Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Van wintersport tot bevroren eicel: de meest opvallende arbeidsvoorwaarden

17-10-2017 10:33:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Op wintersport met collega’s, massages tijdens kantooruren of het laten invriezen van je eicellen op kosten van je werkgever: secundaire arbeidsvoorwaarden worden steeds belangrijker. Dit zijn de meest opvallende extra’s.

Maar liefst een derde van de werkzoekenden vindt de extra’s al dan niet doorslaggevend bij het accepteren van een baan. Op een krappe arbeidsmarkt doen HR-afdelingen er alles aan om de perfecte kandidaat binnen te slepen en de secundaire arbeidsvoorwaarden worden daarbij steeds creatiever.

Kinderwens?

Het nieuwe regeerakkoord regelt een week vaderschapsverlof; maar solliciteer bij Netflix als je écht van die kleine wilt genieten. In dienst van de streaming-gigant mag je als jonge vader en moeder het eerste jaar na de geboorte van je kind zo vaak en lang thuis blijven als je wilt - met behoud van je volledige salaris.

Tony Chocolonely heeft zo zijn eigen manier gevonden om vergrijzing tegen te gaan. Behalve een hippe functietitel als Commander Choco Chief of Impact Cheerleader krijg je bij succesvolle voortplanting (lees: geboorte) een bonus van € 1000,-. Als je de kleine dan ook nog eens Tony noemt, verdubbelt dat bedrag.

Dat werkgevers zich bemoeien met zwangerschapsverlof is wettelijk verplicht. Maar grote technologiebedrijven hopen jonge talenten ook aan zich te binden door mee te denken bij premature moederdromen. Vrouwelijke medewerkers van Apple en Facebook kunnen zich namelijk verzekeren van een nageslacht door op kosten van de tech-reuzen hun eicellen in te laten vriezen.

Work hard, play hard

Gezonde maaltijden, een potje FIFA, of tafelvoetbal of yoga-sessies op de werkvloer: een gelukkige én gezonde werknemer is goed voor de productiviteit. Onder het mom van ‘work hard, play hard’ geven steeds meer bedrijven hun werknemers de kans om - naast hun werkzaamheden - ook even te ontspannen. Zo biedt Bynder gratis massages, kun je bij bol.com van de glijbaan en neemt Flow Traders je ieder jaar mee op vakantie.

Ook opvallend

De vacaturewebsite Joblift signaleert tot slot de trend dat steeds meer bedrijven aanbieden om je studieschuld over te nemen. Ook wint het ongelimiteerde aantal vakantiedagen in populariteit als secundaire arbeidsvoorwaarde.

ManpowerGroup en MyChoice

ManpowerGroup biedt alle corporate medewerkers de mogelijkheid om zelf secundaire arbeidsvoorwaarden samen te stellen door het programma MyChoice. Maandelijks wordt 13,58% van je bruto jaarsalaris (exclusief vakantiegeld) gestort in jouw persoonlijke Benefit Budget. Met MyChoice bepaal je hoe je dit budget besteedt. Zo kun je extra vakantie- en verlofdagen kopen, je reiskosten fiscaal optimaliseren en producten aanschaffen tegen bruto/netto fiscaal voordeel. Maar je kunt er, bijvoorbeeld, ook voor kiezen om je vakantiegeld eerder of later uit te laten betalen of extra te sparen voor je pensioen.

Het pakket van keuzemogelijkheden is nog niet compleet. “De basis staat,” vertelt Mariët Talma, HR Specialist ManpowerGroup. “Maar we willen het op den duur ook mogelijk maken dat je een vakantiedag kunt doneren aan het goede doel, je middels MyChoice een rugmassage aan kunt schaffen, of de kapper langs kunt laten komen.”

Waarom kiest ManpowerGroup voor MyChoice?

“Ieder mens heeft zijn eigen wensen,” aldus Talma. “Wij vinden het belangrijk dat je flexibiliteit krijgt om te voorzien in die behoeften. Dat je zelf een keuze maakt wat je doet en wanneer. Als jij het liefst maandelijks je vakantiegeld uit laat keren, dan kan dat. Of heb je juist een nieuwe fiets nodig voor jezelf of je kind? Dan kan je die met fiscaal voordeel kopen. En als je dan ook nog beslist om minder bovenwettelijke vakantiedagen in te kopen, dan heb je die fiets in plaats van vakantiedagen. Helemaal je eigen keuze in je eigen voordeel!

Als je via Manpower aan de slag bent kan je via Studytube verschillende cursussen volgen. Lees hier meer over Studytube.

  • arbeidsvoorwaarden

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in