Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Gamen op je werk: het perfecte een-tweetje!

22-9-2017 10:23:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

FIFA 18 fanaten daar is-ie dan eindelijk! Verzet al je plannen en verzamel al je vrienden, want dat wordt weer fulltime gamen! Maar je moet ook gewoon werken. Vervelend he? Geen nood, wij kunnen je helpen!

Overtuig je baas dat FIFA 18 thuishoort op de werkvloer! Wist je namelijk al dat gamen en werken juist heel goed samengaan? Lees hier wat jij tegen je baas moet zeggen en wordt de held(in) van het bedrijf! Zo kun jij een potje FIFA 18 spelen tegen je collega’s.

Gamen op je werk verboden?

Een spelletje spelen is een populair tijdverdrijf, maar als het aan een werkgever ligt gebeurt het wel in je eigen tijd. De overtuiging leeft dat een Xbox of Playstation alleen maar voor afleiding zorgt, terwijl het tegendeel waar is. Een potje FIFA 18 spelen tegen je collega zorgt voor een moment van ontspanning en je leert je collega’s op een andere manier kennen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat gamen op je werk een zeer effectieve manier van ontspannen is! Tijdens het onderzoek kregen drie groepen proefpersonen eerst een aantal saaie taken voorgeschoteld. Vervolgens kregen ze allemaal een korte pauze. Tijdens de pauze deed één van de drie groepen ontspanningsoefeningen. De andere groep speelde een spelletje op een smartphone en de laatste groep ondernam niks. En wat bleek? De tweede groep, de gamers, waren meer tevreden over de pauze.

Stress en burn-outs

Het is voor werknemers en werkgevers van belang dat er momenten van ontspanning worden gecreëerd. Werknemers voelen de druk om te moeten presteren en door die constante druk is het aantal burn-outs en stressklachten schrikbarend toegenomen. Rust is essentieel, zowel tijdens als na werktijd.

Er zijn tal van middelen die stressverlagend werken. (Online) gamen is er hier één van. Dit blijkt uit onderzoek van de Australische Queensland University of Technology. Het onderzoek toont aan dat gamen de stress aanzienlijk vermindert en bijdraagt aan het opbouwen van een sociale band.

De voordelen van gamen

Gamen brengt nog meer voordelen met zich mee. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het zorgt voor een verhoogde concentratie en een verbeterde hand-oogcoördinatie. Sterker nog: chirurgen spelen schiet- of sportgames om het samenspel tussen hand en oog te verbeteren! Het leert je daarnaast ook hoe je moet samenwerken. Verder kan het spelen van een spel ook je talenkennis vergroten. Een team van Karlstad University in Zweden onderzocht drie groepen: jongeren die niet gamen, soms gamen en frequent gamen. En, surprise: de frequente gamer had de hoogste Engelse woordenschat.

Wist je dat Nederlandse, vanuit heel Europa gezien, het meest gelukkig zijn in hun werk? Lees er in dit blog meer over.

  • stress
  • gamen
  • ontspannen

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in