Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Is het combineren van je werk & work-out mogelijk?

28-8-2019 14:53:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

“Ik ga na het werken sporten!” Wanneer je jezelf klaarmaakt voor een nieuwe werkdag heb je nog de energie. En dan is het 16.00 uur en in je gedachten zijn de gewichten en je benen opeens een stuk zwaarder. Het regent inmiddels en dus echt geen weer om je conditie op peil te houden. De bank klinkt een stuk aantrekkelijker dan bankdrukken.

Klinkt dat bekend? Of je nu achter een bureau of op een heftruck zit: we laten je met wat oefeningen en tips zien hoe jij je werk en work-out kunt combineren!

Introducing: De Kantoorbaan-Olympics

1. De vloer is lava
Bij deze oefening kan je lekker op je stoel blijven zitten en vrij onopvallend je benen trainen. Strek je been en til hem rustig op. Hou je been in de lucht en laat hem vervolgens langzaam zakken, maar zorg ervoor dat je de grond niet raakt. Herhaal dit ongeveer vijftien keer per been. Zo train je de been- en buikspieren.

2. Pak de benenwagen
Heb je één van je collega’s nodig? Dan is een e-mail natuurlijk erg makkelijk gestuurd. Maar waarom loop je niet even langs? Probeer zoveel mogelijk te lopen tijdens je werk. Het is natuurlijk ook een stuk gezelliger en efficiënter om even langs te lopen. Zo kun je direct alles bespreken met je collega en gelijk even socializen! 

3. Stoelendans
Bij een bureau hoort natuurlijk een bureaustoel. Of toch niet? Wissel je bureaustoel een keer om voor een grote fitnessbal. De fitnessbal stimuleert namelijk dat je rechtop gaat zitten, maar je spant ook je rug, buik en billen aan. Door deze stoelendans kun je rugklachten voorkomen en die gewilde sixpack kweken!

4. Zonder handen
Sta op en ga weer zitten zonder je handen te gebruiken. Herhaal dit een aantal keer en je zal merken dat het op een gegeven moment toch erg zwaar wordt.

Geef je carrière een lift: betaald sporten in de logistiek of productie

Veel mensen hebben de vier bovenstaande tips niet nodig. Er zijn veel banen waarbij je bijna alleen maar fysiek werkt verricht. Zo kweek je als postbode benen van staal en ontwikkel je als militair het uithoudingsvermogen van een paard. En werk je in logistiek of productie? Dan heb je na een tijdje zomaar de armen van Popeye.

Als bagagemedewerker, orderpicker of havenarbeider is een work-out tijdens werk dus heel gemakkelijk. Je rent, springt en sjouwt dagelijks heel wat af. Je gebruikt je eigen kracht in plaats van de heftruck, pakt de benenwagen in plaats van de transportwagen en squat en tilt de dozen naar de juiste plek. Dus zeg het maar. Ga je voor de gemakkelijke manier of pak je de sportieve uitdaging met beide handen aan?

Je baan beïnvloedt een groot gedeelte van je leven. Vraag jezelf af waar je belangen liggen en waar jij gelukkig van wordt. Sporten is voor velen van ons een belangrijk onderdeel van het leven en vaak ook een hobby. Door je hobby met je werk te combineren kun je een stuk gelukkiger worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben een aantal sportieve vacatures in de logistiek voor je klaarstaan!

Bekijk logistieke vacatures Manpower

  • sport
  • bewegen
  • work-out

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in