Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

De 10 meest originele functienamen

13-3-2017 11:02:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Dat is in de tijd van bliksemsnel internet waar recruiters je via de bekende social media kanalen met vacatures om de oren slaan, een stuk makkelijker. Althans, dat zou je denken. Om boven het maaiveld uit te steken met leuke functies, bedenken recruiters en bedrijven de meest waanzinnige functiebenamingen. Van Spoelbakmanager tot Dromen-alchemist, de meest exotische titels passeren de revue. Weet jij wat ze betekenen? Wij zetten de tien leukste met bijbehorende betekenis, voor je op een rijtje.

1. Digital overlord = webmaster

Pagina’s van een website beheren en onderhouden. Als Digital overlord hou jij een website in de lucht en voer je ontwikkelingen door. Met een hoge dosis creativiteit, projectmanagementskills en doorzettingsvermogen zorg je ervoor dat alle online issues razendsnel worden opgelost.

2. Aqua host = badmeester

In de zinderende zomerzon aan je kleurtje werken, nauwlettend een oogje in het zeil houden en indien nodig een leven redden: dit alles doe je als badmeester, ook wel Aqua host genoemd. Een toffe baan waar je uitstekend leert om het overzicht te bewaren. Daar profiteer je in latere banen sowieso van!

3. Spoelbakmanager = afwasser

In de keuken maak je als Spoelbakmanager de vaat weer blinkend. Meestal met een machine, maar soms ook met de hand. Jouw oog voor orde en netheid zorgen ervoor dat zowel het servies als de keuken er na een bezoek van jou er weer tiptop uitzien: een buitengewoon belangrijke taak achter de schermen van een restaurant of bar.

4. Love guru = dating coach

De perfecte match vinden en relaties laten opbloeien. Als Love guru maak je mensen weer gelukkig door personen te matchen of nieuw leven in liefdesleven te blazen. Effectief leren daten of mensen helpen bij het invullen van hun online datingprofiel, alles voor de liefde.

5. Heavy luggage lifter = bagagemedewerker

Hard werken en tegelijkertijd werken aan een superstrak lijf. Als Heavy luggage lifter op een luchthaven til je bagage tot 30 kg. Een work-out waarvoor je wordt betaald, hoe ideaal is dat?
TIP: we zijn met spoed op zoek naar deze superkrachten! Bekijk de vacatures en start direct.

6. Public waste manager = vuilnisman

Als Public waste manager rijd je mee met een vuilniswagen om afval op te halen, hou je de straten schoon en draag je dus eigenlijk gewoon bij aan het geluk van de bewoners. Een beroep dat steeds vaker ook door vrouwen wordt uitgevoerd. Dus ‘vuilnisman’ is zo’n achterhaalde titel.

7. Directeur eerste indrukken = receptioniste

Directeur eerste indrukken zorgt voor een goede indruk bij klanten en bezoekers. Ze zouden je dus ook gewoon 'het visitekaartje' kunnen noemen. Als eerste aanspreekpunt binnen een organisatie ben jij van cruciaal belang. Naast het welkom heten heb je ook ondersteunende taken zoals de post verzorgen of de telefoontjes beantwoorden.

8. Chief chatter = callcenter manager

Als Chief chatter ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op een callcenter afdeling. Haalt iedereen zijn targets, zijn alle medewerkers gelukkig en wat kun je doen om het meeste uit de afdeling te halen? Jij weet wat er écht gaande is op de vloer.

9. Dromen-alchemist = marketing medewerker

Dwaze ideeën bedenken om de naamsbekendheid van een merk te vergroten of meer producten te verkopen en zo de omzet te verhogen. De Dromen-alchemist maakt het met zijn of haar fantasierijke en bijzondere verzinsels waar. Een toffe baan voor de echte creatieveling.

10. Warehouse wizard = orderpicker

In een groot magazijn of distributiecentrum alle pakjes verzamelen en verzendklaar maken zodat ze op tijd bij de klant aankomen. Als Warehouse wizard shine je door te weten waar alles staat en je werk in een rap tempo uit te voeren.

Interesse om bijvoorbeeld aan de slag te gaan al Chief chatter of Warehouse wizard? Bekijk dan nu de vacatures en solliciteer.

  • functienamen
  • functies

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in