Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Proactief aan het werk: dit moet je wel en niet doen 

27-12-2017 13:58:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Voor de proactieve werknemer liggen de vacatures voor het oprapen. Voor veel bedrijven zijn deze medewerkers erg waardevol. Maar wat houdt proactief zijn nu precies in?

Proactief versus reactief

Proactief zijn betekent dat je vooruitstrevend handelt. Je neemt het roer in handen, toont initiatief en speelt in op iets dat nog niet is gebeurd. Het kopen van snowboots op een snikhete zomerdag in juli, bijvoorbeeld. Omdat ze nu in de aanbieding zijn en je weet dat sneeuw in december een mogelijkheid is. Proactief is het tegenovergestelde van reactief, waarbij je pas reageert als er iets gebeurt. Zoals het aanschaffen van snowboots op de dag dat er daadwerkelijk sneeuw uit de lucht komt vallen.

Proactieve werkhouding

Op het werk wordt een proactieve houding vaak gewaardeerd. Je collega’s weten dat je verder kijkt dan je neus lang is en in staat bent om vooruitstrevend te reageren op situaties op de werkvloer. Een proactieve werknemer ziet kansen en stelt zich in op verandering en verbetering van zichzelf en/of het bedrijf. Dat kan het opzetten van een efficiënter bedrijfsproces zijn, maar ook het volgen van een opleiding om je kennis te verdiepen.

Een proactieve werkhouding wordt gewaardeerd, omdat je verder kijkt dan je neus lang is.

Proactief: wat wel, wat niet?

Een proactieve werkhouding is dus positief, maar waar ligt de grens?

Wat niet:
Als heftruckchauffeur ben je groot fan van je vaste machine in de groothandel, waar je sinds twee weken werkt. Daarom besluit je je liefde te uiten door de heftruck niet alleen te pimpen met discoverlichting, maar door ook even het toerenaantal op te krikken door wat aan de motor te rommelen. Zo kunnen jullie nóg sneller werken!

Met een proactieve houding pak je - met een vooruitziende blik - dus lekker door. In het geval van de heftruck toon je weliswaar initiatief, maar in dit scenario gaan een aantal dingen mis. Allereerst is het verstandig om kansen en verbeteringen bespreekbaar te maken. Overleg met je leidinggevende voordat je de koe bij de horens vat. Je gaat in bovenstaande situatie namelijk aan de richtlijnen van het bedrijf dat de heftruck heeft gemaakt voorbij én je passeert de eigen monteur die gespecialiseerd is in het onderhouden van de machine. Bovendien breng je, door te rommelen aan het mechanisme van de heftruck, de werking ervan in gevaar.

Wat wel:
De lopende band staat stil: jullie hebben last van een storing. De leidinggevende is nergens te bekennen en de dienstdoende monteur lijkt ook zoek. Je collega’s weten niet hoe snel ze de bedrijfshal uit moeten komen om een peuk aan te steken of koffie te halen. Maar jij piept de manager en mechanicus op en pakt ondertussen een bezem om het magazijn uit te mesten.

Een storing aan de lopende band is vervelend, maar als het aan jouw proactieve houding zou liggen; dan zijn jullie binnen no-time weer aan het werk. Je zorgt er niet alleen voor dat de monteur de storing zo snel mogelijk verhelpt, maar denkt ook nog eens mee door een ander klusje op te pakken en houdt zo de voortgang van het werk in stand.

Naast een proactieve houding zijn er nog meer kwaliteiten die je verder kunnen helpen in je loopbaan. Denk bijvoorbeeld aan je manier van communiceren op de werkvloer. Lees hier zes do’s en don’ts van communiceren op de werkvloer.

  • proactief
  • werkhouding

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in