Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Met deze tips vergroot jij je geluksgevoel

28-4-2017 15:31:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Tijdens een verjaardagspartijtje vertelt een familielid heel enthousiast over haar werk. Haar collega’s zijn fantastisch, stuk voor stuk schatten. Het werk is een grote uitdaging waar ze geen genoeg van krijgt en haar baan voelt als haar hobby. Enkele minuten later breekt bij jou het angstzweet uit. Gedachten zoals: ‘is mijn baan wel de juiste?’, ‘voelt mijn baan als een hobby?’ en ‘zou ze het niet heel erg aandikken?’, schieten door je hoofd.

Het recept voor geluk op het werk bestaat uit een heleboel factoren. Het is voor elke werknemer van groot belang, maar iedereen beleeft het anders. De een ervaart intens geluk als hij een goede deal binnenhaalt, de ander beproeft zijn geluk liever tijdens een potje pool in de kantine of een sessie lachyoga. Want ja, dat bestaat echt! Wil jij ook van je werkplek een happy place maken? Lees hieronder onze tips.

Verbreed je horizon

Wil jij je graag blijven ontwikkelen en daarmee je geluk vergroten? Iedere flexmedewerker krijgt toegang tot StudyTube. Een online platform waar je meer dan 180 gratis trainingen kunt volgen, die allemaal goed op je cv passen. Hierover heb je een mail ontvangen toen je in dienst trad. Of je nu meer te weten wilt komen over je eigen vakgebied of je wilt snuffelen in een totaal andere branche: het is allemaal mogelijk. Log nu in en verbreed je horizon.

Kies hier je training

Leren en werken tegelijk!

Naast de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen om je cv een boost te geven, kun je ook een volwaardige opleiding volgen via Manpower. Het fijne hiervan is: het gaat om opleidingen met baangarantie. Via de Manpower Talent Academy bieden we onder andere het behalen van een Wft-certificaat aan, zodat je aan het werk kan in de financiële en zakelijke dienstverlening. Je krijgt de mogelijkheid om je EPT, hef- en reachtruck certificaat te halen, waarmee je aan de slag kan als magazijnmedewerker. Of je kunt jezelf opleiden tot operator door je VAPRO A of B te halen. 

Bekijk hier de mogelijkheden

Tip 1: Zorg goed voor jezelf

Waarschijnlijk één van de belangrijkste tips in het rijtje. Als je goed voor jezelf zorgt, voel je je zelfverzekerder en daardoor wordt je geluksgevoel vanzelf vergroot. En dat straal je dan weer uit. Goed voor jezelf zorgen betekent: voldoende bewegen en regelmatig, afwisselend en gezond eten. Maak eens een feestje van je lunch! Daarnaast is het creëren van rust in je hoofd van groot belang. Neem de tijd voor ontspanning: zoek op het juiste moment ook even afleiding van je werkzaamheden. Neem een extra pauze als het nodig is: als het goed is word je er productiever van en daarmee ook gelukkiger!

Tip 2: Collega’s zijn je vrienden

Je collega’s: je ziet ze vaker dan sommige familieleden. Aardig tegen ze zijn is dan ook van groot belang voor het stijgen van je geluksgevoel. Iedereen heeft behoefte aan verbinding met andere mensen. Wie vriendschappen opbouwt op het werk is gelukkiger dan werknemers die het werk zien als een moetje, iets waar ze alleen komen om iets te doen. Samen gek doen zorgt voor sterke onderlinge banden en een goede samenwerking. Delen dus, die grappige YouTube video’s!

Extra tip: zoek je collega's op en deel met hen wat er speelt in je leven. Door diepgaande gesprekken te voeren vorm je sneller een eenheid.

Tip 3: Maak een gelukspotje

Het gelukspotje: voor als je soms een dipje hebt. Elke dag stop je een briefje in een grote glazen pot waarop een moment beschreven staat wat jou gelukkig maakte. Dit kan van alles zijn: een quote die op het internet tegenkomt, een productieve meeting, het prachtige uitzicht vanuit je kantoor of een aanraking die je als zeer prettig ervaarde. Als je dan even wat minder goed in je vel zit pak je het gelukspotje erbij en laat je je inspireren door alle fijne momenten die je hebt meegemaakt.

Tip 4: Denk in oplossingen, niet in problemen

Tegenslagen of problemen in je werk- of privéleven komt je geluksgevoel niet ten goede. Je maakt je zorgen en denkt er vaak over na. Helaas lost dit niets op. Het kan het alleen maar erger maken, en misschien wel leiden tot een depressie. Het zien van problemen in plaats van oplossingen kun je proberen tegen te gaan door het er met je leidinggevende of collega’s over te hebben. Vertel waar je tegenaan loopt en waar je mee zit. Twee weten immers meer dan één. Het van een andere kant bekijken kan precies de eerste stap richting een oplossing zijn.

Tip 5: Verdien voldoende

“Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig heb ik geld.” We horen het Gordon nog zeggen. Uit onderzoek is gebleken dat een hoog salaris niet automatisch zorgt voor een groter geluksgevoel. Wel is het hebben van voldoende geld belangrijk om te voorzien in je belangrijkste levensbehoeften. Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg verdient, kan dit ervoor zorgen dat je minder gelukkig bent. Je kunt online checken wat collega’s die hetzelfde werk doen verdienen. Blijkt hieruit dat jij te weinig verdient? Ga in gesprek met je werkgever en vraag om salarisverhoging.

Tip 6: vier successen

Na een lange meeting, een drukke week of een slopend project is er altijd een eindresultaat. Iets waar je samen of alleen naartoe hebt gewerkt. Dat resultaat mag altijd beloond worden. Deel je successen en vier ze. Met je vrienden, met collega’s. Work hard, play hard. Zo blijft alle tijd en energie die je erin stopt ook de moeite waard. Happy days!

Gelukkige mensen stralen en geven dat door: niets is namelijk zo besmettelijk als een oprechte glimlach. Niet alleen een ongeluk, ook geluk zit in een klein hoekje. Soms moet je er wat meer moeite voor doen, maar als je het eenmaal gevonden hebt en je glundert van geluk kan de wereld niet meer stuk! Gelukkig ben je met onze tips binnen no-time weer helemaal happy.

Dopamine is een stofje dat je geluksgevoel vergroot. Ieder keer als je iets doet waar je gelukkig van wordt maken je hersenen het aan. Wil je weten wanneer je dit geluksstofje aanmaakt? Lees er hier meer over.

  • geluksgevoel
  • geluk
  • leren

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in