Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Babs volgde de Wft-opleiding en kan nu financieel advies geven

11-9-2018 16:51:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

Voor haar nieuwe baan als klantadviseur bij zorgverzekeraar VGZ moest Babs van Dijk (21) een Wft-opleiding volgen. Deze opleiding leert je de basis voor je werk in de financële dienstverlening. Pittig, volgens Babs: “Je hebt vier weken en daarin moet je veel stof leren waarvan je maar weinig weet. Maar dat maakte het extra interessant.”

Babs geeft voor haar werk bij VGZ allerlei soorten advies aan mensen. “Ze bellen op met vragen over hun zorgverzekering, waarmee ik ze dan help. Hiervóór heb ik verschillende klantenservice-baantjes gehad, maar dit voelt toch anders. Mijn functie is nu veel interessanter. Het gaat namelijk om best serieuze zaken: om geld en je gezondheid.”

Praktijk en theorie

Om over deze zaken goed te kunnen adviseren, moest Babs eerst een training en opleiding volgen. “Dat duurde in totaal vier weken. Ik werkte 35 uur per week bij VGZ: dat was het trainingsgedeelte. Ik leerde over de werkwijze en verzekeringen van VGZ, en de manier waarop ik met klanten om moet gaan.” Naast die 35 uur volgde Babs de theoretische Wft-opleiding (Wft staat voor Wet Financieel toezicht), waarmee je de basis van de financiële dienstverlening leert. “Dat was echt nodig: als je in deze branche gaat werken moet je bepaalde kennis hebben.”

Online opleiding

Babs volgde haar Wft-opleiding online. “Daar stonden de hoofdstukken die ik moest leren en kon ik oefenen met casussen. Ook was er persoonlijke begeleiding vanuit Manpower in de vorm van een examentraining. Na een paar weken deed ik mijn echte examen. Heel spannend, want ik wilde het graag halen.”

Pittige stof

Volgens Babs is de opleiding pittig als je niet veel weet van wetten of financiën. “Je hebt vier weken en daarin moet je veel stof leren waarvan je maar weinig weet. Maar ik vond het interessant, vooral het deel over zorgverzekeringen. Pas tijdens de opleiding besefte ik hoe weinig ik er eigenlijk van wist. En dat terwijl het zo’n belangrijk onderwerp is.” Haar interesse en harde werk heeft Babs een goed cijfer opgeleverd: ze slaagde met een acht.

Examenbus in de buurt

Babs kwam via Manpower terecht bij VGZ. Voor kandidaten die in de financiële branche werken, vergoedt Manpower het examen van de Wft-opleiding. Om het examen beter bereikbaar te maken, heeft Manpower in samenwerking met de opleider de examenbus in het leven geroepen. Die rijdt door heel Nederland, waardoor Manpowerkandidaten hun examen op locatie kunnen doen. Babs: “Ik woon in Zuid-Limburg en de examenlocaties lagen niet in de buurt. Gelukkig kwam de examenbus naar Sittard toe. Heel fijn dat dit zo kon.”

Over de Wft-opleiding

Het Wft-diploma is verplicht voor iedereen die in de financiële sector werkt. Tijdens de opleiding leer je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een goed advies te geven aan een klant. Zo leer je over financiële dienstverlening, maar ook over kredieten, beleggen en verzekeringen. Lyanne Zwep, coördinator voor de Wft-opleidingen vanuit Manpower: “Wij bieden deze opleiding aan omdat we onze kandidaten niet alleen willen helpen aan een baan, maar ook omdat we willen investeren in hun ontwikkeling.”

Net als Babs aan de slag in de financiële dienstverlening?

Wil jij een baan als financieel adviseur, schadebehandelaar of iets anders in de financiële branche? Bekijk onze vacatures voor banen in de financiële sector.

  • wft-diploma
  • opleiding
  • financiële branche
  • vgz

Anderen lezen ook:

apr 17
Blijven leren

Van orderpicker tot magazijnchef

maandag 24 april 2017 Het werk van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.
mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t

Log in