Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Onderhandelen over je salaris, hoe doe je dat?

19-9-2016 16:26:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Waar de één een meester is in onderhandelen en altijd het onderste uit de kan weet te halen, ziet een ander juist ontzettend op tegen een salarisonderhandeling. Dit kan zijn omdat ze bang zijn iemand tegen het zere been te schoppen of omdat ze er te weinig verstand van hebben. Omdat het salaris een essentieel onderdeel is van het accepteren of afwijzen van een baan, bieden we je een aantal tips om mee aan de slag te gaan!

Een indicatie vooraf

Een belangrijk onderwerp zoals je salaris kun je zeker in het eerste gesprek aankaarten. Bij twijfel kun je het zelfs voorafgaand aan het accepteren van een uitnodiging proberen te achterhalen. In sommige gevallen is er al een indicatie genoemd in de vacature en kun je daarop verder borduren. Mocht je twijfelen of het überhaupt de moeite waard is, omdat het loon aan de lage kant lijkt, kun je alvast verder kijken. Dingen waar je dan naar kunt kijken zijn:

  • Is er een jaarlijkse salarisverhoging?
  • Klopt dit met de CAO, of kan ik daar ruimte creëren?
  • Bepaal je wisselgeld: ga ongeveer 10% hoger zitten dan waar je op uit wilt komen.

Je staat er niet alleen voor

Wanneer je de onderhandelingen in gaat, hoef je niet in je eentje te bedenken wat je waard bent. Hier kom je juist achter door te praten met de mensen om je heen en je door hen te laten adviseren. Wat verdienen mensen van jouw leeftijd in een soortgelijke functie en/of met een soortgelijke werkervaring? Op basis van deze informatie weet jij wat je waard bent en kun je een weloverwogen salarisindicatie geven. Hoeveel mensen je ook iets zult vragen, er is één antwoord dat je waarschijnlijk van iedereen krijgt: durf te bluffen!

Ken je schaal

Je loon is altijd ingedeeld in een zogenoemde salarisschaal en elke schaal kent een bepaald aantal treden. De schaal bepaalt de speling die je hebt: wat krijg je minimaal en waar kun je maximaal naartoe groeien? De stappen die je maakt heten treden. Op de eerste trede is je salaris dus altijd het laagst binnen die schaal, op de laatste trede het hoogst.

Daarnaast speelt de salarisschaal ook een rol bij het betalen van belasting: hoe meer je verdient, hoe meer belasting je afdraagt. Zodra jij weet in welke schaal je zit, kun je kijken of het salarisvoorstel dat je krijgt aan het begin of aan het einde van de schaal valt. Hierbij is het goed om te onthouden dat je sneller een trede omhoog gaat dan een schaal. Meteen instromen in de hoogste trede betekent dat je een mooie instap maakt, maar de keerzijde is dat je minder snel zult doorgroeien naar een hoger salaris, ook al scoor je uitmuntend. In veel gevallen is het daarom prima om niet direct aan het einde van de schaal te starten, zodat je binnen aanzienlijke periode nog wel de nodige stappen kunt maken.

Wanneer je lager dan gewenst bent ingeschaald is het juist aan te raden om vast te houden aan het einde van de schaal. Oefen voor de spiegel maar eens de zin: “ik zat zelf eigenlijk te denken aan een salaris richting het einde van de schaal.”

Het hoort erbij

Vergeet vooral niet dat onderhandelen er gewoon bij hoort. Je toekomstige werkgever of een recruiter houdt er niet alleen rekening mee dat je waarschijnlijk bluft bij je salarisindicatie, maar ook dat je waarschijnlijk niet akkoord gaat met het eerste bod. Dit weet je vaak wanneer ze je “een aanbod doen”. Dat betekent dat je een aanbod kunt accepteren of weigeren en een tegenbod kan doen. Dit het is moment om met je wisselgeld aan de slag te gaan en de onderhandelingen te openen. Houd hierbij rekening met de volgende punten:

  • Ga er niet te ‘hard’ in: je loopt het risico dat jullie er niet uitkomen en je wekt daarnaast misschien het idee dat je situaties niet goed in kunt schatten.
  • Weet wanneer je moet stoppen. Doordrammen is echt not done.
  • Blijf beleefd! Tenslotte onderhandel je met het idee je in de nabije toekomst echt bij het team te voegen. En dan wil je wel een goede indruk hebben achtergelaten.

Salarisonderhandeling. Het is een spelletje, dat de één leuker vindt dan de ander, maar wat zeker de moeite waard is om te spelen. Als je de spelregels kent ben je al een heel eind. Game on!

Op zoek naar een nieuwe baan? Neem eens en kijkje bij onze vacatures!

 

  • onderhandelen
  • salarisverhoging

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in