Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

"Een baan is ook...durven doorzetten."

7-12-2016 13:59:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

Werk is belangrijk. Belangrijk omdat het je inkomen biedt, maar voor veel mensen vooral omdat het hen een doel biedt. Je zult groeien, omdat jij dat wilt. Op deze manier kun je je plek veroveren in de maatschappij en tegelijkertijd jezelf en een ander helpen. Een baan is veel meer dan een loonstrookje, daar kan Sander (30) over meepraten.

Hij is via een leerwerktraject opgeleid tot assistent machinevoerder bij Mondi Maastricht NV.

Sander"Door het leerwerktraject ben ik gegroeid als mens. Ik ben zelfverzekerder en heb meer lef. Mijn ontwikkelingsmogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn groter en financieel ben ik er ook beter van geworden. Deze kans zorgde ervoor dat ik een huis kon kopen en daarmee is mijn jongensdroom uitgekomen.

Thuis hadden we het niet breed. Mijn moeder was ziek en zorgde in haar eentje voor mij en mijn broertje. Ik was me al heel snel bewust van de waarde van geld. Vanaf mijn negende werkte ik een paar uurtjes per week bij mijn opa. Ik repareerde fietsen. Van het geld dat ik verdiende, kocht ik boodschappen voor ons gezin.

Nadat ik mijn vmbo-diploma haalde, werkte ik tien jaar in de beveiliging. Daar waren de mogelijkheden helaas beperkt. Dus toen het leerwerktraject voorbij kwam, greep ik dat met beide handen aan. Een opleiding met baangarantie. Geld verdienen terwijl ik een papiertje haal waarmee ik in de toekomst meer kans heb op werk. Een leuke baan waarin ik me kan ontwikkelen. Ik wil graag kunnen groeien.

In een korte periode heb ik belangrijke werkervaring opgedaan, mijn praktijkexamen behaald en mijn eerste huis gekocht. Ik ben voor het eerst echt trots op mezelf. Dat is een mooi gevoel. Ik ben op mijn 29e begonnen aan een opleiding en heb die met succes afgerond. Daarmee wil ik graag een voorbeeld zijn voor mijn omgeving. Ik wil mijn neefjes en nichtjes laten zien dat je nooit te oud bent om te leren."

Jongeren helpen: daar leef ik voor. Lees ook Ayals verhaal.

Omscholen of opleiden?

Wil jij jezelf omscholen of opleiden met baangarantie? Bekijk de mogelijkheden in verschillende sectoren.

  • leerwerktraject
  • leren
  • opleiden

Log in