat, maar een carrière als topsporter is helaas nooit van de grond gekomen. Herkenbaar? Als je werkt in de logistiek in de logistiek ben je hele dagen fysiek in de weer en krijg je dus voor iedere lift betaald. Voor het tillen van al die zware dozen en de vele meters die je aflegt op de werkvloer is enige fitheid wel noodzakelijk. Je moet fysiek en mentaal sterk zijn om logistiek werk aan te kunnen. Daar staat dan wel tegenover dat werken je training is, dus dat je de sportschool kunt laten voor wat het is om ’s avonds lekker op de bank te ploffen.

Je bent flexibel

Wisselende werktijden vormen voor jou geen probleem. Je vindt die flexibele inzetbaarheid eigenlijk wel fijn, omdat het beter aansluit bij je levensritme. Of je nu 's avonds, overdag of in de ochtend werkt: met je team maak jij er toch wel een feestje van.

De extra vergoeding in de vorm van ploegendiensttoeslag is dan een bijkomend voordeel.

Je bent alert

Ben je scherp en alert? Dat zijn eigenschappen die in de logistieke sector goed van pas komen. Het overzicht bewaren in een bomvol magazijn, snel en secuur orders picken en veilig en efficiënt een heftruck besturen vereisen vaardigheden die lang niet iedereen heeft. Scherpte en alertheid zijn dan heel belangrijk voor een optimaal bedrijfsproces.

Dumpert is your best friend

Ken je ieder werkvloer-filmpje op Dumpert van achter naar voren en kijk je regelmatig vol afgrijzen toe hoe sommige heftruckchauffeurs de fout ingaan? Denk je bij de helft van de films: ‘dat kan ik beter?’ Of doe je er juist ideeën door op over hoe je bepaalde bedrijfsprocessen kunt verbeteren?

Dubbelcheck

Of het nu veroorzaakt wordt door een heftruck, lopende band of vanuit eigen kracht: je wordt blij van beweging! Niet alleen de fysieke uitdaging, maar ook de wisselende werktijden en de vereiste scherpte trekken je aan. Check, check, dubbelcheck? Dan is een baan in de logistiek iets voor jou!

Nog niet overtuigd dat werken in de logistiek iets voor jou is? Misschien wel na het lezen van dit blog, waar we een logistieke medewerker volgden tijdens zijn werkdag.

  • solliciteren
  • logistiek

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in